Scandinavian Tours

Ervaringen

Geschreven op 05-07-2017

Dag Linda,

 

Ja helaas de vakantie zit er voor ons weer op. Wij hebben een prima vakantie gehad, hebben erg veel gezien veel gereden en veel afwisseling in het landschap. Ook de hotels waren prima. Voor de rest eigenlijk geen aanbevelingen of suggesties. Kiekjes volgen nog.

 

Groeten Peter en Hennie

Geschreven op 17-08-2014

Hoi Linda,

 

We hebben een fantastische vakantie gehad! De hele vakantie alleen al prachtig weer! Alles was perfect geregeld. De hotels waren heel verrassend. Leuk om in heel verschillende hotels te slapen. We vonden het wel een beetje jammer dat we in Birkjedal maar 1 nacht sliepen. Dat was een erg gezellig hotel, en we hadden nog wel bij de Preikestolen willen kijken. (misschien volgend jaar...) Het laatste hotel in Rauland was erg rustig, dat is ook meer een wintersportgebied. De boot ging ook prima, vanaf Kiel konden we gelijk op de boot. In Oslo moesten we wachten. We gingen er vanuit dat we daar ook vrij snel op de boot konden. Maar omdat de haven daar kleiner is kon er maar 1 boot tegelijk liggen. Moest eerst de andere veerboot vertrekken voordat die van ons kon aanmeren. Het wachten was niet erg, het was mooi weer, er was genoeg te zien en er kwamen nog zo'n 40 / 50 motorrijders (meest Harley's) bij. Een gezellige boel dus! Het eten was overal erg goed, de routes waren prachtig. We hebben al veel vragen gehad over onze reis. Erg leuk dat we het informatieboekje konden laten zien. (Superleuk!) Dit was onze eerste echte motorvakantie naar Zweden/Noorwegen. En zeker niet de laatste! Bij thuiskomst hebben we gelijk al weer gekeken welke vakanties nog meer op jullie lijstje staan....

 

Groetjes, uit Friesland Y en G

Geschreven op 04-09-2012

Hoi Linda,
 
We hebben een geweldige vakantie gehad. Niet alles zat mee  door de pech met de accu van de GS 650 Dakar van Anneke, Maar een geluk bij een ongeluk was dat de eigenaar van het hotel in Folldal zelf ook een F 650 GS  bezit.  We hebben uiteindelijk zijn accu overgekocht en konden gewoon verder. Een medewerker van de NAF (AMWB) heeft alles doorgemeten en er bleek niets fout met de BMW. De accu had gewoon de geest gegeven. Er was nog eten bij het volgende hotel in Jostedal, mede door jullie bemiddeling. We kwamen daar om even voor half tien in de avond aan. Nog bedankt voor de hulp daarbij. De oude accu van Jens heeft het de hele vakantie prima gedaan.  Verder is  alles vlekkeloos verlopen. We hebben eigenlijk ook best wel goed weer gehad. De dag naar de prekestoel. Was ook helemaal prima mooi zonnig weer. Dat was lettelijk en figuurlijk het hoogtepunt van onze vakantie. Verder was met name voor anneke het rijden op de grindwegen een spannend avondtuur. Ze kon niet alle bochten maken. Een enkele keer moest ik de motor een stukje verder rijden en teruglopen naar mijn eigen motor. De routes van de Garmin waren foutloos. We hebben elke dag wel iets bijzonders beleefd. Als enige minpunt kan ik alleen de laatste dag noemen. Toen we zondag in Kiel van de boot kwam regende het en dat stopte niet meer tot thuis aan toe. Maar dan ben je toch weer lekker thuis en dat is dan na een warme douche ook zo weer vergeten.
 
Bedankt voor het organiseren en de hulp bij de garmin routes en de problemen met de motor.

 
Vr. Groeten
 
Aad en Anneke

Geschreven op 04-08-2011

Hoi Linda,

 

Inderdaad, onze vakantie zit er weeral op, helaas...mooie liedjes duren niet lang. De GPS route heeft op een paar details na altijd correct gewerkt. De reis per boot was geweldig. Voor ons was dit de eerste keer wat maakt dat we veel geleerd hebben en ons voor de terugreis iets beter georganiseerd hebben. Bagage in 1 koffer, op welk dek staat onze motor geparkeerd (zeer belangrijk...) enz. We hadden het weer echt niet mee, maar dat kon geen domper zetten op ons enthousiasme en onze verwondering over de prachtige natuur en zichten die we voor onze wielen geschoven kregen. Wat dat betreft hadden wij een beetje het gevoel dat we teveel indrukken kregen op te weinig tijd. De Nistalbreen, de Preekstoel enz. binnen handbereik, maar geen tijd voor een bezoekje want we moesten alweer verder. De rit vanuit Gjerde naar Odda, 350km en 4 boten te nemen, kan je volgens de kaart natuurlijk wel inkorten maar dan mis je veel, en  zoals volgens het roadbook beschreven geraak je nooit op tijd in je hotel ( wat gelukkig geen probleem was ). Wij verloren 1.5h met het wachten op de boten alleen al. Wij waren in Noorwegen nog net voor het echte seizoen daar begint, wat maakt dat er nog heel wat wegenwerken bezig waren,op sommige plaatsen is er totaal geen weg meer gedurende soms meer dan 20 km maar moet je tussen het slijk, de bergen kiezel de plassen enz. je weg vervolgen wegens gebrek aan alternatief. Op een andere plaats was de baan afgesloten wegens overstromingen, het enige alternatief was 50 km omrijden, op die manier verlies je natuurlijk ook veel tijd. Maar afgezien daarvan waren het ongeveer de 3000 mooiste kilometers uit mijn 30 jarige motorcarrière.  Van alle hotelletjes die we aandeden sprongen Storfors en Folldal er met kop en nek bovenuit. SUPER, een ander woord hebben we er niet voor. Ook Sandnes is een aanrader. Ons opzet van deze reis was een kennismaking te hebben met het Noorden, daar zijn jullie zeker in geslaagd. Onze batterijen zijn terug geladen om ons het komende jaar met de realiteit van elke dag bezig te houden. Op Horten na (waar ze overigens wel heel vriendelijk waren) logeerden we in gezellige hotelletjes met een prima keuken. Onderweg zijn we ondanks het slechte weer toch verliefd geworden op Noorwegen en willen we al deze pracht zeker eens terug zien en als het even kan onder een blauwe hemel, dan ziet het er nog beter uit. Ik heb begrepen dat jullie ook op maat kunnen werken, zeker iets om het naar een volgende vakantie eens over te hebben.

 

Hartelijk dank voor een perfecte organisatie, Groetjes Ivo & Irinka

© 2008 - 2022 Scandinavian Tours - Alle rechten voorbehouden