20-daagse-hotel-tour-lofoten-vesterålen-andøya

Scroll naar beneden om deze reis te ontdekken

20-daagse-hotel-tour-Lofoten-Vesterålen-Andøya

Motorreis Noorwegen-Lofoten-Vestrålen-Andøya incl. halfpension met op de boot Scandinavisch buffet. Heen met de ferry Kiel-Göteborg en terug met Kristiansand-Hirtshals.

Vertrek dagelijks tussen 15 mei en 25 september-2024 Lees meer

Enkele hoogtepunten van deze reis

 • Nachtboot Kiel-Göteborg v.v.
 • Rondane
 • RV17
 • Bodø
 • Å op de Lofoten
 • Reine
 • Nusfjord
 • Henningsvær
 • Stokkmarknes
 • Vesterålen
 • Andøya
 • Walvis-Safari
 • Puffin-Safari
 • Mo I Rana
 • Atlantic-road
 • Låtefossen
20 dagen, vanaf € 3276,- p.p.  
Reiscode: NOHO20LV
Periode 15/05 tot 25/09-2024

reisdetails

Alle overnachtingen zijn geregeld in middenklasse hotels in 2 persoonskamer, incl. bad of douche en toilet. Op de ferry overnacht u in een twee-persoons binnenhut accomodatie.

Inclusief:

 • 16 Overnachtingen in hotels, op basis van half-pension.
 • 1 Overnachting in hotels, op basis van Logies + ontbijt.
 • Route ingetekend op kaart (als .gpx voor GPS-Garmin en TomTom)
 • Overtocht Kiel-Göteborg met Stena-Line, op basis van half-pension
 • Overtocht Göteborg-Kiel met Stena-Line, op basis van half-pension

 

Exclusief:

 • oversteek Bødo-Moskeness en Lødingen-Bognes(Bødo-Moskeness wordt wel voor u geboekt)
 • Reis- en/of annuleringsverzekeringen( is mee te boeken via het boekings-formulier, vraag eerst naar de prijs)

Walvis Safari vanuit Andenes.

Aantal personen Aantal motoren Periode Prijs
2 1 15-05-2024 – 25-09-2024 p.p. € 3276,-
2 2 15-05-2024 – 25-09-2024 p.p. € 3356,-
1 1 15-05-2024 – 25-09-2024 p.p. €3838,-

Bij het tot stand komen van de overeenkomst dient een aanbetaling van 30% van de totale overeengekomen reissom te worden voldaan.

Het restant van de reissom moet uiterlijk zes weken voor de dag van vertrek in het bezit zijn van Scandinavian Tours BV.

Indien de overeenkomst binnen 6 weken voor de dag van vertrek tot stand komt, moet terstond de gehele reissom worden voldaan.

 

Geschreven op 20-07-2016

Wat een geweldige reis naar de Lofoten, een aanrader.

 

Wij hebben de reis met 2 dagen verlengd om de walvissafari in Andenes te maken. Een hele belevenis! Zeker aan te bevelen. Bij het laatste hotel in Bygelandsfjord, nog voordat wij naar de ferry in Kristiansand gingen, de “Elgtun” bezocht. Kennis maken met de elanden en voeren. Deze ligt ongeveer 5 km van het hotel, tijd genoeg om de ferry te halen. De hotels, eten, routes waren met veel zorg uitgezocht, heel divers. Prima verzorgd, geen klachten. Alle dagen waren goed beschreven in de extra informatie voor onderweg, je kwam niet voor verrassingen te staan. De reis was een mooi avontuur naar het prachtige Noorwegen/Lofoten.

 

Hartelijk dank Linda en team!

 

Fam. Grimme, Kamies en Hoekstra

reisprogramma

20-daagse-hotel-tour-Lofoten-Vesterålen-Andøya

Motorreis Noorwegen-Lofoten-Vesterålen-Andøya, incl. halfpension met op de boot Scandinavisch buffet. Heen met de ferry Kiel-Göteborg v.v.

