17-daagse Hotel Tour Lofoten

Scroll naar beneden om deze reis te ontdekken

17 Daagse Hotel Tour Lofoten

Motorreis Noorwegen-Lofoten, incl. halfpension met op de boot Scandinavisch buffet. Heen met de ferry Kiel-Göteborg en terug met Kristiansand-Hirtshals.

Vertrek dagelijks tussen 15 mei en 25 september-2024 Lees meer

Enkele hoogtepunten van deze reis

 • Nachtboot Kiel-Göteborg 
 • Rondane
 • RV17
 • Bodø
 • Å op de Lofoten
 • Reine
 • Nusfjord
 • Eggum
 • Borg, Viking museum
 • Henningsvær
 • Stokkmarknes
 • Mo I Rana
 • Atlantic-road
 • Låtefossen
17 dagen, vanaf € 2785,- p.p. 
Reiscode: NOHO17LO
Periode 15/05 tot 25/09-2024

reisdetails

Alle overnachtingen zijn geregeld in middenklasse hotels in 2 persoonskamer, incl. bad of douche en toilet. Op de ferry overnacht u in een twee-persoons binnenhut accomodatie.

Inclusief:

 • 14 Overnachtingen in hotels, op basis van half-pension.
 • 1 Overnachting in hotel, op basis van Logie + ontbijt.
 • Route ingetekend op kaart (als .gpx voor GPS-Garmin en TomTom)
 • Overtocht Kiel – Göteborg met Stena-Line, op basis van half-pension
 • Overtocht Kristiansand – Hirtshals met Fjord-line of Color-Line

 

Exclusief:

 • oversteek Bødo-Moskeness en Lødingen-Bognes(Bødo-Moskeness wordt wel voor u geboekt)
 • Reis- en/of annuleringsverzekeringen( is mee te boeken via het boekings-formulier, vraag eerst naar de prijs)

n.v.t.

Aantal personen Aantal motoren Periode Prijs
2 1 15-05-2024 – 25-09-2024 p.p. € 2785
2 2 15-05-2024 – 25-09-2024 p.p. € 2905
1 1 15-05-2024 – 25-09-2024 p.p. € 3263

Bij het tot stand komen van de overeenkomst dient een aanbetaling van 30% van de totale overeengekomen reissom te worden voldaan.

Het restant van de reissom moet uiterlijk zes weken voor de dag van vertrek in het bezit zijn van Scandinavian Tours BV.

Indien de overeenkomst binnen 6 weken voor de dag van vertrek tot stand komt, moet terstond de gehele reissom worden voldaan.

 

Geschreven op 03-08-2017

Beste Linda,

Binnenkort zal ik wat uitgebreider reageren, eerste reactie is dat het een fantastische reis en dat we heel veel moois gezien hebben, geholpen door nagenoeg perfect weer, absoluut geen spijt van!

Met vriendelijke groet,

Bert

 

 

 

Geschreven op 20-07-2016

Wat een geweldige reis naar de Lofoten, een aanrader.

Wij hebben de reis met 2 dagen verlengd om de walvissafari in Andenes te maken. Een hele belevenis! Zeker aan te bevelen. Bij het laatste hotel in Bygelandsfjord, nog voordat wij naar de ferry in Kristiansand gingen, de “Elgtun” bezocht. Kennis maken met de elanden en voeren. Deze ligt ongeveer 5 km van het hotel, tijd genoeg om de ferry te halen. De hotels, eten, routes waren met veel zorg uitgezocht, heel divers. Prima verzorgd, geen klachten. Alle dagen waren goed beschreven in de extra informatie voor onderweg, je kwam niet voor verrassingen te staan. De reis was een mooi avontuur naar het prachtige Noorwegen/Lofoten.

Hartelijk dank Linda en team!

Fam. Grimme, Kamies en Hoekstra

reisprogramma

17 Daagse Hotel Tour Lofoten

Motorreis Noorwegen-Lofoten, incl. halfpension met op de boot Scandinavisch buffet. Heen met de ferry Kiel-Göteborg en terug met Kristiansand-Hirtshals.

Vertrek dagelijks tussen 15 mei en 25 september-2024

Een 17-daagse tocht met alle “Highlights” van zuid en midden Noorwegen + Lofoten.

De 1e dag rij je naar Kiel via een mooie binnendoor route of je neemt de autobahn. Met de nachtboot bent je de volgende morgen in Göteborg waar je nadat de drukte van het stadsverkeer achter je ligt via een mooie binnendoor route naar je eerste overnachting rijdt in Grue. De volgende dagen via oosterlijk Noorwegen met plaatsen als Elverum, Savalen en Røros en Levanger. Kustweg RV17 komt in zicht, hou hier goed het dagschema in  de gaten voor de pontjes die deze weg zo mooi maakt. In Bødo met de ferry naar de Lofoten, verblijf op de Lofoten is 2 nachten. De reis terug is zeker ook de moeite waard. Een stop bij de poolcircel op de Saltfjellet en de zalmtrap nabij Trofors. Vanaf Trondheim gaat de route door het zuidelijkfjorden gebied, met Atlantic-road, Trollstigen, Dalsnibba, Jotunheimen, Sognefjord, Vikafjell, Hardanger en Ryfylke. Aan alles komt een eind, met de ferry van Kristiansand-Hirtshals verlaat je Noorwegen en heb je nog een overnachting nabij Silkeborg in Denemarken. Kortom, een reis om nooit weer te vergeten. Deze reis is ook als 20 daagse beschikbaar, je hebt dan extra dagen op de Lofoten, Vesterålen en Andøya. Op Andøya kun je dan een Walvissafari bij boeken.

