Muonio-Adventure

Scroll naar beneden om deze reis te ontdekken

Muonio-Adventure

In het uiterste noorden hebben wij vanuit het Finse Muonio een zeer uitdagende sneeuwscootertocht samengesteld. Alle dagen ga je met een deskundige gids via adembenemende paden door het noord westelijke deel van Finland en Noorwegen, een mystieke en afgelegen regio doordrenkt van traditie en folklore. Lees meer

Enkele hoogtepunten van deze reis

 • 5 volle dagen weg op “eigen” Sneeuwscooter onder leiding van een gids.
 • Noorderlicht
 • Dagelijkse sauna
7 dagen incl. vol-pension, vanaf € 2695,- p.p. bij 2 pers. 
Reiscode FIHO07MU
Periode 12/02 tot 25/03-2023

reisdetails

De overnachtingen zijn in gedeelde accomodaties, veelal winterharde blokhutten.

INCLUSIEF:

 • Transfers van en naar de luchthaven van Kittilä
 • 6 Overnachtingen o.b.v. full-pension.(ontbijt, middag en avond eten)
 • Beddengoed, handdoeken en eindschoonmaak zijn bij de prijs inbegrepen.
 • Dagelijkse sauna
 • 5 dagen weg op de sneeuwscooter (1 persoon per scooter)
 • Engelstalige gids
 • Tijdens het verblijf worden u een thermo-overall, sneeuwlaarzen, thermo-handschoenen en indien gewenst wollen sokken in bruikleen verstrekt.
 • Reisinfo

 

EXCLUSIEF:

 • Retourvlucht Amsterdam-Kittilä (wij kunnen u helpen bij het boeken voor de beste prijs)
 • Reis- en annuleringsverzekering (kunt u mee boeken in het boekingsformulier)
 • Niet genoemde maaltijden
 • Drank
 • Alle overige privé-uitgaven

 

 • n.v.t.
Aantal personen Periode Prijs
2 12-02-2023 – 18-03-2023 p.p. € 2795
4 12-02-2023 – 18-03-2023 p.p. € 2710
2 19-03-2023 – 25-03-2023 p.p. € 2695
4 19-03-2023 – 25-03-2023 p.p. € 2610

Bij het tot stand komen van de overeenkomst dient een aanbetaling van 30% van de totale overeengekomen reissom te worden voldaan.

Het restant van de reissom moet uiterlijk zes weken voor de dag van vertrek in het bezit zijn van Scandinavian Tours BV.

Indien de overeenkomst binnen 6 weken voor de dag van vertrek tot stand komt, moet terstond de gehele reissom worden voldaan.

De vliegreis naar en van Kittilä kunt u ook bij ons boeken. Wij zoeken samen met u naar de beste prijs en dag van vertrek. Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn, deze tarieven kunnen per dag veranderen, lees hoger worden, dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan. Voor het kunnen reserveren van uw vliegreis dient u ons uw volledige voornaam (voluit) en achternaam en geboortedatum zoals deze in het paspoort staan door te geven. Als blijkt dat de naam op het ticket en in het paspoort niet hetzelfde zijn heeft de luchtvaartmaatschappij het recht u te weigeren. Scandinavian Tours BV is niet aansprakelijk voor de daar uit voortvloeiende kosten. Scandinavian Tours BV is niet verantwoordelijk voor vluchtwijzigingen en vertragingen en de gevolgen die hierdoor kunnen ontstaan. Uiteraard zullen wij alles in het werk stellen om in voor genoemde problemen en situaties alles zo gunstig mogelijk op te lossen. Heeft u vragen hierover mail of bel ons.

Tijdens het verblijf worden u een thermo-overall, sneeuwlaarzen, thermo-handschoenen en indien gewenst wollen sokken in bruikleen verstrekt. De thermo-overall is geschikt tijdens activiteiten waarbij u met name stilzit, zoals het sneeuwscooteren. Wij adviseren u onder de thermo-overall minimaal twee lagen kleding te dragen.

Laag 1. Functionele onderkleding Om uw lichaam droog te houden van transpiratievocht tijdens uw activiteiten dient het transpiratievocht doorgegeven te worden aan de 2e kledinglaag. Op deze manier kan uw lichaam beter anticiperen op wisselende temperaturen. De eerste laag dient strak op het lijf te worden gedragen (zowel een hemd als een lange onderbroek). Op deze manier blijft uw lichaam lekker warm en verkleint u de kans op blessures. Er bestaat synthetisch thermo ondergoed dat het lichaam goed droog houdt en zeer comfortabel draagt. Merinowol is ook prima en wordt tegenwoordig veel gebruikt. Bijkomend voordeel van Merinowol is dat u het meerdere dagen kunt dragen zonder dat het gaat ruiken. Katoen moet ten alle tijden worden vermeden!

