Granö Beckasin Lodge

Scroll naar beneden om deze reis te ontdekken

Sneeuwscooter Umeå Lapland

De motor staat in de stalling en wat kunnen we dan gaan doen deze winter? Ga met ons mee naar Zweeds Lapland. Scandinavian Tours heeft samen met een Zweedse partner een meerdaagse reis op de sneeuwscooter uitgezet, waarbij u het gevoel krijgt weer even terug te zijn bij “basic”. Lees meer

Enkele hoogtepunten van deze reis

 • 3 volle dagen weg op “eigen” Sneeuwscooter onder leiding van een gids.
 • Noorderlicht
 • Lunch in Lavo
 • Dagelijkse sauna
5 dagen incl. vol-pension, vanaf

 

€ 1.398,- p.p. bij 2 pers.  Reiscode: ZWHO05UM

reisdetails

De overnachtingen vinden plaats in Hotel Lapland in Lycksele en Granö Beckasin, Eco-hotel in Granö.  

U deelt de kamer met uw medereiziger.

Inclusief:

 

 • Retour transfer tussen de luchthaven Umeå en het eerste en het laatste verblijf.
 • 3 dagen weg op de sneeuwscooter (1 persoon per scooter)
 • Tijdens het verblijf worden u een thermo-overall, sneeuwlaarzen, thermo-handschoenen en   indien gewenst wollen sokken in bruikleen verstrekt.
 • 2 nachten in Hotel Lapland Lycksele
 • 2 nachten in Granö Beckasin, Eco-hotel of cabin met hotel faciliteiten
 • Alle dagen vol pension
 • ’s Avonds gebruik van een sauna en/of Spa.

 

Exclusief:

 

 • Vliegreis Amsterdam-Umeå v.v. (wij helpen u bij de beste deal)
 • Excursies
 • Reis- en/of annuleringsverzekeringen (is mee te boeken via het boekings-formulier, vraag eerst naar de prijs)
 • “Northern Light Dogsleddingtour” op de 2e of 3e dag €85,- p.p.

Prijzen zijn alleen geldig als deze gelijktijdig geboekt worden met de accomodatie.

 

Aantal personen Periode Prijs
2 24-01-2021 – 14-03-2021 p.p. € 1498
4 24-01-2021 – 14-03-2021 p.p. € 1449

Bij het tot stand komen van de overeenkomst dient een aanbetaling van 30% van de totale overeengekomen reissom te worden voldaan.

Het restant van de reissom moet uiterlijk zes weken voor de dag van vertrek in het bezit zijn van Scandinavian Tours BV.

Indien de overeenkomst binnen 6 weken voor de dag van vertrek tot stand komt, moet terstond de gehele reissom worden voldaan.

20-03-2020

Hoi Linda,

Wij hebben het heerlijk gehad. Over 2 jaar gaan Hero en ik vast nog een keer weer. Soort wintersport zeg maar.. Als je mooie foto’s hebt gezien op Facebook gebruik ze maar of als ik jullie het origineel even moet mailen…. ook prima.. Ik adviseer het aan iedereen.. IJsvissen hadden ze leuk gedaan maar niet echt spectaculair. Wel een leuke tocht. Ze hadden het prima geregeld hoor. Begeleiding en verzorging echt top! Misschien een excursie plus overnachting in het ijshotel er bij voor 1 nacht..

 Janneke en Hero, Max en Annet

De vliegreis naar en van Umeå kunt u ook bij ons boeken. Wij zoeken samen met u naar de beste prijs en dag van vertrek. Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn, deze tarieven kunnen per dag veranderen, lees hoger worden, dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan. Voor het kunnen reserveren van uw vliegreis dient u ons uw volledige voornaam (voluit) en achternaam en geboortedatum zoals deze in het paspoort staan door te geven. Als blijkt dat de naam op het ticket en in het paspoort niet hetzelfde zijn heeft de luchtvaartmaatschappij het recht u te weigeren. Scandinavian Tours BV is niet aansprakelijk voor de daar uit voortvloeiende kosten. Scandinavian Tours BV is niet verantwoordelijk voor vluchtwijzigingen en vertragingen en de gevolgen die hierdoor kunnen ontstaan. Uiteraard zullen wij alles in het werk stellen om in voor genoemde problemen en situaties alles zo gunstig mogelijk op te lossen. Heeft u vragen hierover, bel of mail ons.