Vertrek dagelijks tussen 15 mei en 25 september-2024

Een 20-daagse tocht met alle “Highlights” van zuid en midden Noorwegen + Lofoten, Vesterålen en Andøya.

De 1e dag rij je naar Kiel via een mooie binnendoor route of je neemt de autobahn. Met de nachtboot bent je de volgende morgen in Göteborg waar je nadat de drukte van het stadsverkeer achter je ligt via een mooie binnendoor route naar je eerste overnachting rijdt in Grue. De volgende dagen via oosterlijk Noorwegen met plaatsen als Elverum, Savalen en Røros en Levanger. Kustweg RV17 komt in zicht, hou hier goed het dagschema in  de gaten voor de pontjes die deze weg zo mooi maakt. In Bødo met de ferry naar de Lofoten, verblijf op de Lofoten-Vesterålen en Andøya is 4 nachten. De reis terug is zeker ook de moeite waard. Een stop bij de poolcircel op de Saltfjellet en de zalmtrap nabij Trofors. Vanaf Trondheim gaat de route door het zuidelijkfjorden gebied, met Atlantic-road, Trollstigen, Dalsnibba, Jotunheimen, Sognefjord, Vikafjell, Hardanger, Telemark en Bohuslän. Aan alles komt een eind, met de ferry van Göteborg naar Kiel verlaat je Zweden. Aangekomen in Kiel de laatse rit naar huis. Kortom, een reis om nooit weer te vergeten. Deze reis is ook als 17 daagse beschikbaar, je verblijft is dan 2 dagen op de Lofoten en verlaat daarna de eilanden.

embarassed Klik op het kaartje voor een vergroting

Dag tot dag | 20 dagen

lofoten

Dag 1

± 500km, Vanuit Nederland vertrekt u naar Kiel. Hier scheept u om ± 17.00 uur in op een van de luxe schepen van Stena-Line voor de overtocht naar Göteborg.Vertrek v/d boot om 18.45 uur. Op de boot zijn verschillende eetgelegenheden en is er veel vermaak. ’s Avonds is er vaak live muziek.

lofoten

Dag 2

± 378km, Het is 9.15 uur, na het ontschepen rij je van de boot in Göteborg. Door een bosrijke omgeving rij je deze dag naar Kirkenaer in het noorse Finskogen.

lofoten

Dag 3

± 307km, Langs de Glomma door de provincie Hedmark naar Elverum. Wilde rivieren en canyons maken deze dag tot een interesante dag. De dag eindigt in het plaatsje Folldal of Savalen, bekend om zijn koperwinning.

lofoten

Dag 4

± 335km, Via een mooie route ri Røros een oud mijnstadje waar je even kunt stoppen voor een foto en wat koffie alvorens verder te gaan naar de eindbestemming. U overnacht in het plaatsje Levanger een gezellig plaatsje met ’s avonds vele uitgaans mogelijkheden.

lofoten

Dag 5

± 300km, Langs het Trondheimfjord en Steinkjer via RV17 (de kustweg naar Bødo) naar de oversteek naar Vennesund. De route gaat hier verder langs de atlantische kust voor de overnachting in Brønnøysund.

lofoten

Dag 6

± 190km, Lekker toeren voor de kust van Helgeland met prachtige uitzichten over de oceaan. Ook vandaag een drietal pontjes om de weg te kunnen vervolgen. Overnachting in Mo I Rana.

lofoten

Dag 7

± 317km, Mooie dag vandaag, passage van de poolcircel, Svartisen gletsjer en de grootste maalstroom ter wereld “Saltstraumen”. in de middag de aankomst Bødo, overnachting nabij de haven.

lofoten

Dag 8

± 158km, de dag begint met een overtocht van Bødo naar Moskenes op de Lofoten. Eerst naar Å voor musea en kaneelbroodjes. Heerlijke route met diverse highlights onderweg zoals, Reine, Flakstad, Nusfjord, Ballstad en via weg 815 naar Henningvær voor de overnachting.

