18-daagse Hotel Tour Noordkaap

Scroll naar beneden om deze reis te ontdekken

18 Daagse Hotel Tour Noordkaap

Ook in 2024 een 18 daagse motorreis naar de Noordkaap, met een rustdag op de Lofoten of Noordkaap. Scandinavian Tours heeft voor u een fantastische reis uitgezet. Via Duitsland, Zweden, Finland en Noorwegen rijdt u naar de beroemde Noordkaap. Vertrek dagelijks tussen 15 mei en 25 september-2024 Lees meer

Enkele hoogtepunten van deze reis

 • Nachtboot Kiel-Göteborg v.v.
 • Wildernis road
 • Siljan meer
 • Vilhelmina
 • Poolcircel Zweden
 • Sami museum Karasjok
 • Noordkaap
 • Henningsvær
 • Borg, Viking museum
 • Stokkmarknes
 • Reine
 • Å
 • Trollstigen
 • Sognefjord
 • Låtefossen
18 dagen, vanaf € 2949,- p.p.
Reiscode: NOHO18NK
Periode 15/05 tot 25/09-2024

reisdetails

Alle overnachtingen zijn geregeld in middenklasse hotels in 2 persoonskamer, incl. bad of douche en toilet.

Op de ferry overnacht u in een twee-persoons binnenhut accomodatie.

Op de ferry Kiel-Göteborg en Göteborg-Kiel een uitgebreid diner buffet.

Inclusief: 

 • 12 Overnachtingen in hotels, op basis van Half-pension
 • 3 Overnachtingen in hotels, op basis van Logies+ontbijt
 • Route ingetekend op digitale kaart voor smartphone (als .gpx voor GPS-Garmin en TomTom)
 • Reservering Moskenes / Bodø
 • Overtocht Kiel – Göteborg met Stena – Line + ontbijt en diner buffet
 • Overtocht Göteborg – Kiel met Stena – Line + ontbijt en diner buffet

 

 

 Exclusief:

 • Ferry Gryllefjord / Andenes en Moskenes / Bodø
 • tol, binnenlandse ferry’s
 • Reis- en / of annuleringsverzekeringen (bij te boeken in boekingsformulier)

extra nachten op een door u aangegeven plek of i.o.

Walvis safari vanuit Andenes.

Aantal personen Aantal motoren Periode Prijs
2 1 15-05-2024 – 25-09-2024 p.p. € 2949
2 2 15-05-2024 – 25-09-2024 p.p. € 3129
1 1 15-05-2024 – 25-09-2024 p.p. € 3435

 

Bij het tot stand komen van de overeenkomst dient een aanbetaling van 30% van de totale overeengekomen reissom te worden voldaan.

Het restant van de reissom moet uiterlijk zes weken voor de dag van vertrek in het bezit zijn van Scandinavian Tours BV.

Indien de overeenkomst binnen 6 weken voor de dag van vertrek tot stand komt, moet terstond de gehele reissom worden voldaan.

Geschreven op 19-08-2023

Hallo Linda,

Wij hebben inderdaad genoten van de reis.

Deze heeft meer dan de verwachtingen voldaan!

Positieve punten waren de opbouw in de reis, mogelijkheid om in alle 3 de landen te overnachten en last but nog least: de snelle antwoorden op onze vragen.

Gr. Rijpma groep.

Geschreven op 07-07-2019

Hoi linda,

 

Ja we zijn weer terug van een schitterende reis naar de noordkaap , wat een geweldig avontuur en een geweldige afwisseling van landschappen en prachtige natuur en meestal zeer mooie wegen dank daarvoor alles klopte de navigatie goede hotels en goed gegeten maar na 18 dagen wel moe

 

Groet Ton

 

 

Geschreven op 19-06-2018

Hoi Linda,

 

Allereerst mijn complimenten voor de georganiseerde reis. Alles is prima verlopen en we hebben genoten van alle dagen (ondanks dat we een week lang de regenpakken aan gehad hebben–ook voor de kou). Ook de lange ritten konden we prima rijden en we hadden steeds tijd genoeg over. De hotels waren zeer afwisselend van wat kleine kamers tot riante appartement en luxe kamers. Elke dag was het een verrassing maar we zijn hierin nooit teleurgesteld geweest. Het eten was ook prima geregeld en zeer gevarieerd. Ook hier was het elke dag weer een verrassing wat we op het bord zouden krijgen en hoeveel gangen we zouden krijgen (soms eenvoudig , soms heel exclusief).

Foto’s hebben we genoeg gemaakt: die staan nog op mijn mobiel. wanneer ik ze overzet op de computer stuur ik je wel een paar mooie foto’s. Nogmaals heel hartelijk bedankt voor het organiseren van deze trip: deze is, mede door jou, een onvergetelijk avontuur voor ons geweest.

