9-daagse hotel tour fjord-norway

Scroll naar beneden om deze reis te ontdekken

9 Daagse Hotel Tour Fjord-Norway

Reis door het westelijk fjordengebied in Zuid Noorwegen. Heen met de ferry Hirtshals-Bergen en terug met Stavanger-Hirtshals. Lees meer

Enkele hoogtepunten van deze reis

  • Nachtboot Hirtshals-Stavanger-Bergen
  • Bergen Brygge
  • Sognefjord
  • Nigardsbreen
  • Jotunheimen
  • Staafkerk Lom
  • Dalsnibba
  • Vikafjell
  • Jøsenfjorden
9 dagen, vanaf € 1566,- p.p. 
Reiscode NOHO09FJ
Periode 13/05 tot 25/09-2024

reisdetails

Alle overnachtingen zijn geregeld in middenklasse hotels in 2 persoonskamer, incl. bad of douche en toilet, basis Half-pension. Aan boord van de ferry heb je logies+ontbijt.

Inclusief:

• 6 Overnachtingen in hotels, op basis van half-pension.

• Route ingetekend op kaart (als .gpx voor GPS-Garmin en TomTom)

• Overtocht Hirtshals – Bergen met Fjord – Line, op basis van Logies+ontbijt.

• Overtocht Stavanger – Hirtshals met Fjord – Line, op basis van Logies+ontbijt.

 

Exclusief:

• tol, binnenlandse ferry’s

• Reis- en/of annuleringsverzekeringen( is mee te boeken via het boekings-formulier, vraag eerst naar de prijs)

Mocht u de afstand naar Hirtshals te lang vinden boek dan een extra voorovernachting in een van onze tussenstop hotels nabij Hamburg en/of Flensburg. 

Aantal personen Aantal motoren Periode Prijs
2 1 13-05-2024 – 25-09-2024 p.p. € 1566,-
2 2 13-05-2024 – 25-09-2024 p.p. € 1695,-
1 1 13-05-2024 – 25-09-2024 p.p. € 2298,-

Bij het tot stand komen van de overeenkomst dient een aanbetaling van 30% van de totale overeengekomen reissom te worden voldaan.

Het restant van de reissom moet uiterlijk zes weken voor de dag van vertrek in het bezit zijn van Scandinavian Tours BV.

Indien de overeenkomst binnen 6 weken voor de dag van vertrek tot stand komt, moet terstond de gehele reissom worden voldaan.

Geschreven op 10-07-2019
Dag Linda,

Wat een geweldig (motor)land is Noorwegen. Veel afwisseling in het landschap van heel ruig tot liefelijk. We hebben een geweldige reis gehad en voor jou de complimenten voor de organisatie. Goede hotels, mooie route, alles goed geregeld. Dat maakt reizen aangenaam en zonder zorgen. Het weer was Noorse zomer met ca. 15 graden en af en toe een (plens)bui.

Hartelijke groeten,

Hans

reisprogramma

9 Daagse Hotel Tour Fjord-Norway

Reis door het westelijk fjordengebied in Zuid Noorwegen. Heen met de ferry Hirtshals-Bergen en terug met Stavanger-Hirtshals.

Vertrek dagelijks tussen 13 mei en 25 september-2024

Voor motorrijders is Fjord Norway de mooiste regio. Hier vind je de beste paswegen, met adembenemend mooie uitzichten. Langs indrukwekkende en onbekende fjorden en watervallen, wisselend van glooiende stuurwegen langs de vele fjorden, tot grillige bergwegen.

 

embarassed Klik op het kaartje voor een vergroting

Dag tot dag | 9 dagen

fjord norway

Dag 1

± 950km

U rijdt op eigen gelegenheid naar Hirtshals in Noord-Denemarken. Om 18.30 inschepen op de ferry naar Bergen, vertrek om 20.00 uur. Op de boot heeft u een binnenhut accomodatie. U motor staat veilig geparkeerd in het ruim. De volgende dag na een welverdiende nachtrust komt u aan om 12.30 in Bergen. Mocht u de afstand naar Hirtshals te lang vinden, boek dan een extra voorovernachting in een van onze tussenstop hotels nabij Hamburg.

fjord norway

Dag 2

± 114km

U gaat aan wal nabij Bergen Brygge, de oude handelskade. Hier bent u op het mooiste moment v/d dag. Maak een stop bij Brygge en de Fløibanen.Na het bezoek rij je via mooie route naar het Sognefjord, alwaar wordt overnacht op een schitterende plek aan het fjord.

fjord norway

Dag 3

± 265km, Lekkere tourdag vandaag. Langs de oever van het Sognefjord naar de oversteek bij Rurledal. Door het mooie Guddal naar Vadheim, hier weer langs het Sognefjord met sprekende plaatsen als Leikanger en Hafslo. De dag eindigt aan de Nigardsbreen in het Jostedal. Hier is nog de mogelijk de gletsjer en het Nigardsbreen senter te bezoeken.

fjord norway

Dag 4

± 301km, U heeft deze dag keuze uit 2 routes, bij de eerste(de langste) neemt u Urnes ook mee.Via de weg over de Jotunheimen waar op veel plekken zomers nog geskied wordt komt u in Lom. Hier is het mogelijk de staafkerk te bezichtigen. Voordat u bij het Geirangerfjord aankomt heeft u eerst nog een paar mooi highlights, de stroomversnellingen in de rivier bij Grotli, de gamla Strynefjellvägen en de Dalsnibba. Overnachting aan het Norddalfjord.

fjord norway

Dag 5

± 188km, Dagtocht met mooie route langs het fjord en Trollstigen. Ook kun u met de boot van Valldal naar Geiranger.

fjord norway

Dag 6

± 290km, wederom een mooie tourdag, bij Olden kun je het Briksdal in rijden om de gletsjer daar te aanschouwen. In de middag over de Gaularfjellet met aankomst aan het Sogneford voor de overnachting.

fjord norway

Dag 7

± 277km, eerst met het pontje over het fjord naar Vangsnes. Over de Vikafjell naar het Hardanger gebied. Hier nog even langs de Vøringfossen een mooi waterval. De dag eindigt in Røldal.

fjord norway

Dag 8

± 220km, mooie route door het Ryfylkegebied met Suldal en de Jøsenfjorden. Aan het eind van de middag kom je aan in Stavanger om hier in te schepen voor de nachtvaart naar Hirtshals, vertrek om 20.00uur, aankomst de volgende dag om 7.30uur.

fjord norway

Dag 9

± ……km, aankomst Hirtshals, rest nog de laatste kilometers naar huis of naar de extra bijgeboekte overnachting in Duitsland.

fjord norway
fjord norway

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Wij helpen je graag verder via e-mail of telefoon. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

 

fjord norway
fjord norway
fjord norway
fjord norway
fjord norway
fjord norway