Scandinavian Tours

Ervaringen

Geschreven op 17-08-2014

Beste Linda,

 

Na een tijdje thuis te zijn en het te laten bezinken van de zeer vele indrukken waarvan we er gelukkig veel op foto hebben gezet willen wij een dankwoordje plaatsen voor de fantastische reis die jullie voor ons “op maat “ uitgezet hadden. Ik zag op de website nu dat jullie vanaf nu ook de Baltische Staten aanbieden, dit is zeker een meerwaarde. Het platteland van Polen, Litouwen, Letland en Estland is wel niet zo spectaculair en de (secundaire) wegen zijn af en toe vrij slecht maar de steden die wij hierbij aandeden zoals Gdansk, Riga en Tallin en in mindere mate Szczecin (Stettin) en Suwalki maakten dit zeker goed. Ook nogmaals bedankt voor het regelen van alles na onze motorpech, jammer genoeg viel dit op een zaterdag zodat we hierdoor één dag verloren en de rest een beetje in het honderd liep en jullie veel regelwerk bezorgden. ’s Maandags hebben ze dan In Kuopio onze motor hersteld (kapotte lager) en door jullie geweldige tussenkomst zijn de overnachtingen tot in de Lofoten één dag verschoven. Ook het weer zat mee dit jaar, ze spraken in Finland en Noorwegen over de beste zomer sinds 50 jaar. Op de totale trip van 20 dagen hebben wij 2 x een onweer gehad, misschien een klein uur totaal aan regen, de regenpakken niet nodig gehad !! Van Belgie hadden wij 25 a 27 graden tot bijna op Noordkaap. Waar we in Lakselv om 12h nog op een terras gegeten hadden sloeg 80 km voor de kaap zelf het weer plots om in mist en storm met enorme rukwinden. Wij waren gestopt voor de noordkaap tunnel om de regenbescherming over de bagage te trekken en dit hadden we beter niet gedaan, een enorme rukwind blies mijn toch vrij zware geparkeerde motor als een pluimpje omver. Gelukkig was de schade beperkt en met wat hulp van 2 Engelse motorrijders die gestopt waren kregen we de machine weer overeind. Zo konden we onze tocht verder zetten maar onze goesting om naar de kaap zelf te gaan was wel ver weg op dat moment. Ook al omdat we in 2008 als op de kaap geweest waren bij de middernachtzon en toen bij prachtig weer. Wij hoorden trouwens van andere in het hotel die met de bus waren meegegaan dat ze er nauwelijks konden staan en het zicht geen 50 m was. Gelukkig luwde de storm ’s anderendaags en hadden we vanaf dan weer fantastisch weer, deze keer dus ook op de Lofoten waar we jammer genoeg niet veel tijd hadden omdat we onze verloren dag moesten inhalen en alzo weer op de geplande route kwamen.  De hotels en het eten waren overal goed tot zeer goed maar enkele zijn ons zeker speciaal bijgebleven door het fijne persoonlijk contact.Maar eind goed al goed na een fantastische reis van ca 7200 km zijn we veilig en wel terug thuis !

Dus voor de 2 de maal (2008 en 2014) kunnen wij spreken van een prachtig uitgestippelde route en van een geweldige service.

 

Bedankt voor alles, Alice en Roger 

Geschreven op 31-08-2010

Hoi Linda,

 

Noorwegen was fantastisch!!!

 

We zijn 4 weken lang op expeditie geweest. Heerlijk samen op de motor. De fjorden waren overweldigend. Jullie routes waren bijzonder. TomTom had alles niet foutloos overgenomen, maar gelukkig zijn de wegen in Noorwegen beperkt dus vonden we toch prima onze weg (maar er komt wel een garmin.....).

De hotels waren divers en in orde, met natuurlijk Britannia in Trondheim als hoogtpunt. Daar hebben we uitgebreid van genoten. Ook was het goed weer even terug te zijn in Rosendal. Ook de baronie in Rosendal is erg mooi en daar hebben we een middag heerlijk vertoefd.

We zijn veilig en wel, zonder enige motorproblemen onderweg thuis gekomen. Ook het weer was ons zeer welgezind. Twee keer een halve dag regen in 4 weken is helemaal prima!

Dankzij jullie kennis en organisatie talent hebben we heerlijk kunnen genieten van wat Noorwegen te bieden heeft. Dank voor alle goede zorgen. We vertellen het door!

 

Met vriendelijke groet,

 

W en J

© 2008 - 2022 Scandinavian Tours - Alle rechten voorbehouden