Tijdens het verblijf worden u een thermo-overall, sneeuwlaarzen, thermo-handschoenen en indien gewenst wollen sokken in bruikleen verstrekt. De thermo-overall is geschikt tijdens activiteiten waarbij u met name stilzit, zoals het sneeuwscooteren. Wij adviseren u onder de thermo-overall minimaal twee lagen kleding te dragen.

 

Laag 1. Functionele onderkleding Om uw lichaam droog te houden van transpiratievocht tijdens uw activiteiten dient het transpiratievocht doorgegeven te worden aan de 2e kledinglaag. Op deze manier kan uw lichaam beter anticiperen op wisselende temperaturen. De eerste laag dient strak op het lijf te worden gedragen (zowel een hemd als een lange onderbroek). Op deze manier blijft uw lichaam lekker warm en verkleint u de kans op blessures. Er bestaat synthetisch thermo ondergoed dat het lichaam goed droog houdt en zeer comfortabel draagt. Merinowol is ook prima en wordt tegenwoordig veel gebruikt. Bijkomend voordeel van Merinowol is dat u het meerdere dagen kunt dragen zonder dat het gaat ruiken. Katoen moet ten alle tijden worden vermeden!

 

Laag 2. Isolerende tussenlaag of softshell De 2e laag heeft als voornaamste taak de warmte te reguleren. De warme lucht tussen de 1ste en 2de laag isoleert het lichaam, samen met de warme kleding van de 2e laag. Bij koud weer mag het transpiratievocht niet de kans krijgen om te bevriezen in de kleding. Hierdoor is er ook een ruim aanbod van verschillende kledingstukken van fleece, dons- of synthetische lagen. Het is belangrijk om bij de keuze naar je persoonlijke voorkeuren te kijken. Heb je het snel koud? Transpireer je veel of juist weinig? Eventueel is het mogelijk om te kiezen voor meerdere laagjes, bijvoorbeeld een bodywarmer. Voor de meer actievere activiteiten adviseren wij geen thermo-overall te dragen maar een derde laag kleding.

 

Laag 3. Functionele buitenste kledinglaag Deze laag zorgt er voor dat u echt beschermd bent tegen de elementen, de 3e laag weert u tegen neerslag en wind. Er zijn gevoerde en ongevoerde jacks. De laatste worden ook wel hardshell genoemd. Omdat de 3de laag ook meteen de buitenste laag is, vormt het de laatste barrière voor het transpiratievocht. Naast wind- en waterdichtheid moet een jack dus ook goed kunnen ‘ademen’. De coating of het membraam verzorgt de verdere afvoer van de 2de laag naar de buitenstof. Het vocht wordt verdeeld over een groter oppervlak, waardoor het beter verdampt. Een gevoerd jack geeft extra warmte-isolatie, maar zal transpiratievocht minder snel afvoeren.

 

Hoofd, handen en voeten

U verliest bij koude circa 50% van uw lichaamswarmte via uw hoofd, het dragen van een goede muts is dan ook essentieel! Voor de bescherming van uw handen en voeten geldt hetzelfde principe als voor uw lichaam. Het is belangrijk dat deze droog blijven, transpiratievocht kwijt kunnen en beschermd worden tegen wind en neerslag. Het gebruik van warmte isolerende materialen zijn mede zeer bepalend of u warme handen en voeten houdt. Synthetische weefsels kunnen zeer goede eigenschappen hebben en ook wol is een veel gebruikt ingrediënt. Let er wel op dat zowel de schoenen als handschoenen niet te strak komen te zitten. Door een beperkte doorbloeding kunnen handen en voeten alsnog afkoelen. Het gebruik van thermo-handschoenen en sokken kan een goede onderlaag vormen, mits de (hand)schoen voldoende ruimte biedt. Het gebruik van wanten is verreweg de warmste oplossing, mits u deze niet voortdurend uittrekt! Let op dat handschoenen snel kunnen drogen. Dit zijn meestal de handschoenen met een uitneembare binnen handschoen. Neem eventueel tijdens activiteiten een extra paar droge sokken of handschoenen mee, zodat u deze kunt verwisselen. Ook dit is een manier om uw handen en/of voeten droog te houden.

