10-daagse Blokhut-Hytter Tour Noorwegen

Scroll naar beneden om deze reis te ontdekken

10-daagse Blokhut-Hytter Tour Noorwegen

Het Zuidelijk deel van Noorwegen wordt in deze reis aangedaan.

Lees meer

Enkele hoogtepunten van deze reis

 • Bohuslån
 • Oslofjord
 • Telemark
 • Lysebotn
 • Staafkerk in Røldal
 • Hardanger
 • Sognefjord
 • Jotunheimen
 • Beverspotten in Rondane
 • Finskogen
10 dagen incl. logies, vanaf € 876,- p.p. 
Reiscode NOBL10ZW
Periode 15/05 tot 25/09-2024

reisdetails

Alle overnachtingen zijn geregeld in eenvoudige “Hytter”, op basis van logies. Op de ferry is het ontbijt inbegrepen. Voor de overnachting in de “Hytter” dient u zelf een slaapzak mee te nemen.

Inclusief:

 • 7 Overnachtingen in eenvoudige “Hytter”, op basis van logies.
 • Route ingetekend op kaart (als .gpx voor GPS-Garmin en TomTom)
 • Overtocht Kiel – Göteborg met Stena – Line, op basis van logies-ontbijt.
 • Overtocht Göteborg – Kiel met Stena – Line, op basis van logies-ontbijt.

 

Exclusief:

 

 • tol, binnenlandse ferry’s
 • Reis- en/of annuleringsverzekeringen( is mee te boeken via het boekings-formulier, vraag eerst naar de prijs)

Stalling auto en motoraanhanger op ±5minuten van de boot.

Aantal personen Aantal motoren Periode Prijs
2 1 15-05-2024 – 25-09-2024 p.p. €876
2 2 15-05-2024 – 25-09-2024 p.p. €935
1 1 15-05-2024 – 25-09-2024 p.p. €1567

Bij het tot stand komen van de overeenkomst dient een aanbetaling van 30% van de totale overeengekomen reissom te worden voldaan.

Het restant van de reissom moet uiterlijk zes weken voor de dag van vertrek in het bezit zijn van Scandinavian Tours BV.

Indien de overeenkomst binnen 6 weken voor de dag van vertrek tot stand komt, moet terstond de gehele reissom worden voldaan.

Beste Linda,

 We hadden een grote wens om Noorwegen eens op de motor te verkennen. Dus… na wat googlen bij Scandinavian Tours terecht gekomen. We wilden jullie op de hoogte brengen van onze vakantie-ervaringen van eind juni 2013. Wij hadden de 10 daagse Hytter Tour door Noorwegen geboekt. Deze werd op ons verzoek zelfs nog enigszins aangepast; extra rustdag en een extra hotelovernachting in Goteborg. We hadden een SUPER-vakantie! Wat is Noorwegen een prachtig land. Verder was de vakantie mede door jullie van Scandinavian Tours te gek. Alles was goed georganiseerd. De routes die reeds waren bedacht waren fantastisch. Nu maken we al plannen om de rondreis naar de Noordkaap ooit te boeken. Tja, er moet eerst gespaard worden. Maar we gaan het zeker doen. We willen jullie bedanken voor een geweldige organisatie wat er voor heeft gezorgd dat we een SUPER-vakantie hebben gehad.

 

Bedankt. Peter en Tina

reisprogramma

10-daagse Blokhut-Hytter Tour Noorwegen

Afgelopen jaren een succes deze tocht.

In het prachtige Noorwegen hebben wij een 10-daagse “Hytter” tocht uitgezet. ’s Avonds lekker voor het huisje genieten van de rust en de ondergaande zon. Hoogtepunten op deze tocht zijn: BohuslänTelemarkLysebotnHardangerviddaJostedalJotunheimenRondane.

Vertrek dagelijks tussen 15 mei en 25 september 2024.

 

embarassed Klik op het kaartje voor een vergroting

Dag tot dag | 10 dagen

Noorwegen

Dag 1

± 500km, Aanrij route naar Kiel in Duitsland, u wordt om 17.00 uur verwacht op de Schwedenkai waar ingescheept wordt op de ferry Kiel – Göteborg. Op het schip zijn o.a. bioscoop, taxfree shop, casino en diverse restaurants, zodat u zich hier niet zal vervelen. Afvaart om 18.45 uur. Aankomst de volgende dag in Göteborg om ± 9.15 uur.