lofoten

Dag 9

± 333km, je laat Henningsvær achter je en  rijdt via mooi vissersplaatsen als Kabelvåg en Svolvær naar Fiskebøl voor de oversteek naar Melbu, via de Vesterålen over mooie wegen naar Stokkmarknes, hier kun je een kijkje gaan nemen in het Hurtigruten museum. In Ringstad wordt het tijd voor de lunch, in de middag naar Nyksund een oud Vissersdorp. De overnachting is in Myre.

lofoten

Dag 10

± 179km, eerst nog even kijken in het plaatsje Stø, verder via smalle weggetjes naar Sortland het regionaal centrum van de Vestrålen. Via de indrukwekkende Sortlandbrug ri Andøya. Een andere omgeving hier, hier wordt nog op grote schaal veen afgegraven. Langs de westkust via Nøss en Stave met hier en daar een “luisterpost” uit de koude oorlog naar Andenes op het einde van Andøya.

lofoten

Dag 11

± ?km, vandaag met een walvissafari mee vanuit Andenes, wij kunnen deze voor u boeken. U heeft de keuze uit een safari met een authentieke houten vissersboot of met een spectaculaire snelle ribboot. Ook is er de mogelijkheid om met een Puffin safari mee te gaan.(kleine vogeltjes met gekleurde snavels)

lofoten

Dag 12

± 230km, vertrek van Andøya naar “vaste wal”.  Via Sortland naar Lødingen voor de oversteek naar Bognes. Nog ongeveer ± 46km bent u bij de overnachting in Innhavet.

lofoten

Dag 13

± 294km, De E6 af via Fauske en passage van de Poolcircel op de Saltfjell. De dag eindigt in Mo I Rana.

lofoten

Dag 14

± 404km, Verder via een mooie route door Nord- en Sør Trøndelag. Uw hotel is deze avond in het gezellige stadje Levanger.

lofoten

Dag 15

± 364km, vandaag rond het Trondheimfjord ri Kristiansund, eerst een tunnel en daarna de “Atlantic road”, de dag eindigt in Molde in het “glazen” Scandic Hotel.

lofoten

Dag 16

± 385km, Wederom een superdag vandaag. Na Andalsnes begint de bekende “Trollstigen” en de “Adelaarsweg”ri Geiranger. In Geiranger is het tijd voor de lunch. Na Geiranger de klim naar de  Dalsnibba en rijdt u langs de Jotunheimen naar het Sognefjord. Overnachting nabij het fjord in Sogndal of Jostedal.

lofoten

Dag 17

± 312km, Wederom veel “highlights” vandaag. Eerst langs het Sognefjord voor de oversteek van Hella-Vangsnes. Verder over de Vika Fjell naar de Hardanger streek, bekend van de fruitgaarden en de stalletjes langs de weg. Bij Odda is het even tijd om de Latefossen vast te leggen en rij je verder via de oude route naar Røldal, hier is ook de overnachting.

lofoten

Dag 18

± 317km, over de haukelifjell vandaag, in de middag rij door Telemark met een stop bij de Vrangfoss slussen. In de middag via Skien naar Åsgårdstrand voor de overnachting aan het Oslofjord.

lofoten

Dag 19

± 335km, vanaf het hotel is het deze morgen ± 13 minuten naar de ferry van Horten naar Moss. Eenmaal aan de overzijde de laatste mooie route door Bohuslän naar Göteborg, hier inschepen om ±17.00 uur voor de nachtboot naar Kiel.

Je kunt terug kijken op geweldige vakantie naar het hoge noorden.

lofoten

Dag 20

± 500km, Laatste rit naar huis.

Op verzoek hebben hebben wij onderweg nog een mooie overnachting mocht de afstand u te ver zijn.

lofoten
lofoten

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Wij helpen je graag verder via e-mail of telefoon. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

 

lofoten
lofoten
lofoten
lofoten
lofoten
lofoten