Laag 2. Isolerende tussenlaag of softshell De 2e laag heeft als voornaamste taak de warmte te reguleren. De warme lucht tussen de 1ste en 2de laag isoleert het lichaam, samen met de warme kleding van de 2e laag. Bij koud weer mag het transpiratievocht niet de kans krijgen om te bevriezen in de kleding. Hierdoor is er ook een ruim aanbod van verschillende kledingstukken van fleece, dons- of synthetische lagen. Het is belangrijk om bij de keuze naar je persoonlijke voorkeuren te kijken. Heb je het snel koud? Transpireer je veel of juist weinig? Eventueel is het mogelijk om te kiezen voor meerdere laagjes, bijvoorbeeld een bodywarmer. Voor de meer actievere activiteiten adviseren wij geen thermo-overall te dragen maar een derde laag kleding.

Laag 3. Functionele buitenste kledinglaag Deze laag zorgt er voor dat u echt beschermd bent tegen de elementen, de 3e laag weert u tegen neerslag en wind. Er zijn gevoerde en ongevoerde jacks. De laatste worden ook wel hardshell genoemd. Omdat de 3de laag ook meteen de buitenste laag is, vormt het de laatste barrière voor het transpiratievocht. Naast wind- en waterdichtheid moet een jack dus ook goed kunnen ‘ademen’. De coating of het membraam verzorgt de verdere afvoer van de 2de laag naar de buitenstof. Het vocht wordt verdeeld over een groter oppervlak, waardoor het beter verdampt. Een gevoerd jack geeft extra warmte-isolatie, maar zal transpiratievocht minder snel afvoeren.

Hoofd, handen en voeten

U verliest bij koude circa 50% van uw lichaamswarmte via uw hoofd, het dragen van een goede muts is dan ook essentieel! Voor de bescherming van uw handen en voeten geldt hetzelfde principe als voor uw lichaam. Het is belangrijk dat deze droog blijven, transpiratievocht kwijt kunnen en beschermd worden tegen wind en neerslag. Het gebruik van warmte isolerende materialen zijn mede zeer bepalend of u warme handen en voeten houdt. Synthetische weefsels kunnen zeer goede eigenschappen hebben en ook wol is een veel gebruikt ingrediënt. Let er wel op dat zowel de schoenen als handschoenen niet te strak komen te zitten. Door een beperkte doorbloeding kunnen handen en voeten alsnog afkoelen. Het gebruik van thermo-handschoenen en sokken kan een goede onderlaag vormen, mits de (hand)schoen voldoende ruimte biedt. Het gebruik van wanten is verreweg de warmste oplossing, mits u deze niet voortdurend uittrekt! Let op dat handschoenen snel kunnen drogen. Dit zijn meestal de handschoenen met een uitneembare binnen handschoen. Neem eventueel tijdens activiteiten een extra paar droge sokken of handschoenen mee, zodat u deze kunt verwisselen. Ook dit is een manier om uw handen en/of voeten droog te houden.

Schoeisel Op een winterse bestemming is het belangrijk dat u over goed schoeisel beschikt dat zowel alle comfortabele als functionele eigenschappen heeft om warme voeten te houden. De schoenen dienen stevig, isolerend, waterdicht/waterafstotend en hoog gesloten te zijn. Daarnaast is het belangrijk dat de zool een goede grip heeft, waardoor uitglijden wordt voorkomen. De sneeuwlaarzen welke u in bruikleen verstrekt krijgt voldoen aan deze eisen. Gebruik van Moonboots of Uggs zijn niet geschikt! Stevige hooggesloten wandelschoenen zijn over het algemeen ook prima te gebruiken. Enkel bij extreme kou zal hierbij de isolerende functie een gemis zijn. Ook zijn ze vaak wat laag gesloten, maar dit is eenvoudig op te lossen door het gebruik van gamaschen.

Bescherm uw ogen en gezicht Net zoals het dragen van geschikte kleding voor de koude is het belangrijk aandacht te besteden aan goede bescherming van uw ogen. De belangrijkste taak van een bril is uiteraard de bescherming van de ogen tegen ongewenste straling zoals het UV licht. Sneeuwvlaktes weerkaatsen de straling extra waardoor de kans op oogletsel aanzienlijk toeneemt. Het gebruik van een goede aansluitende bril tijdens de wintersport is dan ook noodzakelijk. Voor bescherming van uw gezicht adviseren wij een crème te gebruiken die niet gebaseerd is op water.

Als u met meer dan 4 personen wilt boeken, neem dan eerst contact op via info@motortours.nl. U krijgt dan een speciale “groeps prijs”.

* Bij schade heeft u een eigen risico van €800,- p.p., u kunt dit tot €400,- per ongeval afkopen voor €20,- p.p.

reisprogramma

Muonio-Adventure

In het uiterste noorden hebben wij vanuit het Finse Muonio een zeer uitdagende sneeuwscootertocht samengesteld.

