9-daagse Fly and Ride Noordkaap

Scroll naar beneden om deze reis te ontdekken

9-daagse Fly and Ride Noordkaap

Vlieg / Motorreis, in 9 dagen naar de Noordkaap.

Lees meer

Enkele hoogtepunten van deze reis

 • Bodø
 • Saltstraumen
 • Narvik
 • Björkliden nationalpark
 • Kiruna
 • Ijshotel in Jukkasjärvi
 • Kautokeino
 • Noordkaap
 • Reisadal
 • Senja
 • Andøya
 • Vesterålen
 • Henningsvær
 • Lofoten
9 dagen incl. half-pension*, vanaf € 1806,- p.p. 
Reiscode: NOHO09FR
Periode 05/06 tot 25/09-2024

reisdetails

Alle overnachtingen zijn geregeld in middenklasse hotels in 2 persoonskamer, incl. bad of douche en toilet.

Inclusief:

 • 6 overnachtingen in *** hotels, op basis van half-pension.
 • 2 overnachting in hotels, op basis van logies+ontbijt in Bødo.*
 • Digitale Route voor u smartphone, navigatie met voorgeprogrammerde routes zit al op de motor.
 • Huur BMWR1250GS of een BMWF750GS met kofferset en een eventuele verlagingsset wanneer nodig, tevens zijn de motoren voorzien van navigatie en een emergency set.

Exclusief:

 • Vliegreis Amsterdam-Bødo zie Norwegian of SAS
 • Excursies
 • Tol
 • Binnenlandse ferry’s, worden wanneer nodig voor u geboekt, wordt apart gefactureerd.
 • Reis- en/of annuleringsverzekeringen( is mee te boeken via het boekings-formulier, vraag eerst naar de prijs)

n.v.t.

Aantal personen Aantal motoren Periode Prijs
2 1 05-06-2024 – 25-09-2024 p.p. € 1806
2 2 05-06-2024 – 25-09-2024 p.p. € 2395
1 1 05-06-2024 – 25-09-2024 p.p. € 3181

Bij het tot stand komen van de overeenkomst dient een aanbetaling van 30% van de totale overeengekomen reissom te worden voldaan. Het restant van de reissom moet uiterlijk zes weken voor de dag van vertrek in het bezit zijn van Scandinavian Tours BV. Indien de overeenkomst binnen 6 weken voor de dag van vertrek tot stand komt, moet terstond de gehele reissom worden voldaan. Borg € 660,- per motor (dient ter plekke via creditcard te worden voldaan)

Geschreven op 06-08-2017

Beste Linda,

De Noordkaap tour “Fly and Ride” was een fantastische reis.

 Belangrijkste feedback wat mij betreft – geen kritiek maar tips die je kunnen helpen je product verder te verbeteren waar nodig.

Materieel : moto’s waren top – nieuw en prima onderhouden – toebehoren (GPS, reparatiekit, etc ) OK – verhuurbedrijf toffe mensen die heel service minded zijn – er bestaan geen betere motoren dan de GS LC om deze trip te maken…

Route : GPS route was duidelijk – prachtig parcours – enkel rit door Lapland was wat ééntonig maar daar kunnen jullie weinig aan verhelpen – 400 KM per dag is het maximum qua afstand en liet volgens sommige deelnemers te weinig tijd om dingen te bezichtigen of pauze’s in te lassen.

Hotels : over het algemeen faire prijs/kwaliteit voor het land – twee dingen waard te vermelden – de dinners in Bjorkliden en vooral Henningsvaer waren zeer goed – in Sørkjosen daarentegen was het beneden peil

Bezienswaardigheden : weinig tijd gehad om plaatsen te bezoeken. Andøya space centre was leuke verrassing. Viking museum daarentegen een tourist trap.

De toegangsprijs voor de Noordkaap premisses een rip off qua prijs…. All in all een prima ervaring. Bedankt voor de organisatie.

 

Vriendelijke groet, Marc

 

reisprogramma

9-daagse Fly and Ride Noordkaap

Vlieg / Motorreis, in 9 dagen naar de Noordkaap.

