Scandinavian Tours

10 daagse Hytter Tour

Algemeen:

10-daagse Motorreis Noorwegen met overnachten in Hytter.(campinghutten)

Vertrek elke dag van 15 mei t/m 25 september 2022.

Afgelopen jaren een succes deze tocht.

In het prachtige Noorwegen hebben wij een 10-daagse "Hytter" tocht uitgezet. 's Avonds lekker voor het huisje genieten van de rust en de ondergaande zon. Hoogtepunten op deze tocht zijn: Bohuslän, Telemark, Lysebotn, Hardangervidda, Jostedal, Jotunheimen, Rondane.

Accommodatie:

Alle overnachtingen zijn geregeld in eenvoudige "Hytter", op basis van logies. Op de ferry is het ontbijt inbegrepen. Voor de overnachting in de "Hytter" dient u zelf een slaapzak mee te nemen.

Inclusief - Exclusief:

Inclusief:

 

  • 7 Overnachtingen in eenvoudige "Hytter", op basis van logies.
  • Route ingetekend op kaart (eventueel ook op GPS-Garmin)
  • Overtocht Kiel - Göteborg met Stena - Line, op basis van logies-ontbijt.
  • Overtocht Göteborg - Kiel met Stena - Line, op basis van logies-ontbijt.

 

 

Exclusief:

 

  • tol, binnenlandse ferry's
  • Reis- en/of annuleringsverzekeringen( is mee te boeken via het boekings-formulier, vraag eerst naar de prijs)

Betalings voorwaarden:

Bij het tot stand komen van de overeenkomst dient een aanbetaling van 30% van de totale overeengekomen reissom te worden voldaan.

Het restant van de reissom moet uiterlijk zes weken voor de dag van vertrek in het bezit zijn van Scandinavian Tours BV.

Indien de overeenkomst binnen 6 weken voor de dag van vertrek tot stand komt, moet terstond de gehele reissom worden voldaan.

Prijs informatie:

Aantal personen Aantal motoren Periode Prijs
2 1 15/05-25/09-2022 p.p. € 898
2 2 15/05-25/09-2022 p.p. € 1020

Reisprogramma:

Dag1:
Dag1

± 500km
Vanuit Nederland vertrekt u naar Kiel. Hier scheept u om ± 17.00 uur in op een van de luxe schepen van Stena-Line voor de overtocht naar Göteborg. Vertrek v/d boot om 18.45 uur. Op de boot zijn verschillende eetgelegenheden en is er veel vermaak. 's Avonds is er vaak live muziek.

Dag2:
Dag2

± 297km

Al varende langs de Zweedse scherenkust komt u om ± 9.15 aan in Göteborg. Het betere bochtenwerk gaat beginnen. Via een prachtige route rijdt u door Bohuslän met o.a. de rotstekeningen bij Tanum en diverse havenplaatsjes naar Larkollen voor de overnachting aan het Oslofjord.

Dag3:
Dag3

± 358km

Heerlijke dag om te sturen. Via de oversteek Moss-Horten ga je over het Oslofjord, hier begint de mooie rit door de provincie Telemark. Via Skien en Dalen ri Setesdal. In Valle ga je via een prachtige route langs ijsmeren en een behoorlijke klim naar Suleskard voor de overnachting. 's avonds is er genoeg tijd voor een rit naar Lysebotn via de Lysevegen. Na ± 25 km sta je op de top van de berg de Oygardstol en vanaf hier gaat de weg 8 km met een hoogteverschil van 800 m en via 32 haarspeldbochten en een tunnel met een draai van 340 graden naar het begin van het fjord. Je rijdt deze weg ook weer terug.

Dag4:
Dag4

± 341km

De route naar Lysebotn kun je ook vandaag nemen. De route gaat verder via Oanes en Sauda naar Røldal voor de overnachting. In Røldal heb je ook een v/d oudste Stavkyrkjes van Noorwegen, zeker een bezoek waard.

Dag5:
Dag5

± 172km

Via de "oude route"over de bergen van Røldal naar Odda. U rijdt hier ondertussen in de "fruitstreek" van Noorwegen en dit laat zich zien door de talloze stalletjes aan de weg. De route gaat onder de Folgefonn gletsjer door naar het Mauranger fjord. Via een pontje steek je 2x het Hardangerfjord over en kom je aan in Jondal. Hier heb je de mogelijkheid het zomerskicentrum te bezoeken boven op de Folgefonn Gletsjer. De dag eindigt via de turistweg in Utne/Lothe.

Dag6:
Dag6

± 251km

De dag begint met een oversteek over het Hardangerfjord. Via mooie route naar Flam, Flam is de beroemde vertrekplaats van de Flambaan, de trein die in 20 km. ruim 800 m. stijgt richting Myrdal. Verder gaat het over de oude route van Aurland naar Laerdal met prachtige vergezichten over het fjord. Langs Sogndal en de Lustrafjorden komt u in Skjolden voor de overnachting.

Dag7:
Dag7

± 219km

Via de Jotunheimen richting Lom over wegnummer 55. Tot ver in juli ligt langs deze route nog sneeuw. In Lom staat een prachtige gerestaureerde staafkerk die zeker een bezoek waard is. Door een v/d de mooiste nationale parken het Rondane rij je via de Grimsdalen naar Folldal voor een bezoek aan de kopermijn en/of omgeving. Overnacht wordt er in Grimsbu. 's avonds is er de mogelijkheid om hier bevers te spotten.

Dag8:
Dag8

± 267km

Alweer een heerlijke stuurdag, via Alvdal met daarin de duidelijke sporen v/d ijstijd rijdt u via een diepe canyon genaamd Jottulhogget naar Rena en Elverum. De Glomma rivier heeft u de hele tijd aan u zijde en de dag eindigt in het Finskogen gebied.

Dag9:
Dag9

± 398km

Van het Finnskogen gebied naar de zweedsegrens bij Charlottenberg. Door het Zweedse landschap en langs het Glasskogen natuurreservaat ri Uddevalla. Langs Lilla Edet (keukenrollen en wc-papier fabriek) naar Kungälv met Bohus vesting. Laatste stukje naar Göteborg. Hier is nog tijd genoeg om een terras te pakken alvorens er wordt ingescheept om ± 17.00 uur op de ferry naar Kiel. Vertrek van de boot is 18.45 uur. Met het prachtige uitzicht op Göteborg verlaat u Zweden.

Dag10:
Dag10

± ???km

Aankomst in Kiel om ± 9.00 uur. U heeft de rest v/d dag de tijd om naar huis te rijden.


Het kaartje is slechts ter indicatie.
© 2008 - 2022 Scandinavian Tours - Alle rechten voorbehouden