 

Bedankt nogmaals. ps. we zullen je zeker bij mede-motorrijders aanbevelen.

 

groetjes, Marco en Peter.

 

reisprogramma

18 Daagse Hotel Tour Noordkaap

Ook in 2024 een 18 daagse motorreis naar de Noordkaap, met een rustdag op de Vesterålen. Scandinavian Tours heeft voor u een fantastische reis uitgezet. Via Duitsland, Zweden, Finland en Noorwegen rijdt u naar de beroemde Noordkaap. Via het glooiende landschap van Zweden rijdt u via Finland naar het bergachtige Noorwegen. Gemiddeld zult u zo n 385 km per dag rijden.

Vertrek dagelijks tussen 15 mei en 25 september-2024

Een 18-daagse tocht met “opbouw”, je reist door Zweden omhoog tot aan de Finse grens door een heuvelig landschap afgewisseld met enorme moerasgebieden. In Finland waar je ook een overnachting hebt is het eveneens heuvelachtig. In Noorwegen aangekomen gaat het van heuvelachtig naar bergen en bochtenwerk. De laatste kilometers naar de befaamde kaap lijken wel een circuit, prachtige bochten en perfect asfalt. Denk trouwens wel om de maximum snelheid, de bekeuringen zijn niet mals.

De 1e dag u naar Kiel via een mooie binnendoor route of u neemt de autobahn. Met de nachtboot bent u de volgende morgen in Göteborg waar u nadat de drukte van het stadsverkeer achter u ligt via de west-oever van het Vänern meer de middenweg door Zweden omhoog rijdt, in de middag aankomst aan het Siljan meer voor de overnachting. De volgende dagen rij je steeds de middenweg door Zweden met plaatsen als Strömsund waar je via de “wildernis route” naar Vilhelmina rijdt voor de overnachting. Vandaag passage van de Poolcircel vlak voor Jokkmokk. In Finland aangekomen is het ± 1uur rijden naar de overnachting in Enontekio. Via Kautokeino en Karasjokk waar nog even gestopt kan worden bij het Sami-museum naar Lakselv. Je bevindt je hier al dicht bij het Porsangerfjord en begint hier aan het laatste stuk naar de overnachting in Honningsvåg op Magerøya. Kom lekker op krachten in het hotel en wanneer het helder weer is kun je om middernacht de midzomernacht zien. De volgende dagen via de noordelijke fjorden naar Reisafjord en Senja en Andenes het centrum voor de walvis safari’s. De rustdag in deze reis kunt u zelf aangeven bij het boeken(Noorkaap, Andenes, Lofoten) Verder via de Lofoten met onderweg Stokkmarknes en het Vikingmuseum in Borg. In de middag ga je met de ferry van Moskenes naar Bodø. De route neemt de middenweg door Noorwegen tot aan Trondheim, hier ga je het zuidelijk fjorden gebied in met een overnachting in Molde of Åndalsnes. De volgende dag de Trollstigen en de Låtefossen bij Odda. Via Telemark en de overzet Horten-Moss naar Bohuslån met als eind bestemming Göteborg voor de overvaart naar Kiel met nachtboot. De volgende morgen bent u om 9.15 in Kiel, waarna het laatste stukje naar huis volgt.

 

 

 

 

 

 

embarassed Klik op het kaartje voor een vergroting

Dag tot dag | 18 dagen

noordkaap

Dag 1

± 500km, Vanuit Nederland vertrekt u naar Kiel. Hier scheept u om ± 17.00 uur in op een van de luxe schepen van Stena-Line voor de overtocht naar Göteborg.Vertrek v/d boot om 18.45 uur. Op de boot zijn verschillende eetgelegenheden en is er veel vermaak. ’s Avonds is er vaak live muziek.

noordkaap

Dag 2

± 474km
Langs de Göta älv rijdt u naar Trollhättan waar een kijkje genomen kan worden bij de watervallen en het sluizencomplex. Het Vänernmeer met zijn mooie vergezichten. U doorkruist de provincies Dalsland en Värmland met zijn onmetelijke wouden en rijke historie voor wat betreft de oude mijngebieden, bij het Siljanmeer aangekomen wordt overnacht in Mora.

noordkaap

Dag 3

± 414km
Deze dag voert u door de provincie Dalarna, bekend van de handgesneden houten paardjes. De kans om hier een eland tegen te komen is groot. In de middag rijd u door de provincie Jämtland. Overnachting in Strömsund.

noordkaap

Dag 4

± 363km
Langs de wildernesroute ook wel Stekenjokkweg genoemd komt u in het hart van Europa s laatste stukje wildernis. Via wegen die de rivier volgen zijn nog sporen te zien van mensen die hier 7000 jaar geleden leefden. De oudste ski in de wereld werd hier gevonden en blijkt 3500 jaar oud. Overnacht wordt er in het kerkdorp Vilhelmina.

