10 Daagse Groepsreis All-road Noorwegen

Scroll naar beneden om deze reis te ontdekken

10 Daagse Groepsreis All-road Noorwegen

All-road reis door oostelijk Noorwegen. