19-daagse Hotel Tour Noordkaap vanuit Emden

Scroll naar beneden om deze reis te ontdekken

NORTH CAPE 71’10’21

19 Daagse Hotel Tour Noordkaap vanuit Emden

Nieuw in 2023 een 19 daagse motorreis naar de Noordkaap met start en eind de Emden in Noord-Duitsland. Op de Lofoten of Noordkaap heeft u een rustdag. Scandinavian Tours heeft voor u een fantastische reis uitgezet. Via Emden, Noorwegen en Finland naar de Noordkaap, een reis die je een keer hebt moeten doen. Vertrek tussen 26 mei en 25 september-2023 Lees meer

Enkele hoogtepunten van deze reis

 • Nachtboot Emden-Kristiansand v.v.
 • Telemark
 • Tuddal
 • Rondane nationalpark
 • Røros
 • Fiplingvei
 • Poolcircel Noorwegen
 • Björkliden
 • Ijshotel Jukkasjärvi
 • Sami museum Karasjok
 • Noordkaap
 • Vesterålen
 • Lofoten
 • Stokkmarknes
 • Reine
 • Å
 • Saltstraumen
 • RV17
 • Atlantic road
 • Trollstigen
 • Sognefjord
 • Låtefossen
 • 19 dagen incl. half-pension, vanaf € 2930,- p.p.
 • Reiscode: NOHO19EM
 • Periode 26/05 tot 25/09-2023

reisdetails

Alle overnachtingen zijn geregeld in middenklasse hotels in 2 persoonskamer, incl. bad of douche en toilet.

Op de ferry overnacht u in een twee-persoons binnenhut accomodatie.

Op de ferry Emden-Kristiansand en Kristiansand-Emden een uitgebreid diner buffet.

Inclusief: 

 • 11 Overnachtingen in hotels, op basis van Half-pension
 • 5 Overnachtingen in hotels, op basis van Logies + Ontbijt
 • Route ingetekend op kaart (als .gpx voor GPS-Garmin en TomTom)
 • Reservering Moskenes / Bodø
 • Overtocht Emden-Kristiansand + ontbijt en diner buffet
 • Overtocht Kristiansand-Emden + ontbijt en diner buffet

 

 

 Exclusief:

 • Ferry Moskenes / Bodø
 • tol, binnenlandse ferry’s
 • Reis- en / of annuleringsverzekeringen (bij te boeken in boekingsformulier)

extra nachten op een door u aangegeven plek of i.o.

Walvis safari vanuit Andenes.

* Buitenhut €40,- per enkele reis. (standaard is een 2 pers. binnenhut)

Aantal personen Aantal motoren Periode Prijs
2 1 26-05-2023 – 25-09-2023 p.p. € 2930
2 2 26-05-2023 – 25-09-2023 p.p. € 3124
1 1 26-05-2023 – 25-09-2023 p.p. € 3499

Bij het tot stand komen van de overeenkomst dient een aanbetaling van 30% van de totale overeengekomen reissom te worden voldaan.

Het restant van de reissom moet uiterlijk zes weken voor de dag van vertrek in het bezit zijn van Scandinavian Tours BV.

Indien de overeenkomst binnen 6 weken voor de dag van vertrek tot stand komt, moet terstond de gehele reissom worden voldaan.

Geschreven op 14-10-2022

Hallo Linda,

Deze prachtige vakantie is ons enorm fantastisch bevallen!!

Geweldige wegen, prachtige routes en de uitzichten kan ik maar 1 woord aan kwijt, perfect.

Een beetje laat in het seizoen maar dat vertaalde zich weer in mooie herfstkleuren.

De Noordkaap met een strakblauwe lucht mogen bezoeken, het Noorderlicht kunnen fotograferen en grote groepen met rendieren gespot (zelfs een filmpje kunnen maken dat ze overstaken). En stomtoevallig een vrijlating kunnen meemaken van een rendier. Prachtbeesten!

De hotels waren natuurlijk weer goed geregeld, een paar voelde wat oud en goedkoop aan maar dat heeft ook zijn charmes.

De laatste dagen zijn wel verregend, dat hoort er nu eenmaal bij, en dat uitte zich in overgevulde watervallen en riviertjes. Bij de Late Foss bij Odda was de waterkracht zeer mooi om te zien.

Met vriendelijke groeten en ontzettend bedankt voor het organiseren van deze droomreis!

E & E

reisprogramma

19 Daagse Hotel Tour Noordkaap via Emden

Nieuw in 2023 een 19 daagse motorreis naar de Noordkaap met start en eind Emden in Noord-Duitsland. Op de Lofoten of Noordkaap heeft u een rustdag. Scandinavian Tours heeft voor u een fantastische reis uitgezet. Via Emden, Noorwegen, Zweden en Finland naar de Noordkaap, een reis die je een keer hebt moeten doen. Vertrek tussen 26 mei en 25 september-2023

Gemiddeld zult u zo n 355 km per dag rijden.

Vertrek tussen 26 mei en 25 september-2023

Een 19-daagse tocht met vertrek en aankomst in de Emden in Groningen. In Noorwegen aangekomen gaat het van heuvelachtig naar bergen en bochtenwerk. In Finland waar je ook een overnachting hebt is het heuvelachtig. De laatste kilometers naar de befaamde kaap lijken wel een circuit, prachtige bochten en perfect asfalt. Denk trouwens wel om de maximum snelheid, de bekeuringen zijn niet mals.

De 1e dag naar Emden via een mooie binnendoor route of u neemt de snelweg. Met de nachtboot bent u de volgende morgen in Kristiansand. Nadat de drukte van het stadsverkeer achter u rij je via de mooie provincie Telemark naar de eerste overnachting nabij Geilo. De volgende dagen rij je via het Rondane national park en het mijnstadje Røros naar midden Noorwegen. Via het Fiplingdal en de passage van de Poolcircel aan de E6 ben je al lekker op weg naar de kaap. In Narvik even een stop bij het WO2 museum, verder via Björkliden naar Jukkasjärvi voor een bezoek aan het Ijshotel. In Finland aangekomen is het ± 1uur rijden naar de overnachting in Enontekio. Via Kautokeino en Karasjokk waar nog even gestopt kan worden bij het Sami-museum naar Lakselv. Je bevindt je hier al dicht bij het Porsangerfjord en begint hier aan het laatste stuk naar de overnachting in Honningsvåg op Magerøya. Kom lekker op krachten in het hotel en wanneer het helder weer is kun je om middernacht de midzomernacht zien. De volgende dagen via de noordelijke fjorden naar Reisafjord. De rustdag in deze reis kunt u zelf aangeven bij het boeken(Noorkaap, Vesterålen, Lofoten) Verder via de Lofoten met onderweg Stokkmarknes en het Vikingmuseum in Borg. In de middag ga je met de ferry van Moskenes naar Bodø. De route neemt eerst de RV17 en daarna de Fiplingveien, dan de middenweg door Noorwegen tot aan Trondheim, hier ga je het zuidelijk fjorden gebied in met een overnachting in Molde of Åndalsnes. De volgende dag de Trollstigen en de Låtefossen bij Odda. Na de laatste overnachting nabij de Haukelifjell een mooie rit naar Kristiansand. Om ±14.30 inschepen voor de overtocht naar Emden. De volgende morgen bent u om 10.00uur in Emden, waarna het laatste stukje naar huis volgt.

 

 

 

 

embarassed Klik op het kaartje voor een vergroting

Dag tot dag | 19 dagen

eemshaven-noordkaap

Dag 1

± 226km

Korte aanrij route, vanuit Utrecht rijdt u naar Emden in Noord-Duitsland in ± 279km.

Inschepen om 15.00 op de MS Romantica, vertrek om 17.00uur. Aankomst de volgende morgen om 10.00uur in Kristiansand.

eemshaven-noordkaap

Dag 2

± 415km,

Gelijk lekker toeren over de mooie wegen van Telemark. Door mooi dalen en hoogvlaktes zoals het Tuddal, Imingfjell en Daglifjell. Veel afwisseling deze eerste dag in Noorwegen. In de middag aankomst in Geilo voor de overnachting.

eemshaven-noordkaap

Dag 3

± 371km
Deze dag voert u over de Valdresflye naar het Gudbrandsdal. Prachtige uitzichten hier over het dal dn de omgeving. Langs en door het Rondane national park naar Folldal een oud mijnplaatsje. Voor de overnachting stopt u in Savalen.

eemshaven-noordkaap

Dag 4

± 290km
Deze morgen eerst naar het mijnstadje Røros wat de moeite waard is om te bezoeken. Verder via het mooie Stugudal met zijn vele rendieren naar Selbu. In de middag aankomst in Levanger of Verdal voor de overnachting.

eemshaven-noordkaap

Dag 5

± 394km

Lekker toeren over de middenweg door Noorwegen, onderweg diverse mogelijkheden voor stops bij watervallen. U rijdt intussen al een mooi stuk noordelijk. De overnachting is in Mo I Rana.

eemshaven-noordkaap

Dag 6

± 426km
Stevige dag vandaag. Passage van de Poolcircel, een plek om even stil te staan voor een foto moment. Bij Bognes met de pont over het Tysfjord naar Skarberget aan de E6. In Narvik aangekomen voor de overnachting, kun je naast het hotel nog een bezoekje brengen aan het WO2 museum aldaar.

eemshaven-noordkaap

Dag 7

± 427km

Langs de ertslijn van Narvik naar Kiruna. Hier de mogelijkheid het ijshotel te bezoeken in Jukkasjärvi. Nabij Karesuando over de river de Könkämä naar Finland. U rijdt langs de zanderige rivier oever naar Enontekio, een dorp met ± 2000 inwoners en ± 20.000 rendieren. Overnacht wordt er in Enontekio.

eemshaven-noordkaap

Dag 8

± 445km, vandaag via Karasjokk, hier even een stop bij het Sapmi park, verder naar Lakselv en het Porsangerfjord. Aan het eind van het Porsanger duikt u de tunnel in die u op het “eiland” Magerøya brengt en waar de overnachting is in het vissersplaatsje Honningsvåg. ’s avond tegen 22.30 rij je de laatste kilometers naar de Noordkaap, bij helder weer heb je hier een fantastisch schouwspel v/d natuur, de middernachtzon.

eemshaven-noordkaap

Dag 9

± 384km
Langs het Porsangerfjord terug, vandaag rijd u de hele dag over hoogvlaktes, langs en door fjorden met adembenemende uitzichten. Overnachting in Sørkjosen

eemshaven-noordkaap

Dag 10

± 425km

Mooie route langs de Lyngen fjorden, in Bardufoss rij je langs dé opleidingsplaats voor noorse militairen. In de middag een pontje van Refsnes-Flesnes(vertrek om het uur)en aankomst in Sortland op de Vesterålen voor 2 overnachtingen.

eemshaven-noordkaap

Dag 11

± ??km

Rustdag, heerlijk op je gemak de Vesterålen verkennen met de plaatsen Svolvær, Henningsvær en Nyksund. Ook is het mogelijk in Stø of Andenes mee te gaan op een walvissafari.

eemshaven-noordkaap

Dag 12

± 221km

Via Stokmarknes en de ferry Melbu-Fiskebøll rijdt u naar de Lofoten en kunt u een bezoek brengen aan het grootste Viking onderkomen in Borg. Dit onderkomen met een afmeting van 83 meter bij 9 meter is volledig gereconstrueerd. In de middag de ferry van Moskenes naar Bodø. Overnachten in Bodø.

eemshaven-noordkaap

Dag 13

± 318km

Mooie dag vandaag, eerst de Saltstraumen, een van de grootste maalstroomen en verder over RV17 de mooie kustweg. Vandaag 2x een ferry om de weg te kunnen vervolgen. De laatste ferry brengt ons over de poolcircel. De overnachting is in Mo I Rana

eemshaven-noordkaap

Dag 14

± 399km

Mooie dag vandaag, bij Korgen nemen we een binnendoor route met prachtige uitzichten. In Hattfjelldal rijden we langs een vliegveld wat grootte betekenis had in in WO2. Langs het Børgefjell nationalpark komen we via Majavatn weer op de E6 en komen we in de middag aan in Levanger voor de overnachting. Na het eten is het tijd de benen te strekken voor een wandeling naar Levanger haven.

eemshaven-noordkaap

Dag 15

± 358km

Eerst even een stukje E6, je rijdt om Trondheim heen en gaat dan via een prachtige route via het Vuttudal naar Kyrksæterøra, hier kun je een vroege lunch nemen om de middag te genieten van de opvolgende route. Bij Tømmervåg heb je nog een pontje die je (ieder half uur) naar het begin van de Atlantic-road brengt. Geniet van dit laatste stuk speciale route alvorens je bij de overnachting aankomt in Molde.

eemshaven-noordkaap

Dag 16

± 388km

Eerst Trollstigen dan via Geiranger naar Dalsnibba, deze berg met een geweldig uitzicht over het Geirangerfjord mag u niet missen. Verder langs ijsmeren en prachtig natuurschoon, door het hooggebergte Jotunheimen. Overnachting Jostedal. Na het dinner kun je een bezoekje bregen aan 1 van de uitlopers van de Nigardsbreen. (± 9min op de motor)

eemshaven-noordkaap

Dag 17

± 440km

U rijdt het Jostedal weer uit, langs het Lusterfjord naar Sogndal en Mannheller voor de oversteek over het fjord met de kans hier bruinvissen te spotten. Via de oude route over de bergen naar Aurland. Voor een foto shoot kun je nog even stoppen bij de Låtefossen nabij Odda. Verder over de fjell waar nog veel sneeuw langs de weg zal liggen naar Røldal voor de overnachting.

eemshaven-noordkaap

Dag 18

± 294km,

laatste dag in Noorwegen. Via mooie bochtige route door de provincie Telemark naar Haukeligrend, Valle en Bygland. Probeer tegen 14.00 in Kristansand te zijn op in te schepen voor de overtocht naar Emden. Vertrek van de boot is 15.30uur, aankomst de volgende dag om 10.00uur.

eemshaven-noordkaap

Dag 19

± ??

Aankomst Emden om 10.00uur, laatste rit naar huis.

eemshaven-noordkaap
eemshaven-noordkaap

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Wij helpen je graag verder via e-mail of telefoon. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

 

eemshaven-noordkaap
eemshaven-noordkaap
eemshaven-noordkaap
eemshaven-noordkaap
eemshaven-noordkaap
eemshaven-noordkaap