noordkaap

Dag 5

± 371km
Vandaag de steppen van midden Zweden. U passeerd de poolcircel, een mooie gelegenheid om e.a. even op de plaat vast te leggen. In de middag komt u aan in Jokkmokk waar het Sami museum bezocht kan worden. Overnachting in Jokkmokk.

noordkaap

Dag 6

± 364km
Een kijkje in Porjus deze dag. Hier transformeren ze elektriciteit uit water. Kijk goed uit voor wandelende rendieren je ziet ze hier veelvuldig. Via prachtige omgeving rijd u Finland binnen. Overnachting in Enontekio.

noordkaap

Dag 7

± 466km
Via gigantische moerasgebieden rijd u langs Karasjok en Lakselv, verder langs het Porsangerfjord. Door de Noordkaap tunnel bereikt u tenslotte het eiland Magerøya. Overnachting in Honningsvåg, s avonds naar de Noordkaap. Geef in de boeking de rustdag aan, u heeft de keuze uit de Noordkaap of de Lofoten.

noordkaap

Dag 8

Rustdag, heerlijk op je gemak het eiland Magerøya verkennen, s avonds weer naar de Kaap.

noordkaap

Dag 9

± 384km
Langs het Porsangerfjord terug, vandaag rijd u de hele dag over hoogvlaktes, langs en door fjorden met adembenemende uitzichten. Overnachting in Sørkjosen

noordkaap

Dag 10

± 310km
Via het eiland Senja naar Gryllefjord, hier gaat u met de ferry naar Andenes op het eiland Andøy, het centrum van de walvissafari’s. Overnachting in Andenes.

noordkaap

Dag 11

± 261km
Via Stokmarknes en de ferry Melbu-Fiskebøll rijdt u naar de Lofoten. Hier kun je nadat je hebt ingecheckt met een ribsafari mee naar de Trollfjorden. Overnachten in Svolvaer. Kies je hier voor de rustdag, dan kun je dit ook de volgende dag doen.

noordkaap

Dag 12

± 154km
Mooie route over de Lofoten waar je een bezoek kan brengen aan het grootste Viking onderkomen in Borg. Dit onderkomen met een afmeting van 83 meter bij 9 meter is volledig gereconstrueerd. Verder via Unstad, Nusfjord en Reine naar Å, het uiterste punt van de Lofoten. In de middag de overtocht Moskenes naar Bodø, hier is ook de overnachting. 

noordkaap

Dag 13

± 553km
Passage Poolcircel met mogelijkheid tot bezoek aan het Polarcentrum. Verder via een mooie route door Nord- en Sør Trøndelag. Uw hotel is deze avond in Grong of Snaså.

noordkaap

Dag 14

± 465km
Een echte “stuurdag”, kleine weggetjes en de Atlantic-road. U gaat 1 maal met een ferry het fjord over. Overnachting in Molde of Åndalsnes.

noordkaap

Dag 15

± 357km
Eerst Trollstigen dan via Geiranger naar Dalsnibba, deze berg met een geweldig uitzicht over het Geirangerfjord mag u niet missen. Verder langs ijsmeren en prachtig natuurschoon, door het hooggebergte Jotunheimen. Overnachting omgeving Jostedal.

noordkaap

Dag 16

± 440km
De dag begint langs het Sognefjord en een oversteek bij Mannheller. Aan het Hardangerfjord is er wederom een oversteek naar Utne, met aan de rechterzijde de Folgafonna Gletsjer naar Odda. Even buiten Odda de Latefossen waterval en verder over de hoogvlakte via de “oude”route naar Røldal. Nu nog het laatste stuk langs het Totak meer voor de laatste overnachting in Noorwegen.

noordkaap

Dag 17

± 447km
De laatste dag in Noorwegen/Zweden. Door de provincie Telemark naar Horten voor de overtocht over het Oslo fjord naar Moss Via een leuke route door Bohuslän kom je via Tanum, bekend van de rotsgravures, aan het eind van de middag aan in Göteborg. Hier is nog tijd om een terras te pakken alvorens er wordt ingescheept op de ferry naar Kiel. Vertrek van de boot is 18.45 uur. Met het prachtige uitzicht op Göteborg verlaat u Zweden.

noordkaap

Dag 18

± 500km, Aankomst in Kiel om ± 9.15 uur, er volgt nog een lekker ritje naar huis.

noordkaap
noordkaap

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Wij helpen je graag verder via e-mail of telefoon. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

 

noordkaap
noordkaap
noordkaap
noordkaap
noordkaap
noordkaap