 

embarassed Klik op het kaartje voor een vergroting

Dag tot dag | 17 dagen

lofoten

Dag 1

± 500km, Vanuit Nederland vertrekt u naar Kiel. Hier scheept u om ± 17.00 uur in op een van de luxe schepen van Stena-Line voor de overtocht naar Göteborg.Vertrek v/d boot om 18.45 uur. Op de boot zijn verschillende eetgelegenheden en is er veel vermaak. ’s Avonds is er vaak live muziek.

lofoten

Dag 2

± 378km, Het is 9.15 uur, na het ontschepen rij je van de boot in Göteborg. Door een bosrijke omgeving rij je deze dag naar Kirkenaer in het noorse Finskogen.

lofoten

Dag 3

± 307km, Langs de Glomma door de provincie Hedmark naar Elverum. Wilde rivieren en canyons maken deze dag tot een interesante dag. De dag eindigt in het plaatsje Folldal of Savalen, bekend om zijn koperwinning.

lofoten

Dag 4

± 335km, Via een mooie route ri Røros een oud mijnstadje waar je even kunt stoppen voor een foto en wat koffie alvorens verder te gaan naar de eindbestemming. U overnacht in het plaatsje Levanger een gezellig plaatsje met ’s avonds vele uitgaans mogelijkheden.

lofoten

Dag 5

± 300km, Langs het Trondheimfjord en Steinkjer via RV17 (de kustweg naar Bødo) naar de oversteek naar Vennesund. De route gaat hier verder langs de atlantische kust voor de overnachting in Brønnøysund.

lofoten

Dag 6

± 190km, Lekker toeren voor de kust van Helgeland met prachtige uitzichten over de oceaan. Ook vandaag een drietal pontjes om de weg te kunnen vervolgen. Overnachting in Mo I Rana.

lofoten

Dag 7

± 381km, Mooie dag vandaag, passage van de poolcircel, Svartisen gletsjer en de grootste maalstroom ter wereld “Saltstraumen”. in de middag de overtocht Bødo Moskenes. Overnachting in Leknes op de Lofoten voor 2 nachten.

lofoten

Dag 8

± 194km, Verkennen van de Lofoten, met plaatsen als Å, Borg en Ballstad. De overnachting in Leknes.

lofoten

Dag 9

± 277km, Vertrek van de Lofoten naar “vaste wal”. Verder over de Lofoten naar de korte oversteek van Fiskebol naar Melbu. In Stokmarknes kun je nog even afstappen voor een bezoekje aan het Hurtigruten museum. Verder via Sortland naar Lødingen voor de oversteek naar Bognes. Na ongeveer ± 46km bent u bij de overnachting in Innhavet.

lofoten

Dag 10

± 294km, De E6 af via Fauske en passage van de Poolcircel op de Saltfjell. De dag eindigt in Mo I Rana.

lofoten

Dag 11

± 404km, Verder via een mooie route door Nord- en Sør Trøndelag. Uw hotel is deze avond in het gezellige stadje Levanger.

lofoten

Dag 12

± 364km, vandaag rond het Trondheimfjord ri Kristiansund, eerst een tunnel en daarna de “Atlantic road”, de dag eindigt in Molde in of nabij het “glazen” Scandic Hotel.

lofoten

Dag 13

± 385km, Wederom een superdag vandaag. Na Andalsnes begint de bekende “Trollstigen” en de “Adelaarsweg”ri Geiranger. In Geiranger is het tijd voor de lunch. Na Geiranger de klim naar de  Dalsnibba en rijdt u langs de Jotunheimen naar het Sognefjord. Overnachting aan het Sognefjord of Jostedal.

lofoten

Dag 14

± 312km, Wederom veel “highlights” vandaag. Eerst langs het Sognefjord voor de oversteek van Hella-Vangsnes. Verder over de Vika Fjell naar de Hardanger streek, bekend van de fruitgaarden en de stalletjes langs de weg. Bij Odda is het even tijd om de Låtefossen vast te leggen en rij je verder via de oude route naar Røldal. In de middag kom je aan in het plaatsje Sand waar wordt overnacht.

lofoten

Dag 15

± 317km, Door het Ryfylke gebied naar Oanes voor de oversteek naar Hole.Verder via Byrkjedal en Suleskardvei naar Bygeland voor de overnachting, mogelijkheid hier om elanden te zien.

lofoten

Dag 16

± 360km,

Deze morgen na het ontbijt rustig naar Kristiansand (±74km), om 12.30 inschepen en vertrek om 13.30 met Fjord Line naar Hirtshals. Aankomst hier om 15.45. In de namiddag rij je ri Horsens voor de overnachting.

lofoten

Dag 17

± 625km, Laatste rit naar huis.

Op verzoek hebben hebben wij onderweg nog een mooie overnachting mocht de afstand u te ver zijn.

lofoten
lofoten

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Wij helpen je graag verder via e-mail of telefoon. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

 

lofoten
lofoten
lofoten
lofoten
lofoten
lofoten