 

Schoeisel Op een winterse bestemming is het belangrijk dat u over goed schoeisel beschikt dat zowel alle comfortabele als functionele eigenschappen heeft om warme voeten te houden. De schoenen dienen stevig, isolerend, waterdicht/waterafstotend en hoog gesloten te zijn. Daarnaast is het belangrijk dat de zool een goede grip heeft, waardoor uitglijden wordt voorkomen. De sneeuwlaarzen welke u in bruikleen verstrekt krijgt voldoen aan deze eisen. Gebruik van Moonboots of Uggs zijn niet geschikt! Stevige hooggesloten wandelschoenen zijn over het algemeen ook prima te gebruiken. Enkel bij extreme kou zal hierbij de isolerende functie een gemis zijn. Ook zijn ze vaak wat laag gesloten, maar dit is eenvoudig op te lossen door het gebruik van gamaschen.

 

Bescherm uw ogen en gezicht Net zoals het dragen van geschikte kleding voor de koude is het belangrijk aandacht te besteden aan goede bescherming van uw ogen. De belangrijkste taak van een bril is uiteraard de bescherming van de ogen tegen ongewenste straling zoals het UV licht. Sneeuwvlaktes weerkaatsen de straling extra waardoor de kans op oogletsel aanzienlijk toeneemt. Het gebruik van een goede aansluitende bril tijdens de wintersport is dan ook noodzakelijk. Voor bescherming van uw gezicht adviseren wij een crème te gebruiken die niet gebaseerd is op water.

Als u met meer dan 4 personen wilt boeken, neem dan eerst contact op via info@test.motortours.nl. U krijgt dan een speciale “groeps prijs”.

* Bij schade heeft u een eigen risico van €995,-

reisprogramma

Sneeuwscooter Lapland

De motor staat in de stalling en wat kunnen we dan gaan doen deze winter? Ga met ons mee naar Zweeds Lapland. Scandinavian Tours heeft samen met een Zweedse partner een meerdaagse reis op de sneeuwscooter uitgezet, waarbij u het gevoel krijgt weer even terug te zijn bij “basic”. Beleef deze unieke meerdaagse sneeuwscootertocht voor 2 of 8 personen in het noorden van Zweden. Na uw vlucht van Amsterdam naar Umeå in Zweden gaat u 3 dagen op uw ‘eigen’ sneeuwscooter door de Zweedse wildernis. U rijdt ±260 kilometer door afwisselende landschappen met besneeuwde taigawouden, meren en rivieren van de ruige Zweedse provincie Västerbotten. U verblijft op verschillende overnachtings plekken. Om lekker te ontspannen kunt u iedere avond gebruik maken van een sauna. Tijdens de sneeuwscootertochten wordt u begeleidt door een uiterst ervaren Engelstalige gids. Laat u verrassen en beleef de magie van het sneeuwscooteren door Zweden! U bent hier dicht bij de “poolcircel” en de kans om het noorderlicht te spotten is groot. De middaglunch wordt gezamelijk bereid onderweg in het bos of aan een bevroren meer.

Om deel te kunnen nemen aan dit sneeuwscooteravontuur dient u over een goede fysieke conditie te beschikken. Daarnaast dient u in het bezit te zijn van een geldig B-rijbewijs.