Noorwegen

Dag 2

± 297km

Al varende langs de Zweedse scherenkust komt u om ± 9.15 aan in Göteborg. Het betere bochtenwerk gaat beginnen. Via een prachtige route rijdt u door Bohuslän met o.a. de rotstekeningen bij Tanum en diverse havenplaatsjes naar Larkollen voor de overnachting aan het Oslofjord.

Noorwegen

Dag 3

± 358km

Heerlijke dag om te sturen. Via de oversteek Moss-Horten ga je over het Oslofjord, hier begint de mooie rit door de provincie Telemark. Via Skien en Dalen ri Setesdal. In Valle ga je via een prachtige route langs ijsmeren en een behoorlijke klim naar Suleskard voor de overnachting. ’s avonds is er genoeg tijd voor een rit naar Lysebotn via de Lysevegen. Na ± 25 km sta je op de top van de berg de Oygardstol en vanaf hier gaat de weg 8 km met een hoogteverschil van 800 m en via 32 haarspeldbochten en een tunnel met een draai van 340 graden naar het begin van het fjord. Je rijdt deze weg ook weer terug.

Noorwegen

Dag 4

± 341km

De route naar Lysebotn kun je ook vandaag nemen. De route gaat verder via Oanes en Sauda naar Røldal voor de overnachting. In Røldal heb je ook een v/d oudste Stavkyrkjes van Noorwegen, zeker een bezoek waard.

Noorwegen

Dag 5

± 172km

Via de “oude route”over de bergen van Røldal naar Odda. U rijdt hier ondertussen in de “fruitstreek” van Noorwegen en dit laat zich zien door de talloze stalletjes aan de weg. De route gaat onder de Folgefonn gletsjer door naar het Mauranger fjord. Via een pontje steek je 2x het Hardangerfjord over en kom je aan in Jondal. Hier heb je de mogelijkheid het zomerskicentrum te bezoeken boven op de Folgefonn Gletsjer. De dag eindigt via de turistweg in Utne/Lothe.

Noorwegen

Dag 6

± 251km

De dag begint met een oversteek over het Hardangerfjord. Via mooie route naar Flam, Flam is de beroemde vertrekplaats van de Flambaan, de trein die in 20 km. ruim 800 m. stijgt richting Myrdal. Verder gaat het over de oude route van Aurland naar Laerdal met prachtige vergezichten over het fjord. Langs Sogndal en de Lustrafjorden komt u in Jostedal voor de overnachting.

Noorwegen

Dag 7

± 219km

Via de Jotunheimen richting Lom over wegnummer 55. Tot ver in juli ligt langs deze route nog sneeuw. In Lom staat een prachtige gerestaureerde staafkerk die zeker een bezoek waard is. Door een v/d de mooiste nationale parken het Rondane rij je via de Grimsdalen naar Folldal voor een bezoek aan de kopermijn en/of omgeving. Overnacht wordt er in Grimsbu. ’s avonds is er de mogelijkheid om hier bevers te spotten.

Noorwegen

Dag 8

± 267km

Alweer een heerlijke stuurdag, via Alvdal met daarin de duidelijke sporen v/d ijstijd rijdt u via een diepe canyon genaamd Jottulhogget naar Rena en Elverum. De Glomma rivier heeft u de hele tijd aan u zijde en de dag eindigt in het Finskogen gebied.

Noorwegen

Dag 9

± 398km

Van het Finnskogen gebied naar de zweedsegrens bij Charlottenberg. Door het Zweedse landschap en langs het Glasskogen natuurreservaat ri Uddevalla. Langs Lilla Edet (keukenrollen en wc-papier fabriek) naar Kungälv met Bohus vesting. Laatste stukje naar Göteborg. Hier is nog tijd genoeg om een terras te pakken alvorens er wordt ingescheept om ± 17.00 uur op de ferry naar Kiel. Vertrek van de boot is 18.45 uur. Met het prachtige uitzicht op Göteborg verlaat u Zweden.

Noorwegen

Dag 10

± ???km

Aankomst in Kiel om ± 9.00 uur. U heeft de rest v/d dag de tijd om naar huis te rijden.

Noorwegen
Noorwegen

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Wij helpen je graag verder via e-mail of telefoon. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

 

Noorwegen
Noorwegen
Noorwegen
Noorwegen
Noorwegen
Noorwegen