Scandinavian Tours

Fly and Ride Lofoten

Algemeen:

Fly and Ride Lofoten, Vesterålen en Andøy

 

Heb je altijd al graag een reis willen maken in het Noorden van Scandinavië, maar zijn de afstanden je te lang en ben je teveel tijd kwijt? Scandinavian Tours heeft vanaf mei 2022 mooie reizen naar de Lofoten, Vesterålen en Andøy middels het Fly and Ride principe. U vliegt van Groningen of Amsterdam naar Bodø in het Noorden van Noorwegen op ±100km boven de poolcircel. Hier vertrekt u op een BMWR1250GS of BMWF750GS voor een 7-daagse reis naar deze eilanden. Normaal bent u voor zo’n reis 3 weken kwijt.

Accommodatie:

Alle overnachtingen zijn geregeld in middenklasse hotels in 2 persoonskamer, incl. bad of douche en toilet.

Inclusief - Exclusief:

Inclusief:

 

• 4 Overnachtingen in hotels, op basis van half-pension.

• 2 Overnachtingen in hotels, op basis van logies in Bodø ( u heeft diverse mogelijkheden dicht bij het hotel om te eten)

• Route ingetekend op kaart en digitaal op GPS-Garmin (zit al op de motor)

• Huur BMWR1250GS of een BMWF750GS met kofferset en een eventuele verlagingsset wanneer nodig, tevens zijn de motoren voorzien van navigatie en een emergency set.

 

Exclusief:

 

• Vliegreis Amsterdam-Bodø v.v.

• Excursies

• Tol

• Binnenlandse ferry's, worden wanneer nodig voor u geboekt.

• Reis- en/of annuleringsverzekeringen( is mee te boeken via het boekings-formulier, vraag eerst naar de prijs)

Betalings voorwaarden:

Bij het tot stand komen van de overeenkomst dient een aanbetaling van 30% van de totale overeengekomen reissom te worden voldaan. Het restant van de reissom moet uiterlijk zes weken voor de dag van vertrek in het bezit zijn van Scandinavian Tours BV. Indien de overeenkomst binnen 6 weken voor de dag van vertrek tot stand komt, moet terstond de gehele reissom worden voldaan. Borg € 660,- per motor (dient ter plekke via creditcard te worden voldaan)

Vliegreis:

De vliegreis naar en van Bodø kunt u ook bij ons boeken. Wij zoeken samen met u naar de beste prijs en dag van vertrek. Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn, deze tarieven kunnen per dag veranderen, lees hoger worden dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan. Voor het kunnen reserveren van uw vliegreis dient u ons uw volledige voornaam (voluit) en achternaam en geboortedatum zoals deze in het paspoort staan door te geven. Als blijkt dat de naam op het ticket en in het paspoort niet hetzelfde zijn heeft de luchtvaartmaatschappij het recht u te weigeren. Scandinavian Tours BV is niet aansprakelijk voor de daar uit voortvloeiende kosten. Scandinavian Tours BV is niet verantwoordelijk voor vluchtwijzigingen en vertragingen en de gevolgen die hierdoor kunnen ontstaan. Uiteraard zullen wij alles in het werk stellen om in voor genoemde problemen en situaties alles zo gunstig mogelijk op te lossen. Heeft u vragen hierover "klik" hier.

Prijs informatie:

Aantal personen Aantal motoren Periode Prijs
2 1 18/05 - 19/09-2022 p.p. € 1406
2 2 18/05 - 19/09-2022 p.p. € 1896

Reisprogramma:

Dag1:
Dag1

U gaat op eigen gelegenheid naar Schiphol. Hier vertrekt u (meestal tegen 10.30uur) met het vliegtuig naar Oslo, verder gaat het via een overstap naar Bodø. Na aankomst (meestal tegen 17.00 uur of 18.00 uur)kunt u met de bus of lopend naar het hotel.

Dag2:
Dag2

± 275km, Na het ontbijt wordt u opgehaald en na ± 5 minuten bent u bij het verhuurbedrijf voor de motor. U kunt u spullen benodigt voor de hele week in de koffers kwijt. U reis gaat beginnen. Van Bodø rijdt u vandaag via een mooie route naar Kjerringøy een oude handelsplaats aan het fjord. Verder naar de grootste maalstroom ter wereld "Saltstraumen", elke 6 uur wordt hier met het getij 400 miljoen kuub water door een nauw fjord geperst. De dag eindigt in Innhavet voor de overnachting.

Dag3:
Dag3

± 223km, Na vertrek uit het hotel gaat u vrij snel op de ferry van Bognes naar Lødingen. Via mooi route naar Andenes op Andøy. Hier heeft u de mogelijkheid om met enkele activiteiten mee te gaan. (vooraf boeken is gewenst) Andenes is het vertrekpunt voor whale safari's.

 vesteralen.jpg

Dag4:
Dag4

± 250km, prachtige dag vandaag, via de atlantische kust rij je van Andøy naar de Vesterålen. Oude vissersplaatsjes worden hier aangedaan en de uitzichten zijn fenomenaal. Overnachting met uitzicht over zee.

Dag5:
Dag5

± 233km, mooie route over kleine weggetjes met constant de oceaan aan je zijde. Via Hadseløya en Eidsfjorden naar Stokmarknes, hier kun kun je een kijkje nemen bij het Hurtigruten museum. De dag eindigt in Henningsvaer voor de overnachting. Hier kun je nog voor een wandeling gaan naar Festvågtinden.

lofotl.jpg

Dag6:
Dag6

± 171km, vandaag gaat de reis verder via een van de grootste reconstructies van een "Viking chieftain's village"  in Borg. Ocean vieuw in Unnstad. In Reine even fotograveren, dit kleine vissersplaatsje ligt aan de oostelijke kant van de Lofoten, een plaatje. In de middag vaart u van Moskenes naar Bodø, na aankomst leverd u de motor in en wordt u naar het hotel gebracht. Als avond aktiviteit is er nog de mogelijk om te Kajakken.

Dag7:
Dag7

Vertrek ri Bodø airport voor de terugreis naar Amsterdam. Meestal vliegt u in de morgen terug van Bodø naar Oslo, aansluitend de vlucht naar Amsterdam. Rest nog de auto of treinreis naar huis.


Het kaartje is slechts ter indicatie.
© 2008 - 2022 Scandinavian Tours - Alle rechten voorbehouden