Alle dagen ga je met een deskundige gids via adembenemende paden door het noord westelijke deel van Finland en Noorwegen, een mystieke en afgelegen regio doordrenkt van traditie en folklore. Geniet van de ongelooflijke uitzichten op bevroren meren en met sneeuw bedekte bergtoppen door een van de uithoeken van Fins Lapland. Onderweg hebben we via een sateliet telefoon verbinding mocht dit nodig zijn.

Om deel te kunnen nemen aan dit sneeuwscooteravontuur dient u over een goede fysieke conditie te beschikken. Daarnaast dient u in het bezit te zijn van een geldig B-rijbewijs.

 

Het vertrek vanuit Nederland is altijd op zondag en u reist op zaterdag vanuit Finland terug.

Het is in Finland één uur eerder dan bij ons.

 

embarassed Klik op het kaartje voor een vergroting

Dag tot dag | 7 dagen

muonio

Dag 1

Aankomst: 

Vanaf Schiphol vliegt u met een korte tussenstop in Helsinki naar Kittilä, gelegen in noord Finland waar uw gids voor de komende dagen al op u staat te wachten. Per auto reist u nog ca.78 kilometer verder naar het noorden. Onderweg zult u zich verbazen over de wonderlijke witte landschappen. Aangekomen bij de eerste overnachting krijgt u uitleg wat er zoal gaat komen. Na de briefing over de komende dagen worden u de thermo-overall, thermo-laarzen, handschoenen, bivakmuts en helm in bruikleen verstrekt zodat u er lekker warmpjes bijzit op de sneeuwscooter. Na de warme maaltijd duikt u ongetwijfeld de sauna in en als echte Fin rolt u daarna door de sneeuw om af te koelen. Met enig geluk ziet u op uw eerste avond het fascinerende schijnsel van het noorderlicht.

muonio

Dag 2

Start the engines: ±100km.

Na het ontbijt krijg je de sneeuwscooter, veiligheids- en rij-instructies voor sneeuwscooter.Eindelijk is het tijd om te beginnen, start de motoren en volg de gids in het bos!Rijafstand vandaag is ca. 100 km, iedereen rijdt op een eigen sneeuwscooter *.Tijdens de Safari stoppen we voor een picknicklunch.In de ’s middags aankomst in Galdotieva, dichtbij de Noorse grens.Diner in het restaurant en overnachting in gezellig blokhutten of in appartementen voor 4-6 personen. 

* Vanwege de lange dagafstanden zijn er geen gedeelde rijmogelijkheden.

muonio

Dag 3

Door de sneeuwvlaktes: ±150km.Na het ontbijt gaat de safari verder.De komende dagen reizen we in open berggebied, waar het weer snel kan veranderen van zonneschijn naar sneeuwstorm.Als de gids het je vraagt om zijn spoor te volgen, is het geen grap.Er kan onder de sneeuwdeken een gat zijn in een bevroren rivier of meer, neem zijn aanwijzingen serieus.De rijafstand is ongeveer 150 km naar het dorp Kilpisjärvi. Picknick lunch onderweg.Sauna, diner en overnachting in hutten voor 4-6 personen in Kilpisjärvi.

muonio

Dag 4

Top van Halti en 3 landen punt. ±120km.

Na het ontbijt starten we de safari naar de bergen. Vandaag gaan we met de sneeuwscooter naar de de hoogste berg van Finland, Halti, Als je geluk hebt met het weer, kun je van bovenaf getuige zijn van het verbazingwekkende landschap van de Noorse bergketen. Picknick lunch tijdens de safari. We gaan verder naar de Zweedse bergen en bezoeken het drielandenpunt van Finland, Zweden en Noorwegen. Na ongeveer 120 km rijden in de bergen is een sauna erg welkom. Avondeten en overnachting in Kilpisjärvi.

muonio

Dag 5

Diep de bergen in: ±150km.

Ontbijt in Kilpisjärvi. Vandaag rijden we van Kilpisjärvi terug naar Galdotieva, ongeveer 150 km door een boomloos gebied in de buurt van de Noorse grens. Picknick lunch onderweg. Sauna, diner en overnachting in Galdotieva hutten of appartementen.

muonio

Dag 6

Laatste etappe, Victoria trail: 120km.

Na het ontbijt de laatste etappe van de safari die ons terug brengt naar Muonio. De te rijden afstand zal ongeveer 120 km zijn. De route gaat deels over de ‘Victoria Trail ’tussen Finland en Zweden.

muonio

Dag 7

Vertrek:

Ontbijt en aansluitend transfer naar Kittilä luchthaven. Er is een einde gekomen aan een unieke Finland ervaring! Onderweg in het vliegtuig laat u de week nog maar eens aan u voorbij gaan. U zal kunnen terug kijken op een heerlijke vakantie.

muonio
muonio

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Wij helpen je graag verder via e-mail of telefoon. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

 

muonio
muonio
muonio
muonio
muonio
muonio