Heb je altijd al graag een reis willen maken in het Noorden van Scandinavië, maar zijn de afstanden je te lang en ben je teveel tijd kwijt? Motortours.nl heeft vanaf juni 2024 mooie reizen naar de Noordkaap, Andøy, Vesteralen en Lofoten middels het Fly and Ride principe. U vliegt van Amsterdam naar Bodø, in het Noorden van Noorwegen, op ±100km boven de poolcircel. Hier vertrekt u op een BMWR1250GS of BMWF750GS voor een 9-daagse reis naar de Noordkaap. Normaal bent u voor zo’n reis 3 weken kwijt.

 

Vertrek dagelijks tussen 5 juni en 25 september 2024.

embarassed Klik op het kaartje voor een vergroting

Dag tot dag | 9 dagen

fly and ride

Dag 1

U gaat op eigen gelegenheid naar Schiphol. Hier vertrekt u (meestal tegen 10.30uur) met het vliegtuig naar Oslo, verder gaat het via een overstap naar Bodø. Na aankomst (meestal tegen 17.00 uur of 18.00 uur) kunt u met de bus of lopend naar het hotel. In de avond zijn er mogelijkheden om aktiviteiten te doen zoals een ribsafari naar de grootste maalstroom ter wereld “Saltstraumen

fly and ride

Dag 2

± 379km, Na het ontbijt wordt u opgehaald (wanneer mogelijk, anders taxi op eigen kosten) en na ± 5 minuten bent u bij het verhuurbedrijf voor de motor. U kunt u spullen benodigt voor de hele week in de koffers kwijt. U reis gaat beginnen. Van Bodø rijdt u vandaag via een mooie route langs Narvik en via de grensovergang bij Riksgränsen rijdt u Zweden binnen. De overnachting is in Björkliden nationalpark met uitzicht op “Lapporten”, voor de echte avonturier is er de mogelijkheid om met een Helicopter dit van dichtbij te aanschouwen.

fly and ride

Dag 3

± 428km, U laat Björkliden achter u en gaat langs de erts spoorlijn ri Kiruna. In Karesuando rijdt u over de Munio rivier Finland binnen. Asfalt en wegbewijzering ziet er gelijk anders uit in Finland. Via Enontekio naar Kautokeino in Noorwegen. Hier wordt overnacht in een hotel met uitzicht over de hele omgeving.

fly and ride

Dag 4

± 365km, Via de plaatsjes Karasjokk en Lakselv kom je nabij het Porsangerfjord, hier via de tunnel naar het “eiland” Magarøya en de plaats Honningsvåg. Hier wordt overnacht. Tegen 22.00 uur ri Noordkaapplateau. Als het weer helder is kunt u de middernachtzon hier zien.

fly and ride

Dag 5

± 385km, Met achter je de gedachten aan de Noordkaap gaat het vandaag verder langs Alta en fjorden met fantastische uitzichten. De dag eindigt in Sorkjøsen.

fly and ride

Dag 6

± 346km, Mooie tourdag, wederom langs diepe fjorden naar het eiland Senja. In Gryllefjord met het pontje naar Andenes. Mogelijkheid om hier Walvissen te spotten.

fly and ride

Dag 7

± 282km, Langs de atlantische kust over het desolate eiland Andøy met turfafgravingen en luisterposten uit de “koude”oorlog. Via Sortland over de Vesterålen naar Stokmarknes waar het Hurtigruten museum is.

fly and ride

Dag 8

± 267km, route over de Lofoten met een bezoek aan het Viking onderkomen in Borg. In Å kunt u een oude bakkerij bezoeken en snoepen van een lekker kaneelbroodje. In de middag de overtocht van Moskenes naar Bodø. Bij aankomst in Bodø levert u de motor in en wordt u naar het hotel gebracht. (wanneer mogelijk, anders taxi op eigen kosten)

fly and ride

Dag 9

Vertrek ri Bodø airport voor de terugreis naar Amsterdam. Meestal vliegt u in de morgen terug van Bodø naar Oslo, aansluitend de vlucht naar Amsterdam. Rest nog de auto of treinreis naar huis.

fly and ride
fly and ride

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Wij helpen je graag verder via e-mail of telefoon. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

 

fly and ride
fly and ride
fly and ride
fly and ride
fly and ride
fly and ride