Het vertrek vanuit Nederland is altijd op zondag en u reist op donderdag vanuit Zweden terug.

Alle eventuele bijgeboekte excursies vinden plaats vanuit Granö.

 

embarassed Klik op het kaartje voor een vergroting

Dag tot dag | 5 dagen

sneeuwscooter

Dag 1

Vanaf Schiphol vliegt u met een korte tussenstop te Stockholm naar Umeå, gelegen in midden Zweden waar uw gids voor de komende dagen al op u staat te wachten. Per auto reist u nog ca.130 kilometer verder naar het noorden. Onderweg zult u zich verbazen over de wonderlijke witte landschappen. Aangekomen bij de eerste overnachting krijgt u uitleg wat er zoal gaat komen. Na de briefing over de komende dagen worden u de thermo-overall, thermo-laarzen, handschoenen, bivakmuts en helm in bruikleen verstrekt zodat u er lekker warmpjes bijzit op de sneeuwscooter. Na de warme maaltijd duikt u ongetwijfeld de sauna in en als echte Zweed rolt u daarna door de sneeuw om af te koelen. Met enig geluk ziet u op uw eerste avond het fascinerende schijnsel van het noorderlicht.

sneeuwscooter

Dag 2

De witte wereld in! U bent wakker geworden in de absolute stilte in de Zweedse wildernis. Het ontbijt zal goed smaken en u zult het nodig hebben want sneeuwscooteren vergt energie! Nadat u de fijne kneepjes van het sneeuwscooteren en de veiligheidsinstructies zijn bijgebracht gaat u op pad! U rijdt vandaag ca. 100 kilometer over uitgestrekte bevroren hoogveengebieden en door beboste bergen. Op een fraaie plek onderweg stopt u voor een outdoor lunch die gezamenlijk door u en uw gids wordt bereid. Na de lunch rijdt u verder en al rijdend geniet u van de wonderschone landschappen. In de loop van de namiddag aankomst op de overnachting in Granö voor een stevig diner. Een gezellige avond in Zweden volgt.

sneeuwscooter

Dag 3

Na het ontbijt start u uw sneeuwscooter weer en rijdt u over mooie tracks door de Vindeln vallei. Na een rit van ca. 100 kilometer komt u aan bij de oever van de Umeå river, hier is ook de overnachting. U krijgt hier een heerlijke avondmaaltijd die er zeker goed in zal gaan. ’s Avonds bestaat de mogelijkheid mee te gaan met een “Northern Light Dogsleddingtour” (extra bij te boeken)

sneeuwscooter

Dag 4

Ook vandaag komt u weer ruimschoots aan sneeuwscooteren toe! Behendig stuurt u uw sneeuwscooter door de besneeuwde bergachtige landschappen en kijkt u uw ogen weer uit van al het natuurschoon. Onderweg uiteraard weer een heerlijke outdoorlunch. Neem ook vandaag zeker uw camera mee want u kunt fraaie plaatjes schieten of filmpjes maken. In de loop van de middag keert u terug en wordt er een heerlijke maaltijd voor u op tafel getoverd. U kunt de hele avond weer ontspannen in de sauna en gezellig samenzijn op deze bijzondere plek.

sneeuwscooter

Dag 5

Voor de laatste keer deze reis schuift u aan bij het ontbijt. In de loop van de ochtend wordt u teruggebracht naar het vliegveld van Umeå voor uw vlucht via Stockholm naar Amsterdam. Er is een einde gekomen aan een unieke Zweden ervaring! Onderweg in het vliegtuig laat u de week nog maar eens aan u voorbij gaan. U zal kunnen terug kijken op een heerlijke vakantie.

Vanwege weer- en/of organisatorische omstandigheden kan van het hierboven genoemde programma worden afgeweken.

sneeuwscooter
sneeuwscooter

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Wij helpen je graag verder via e-mail of telefoon. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

 

sneeuwscooter
sneeuwscooter
sneeuwscooter
sneeuwscooter
sneeuwscooter
sneeuwscooter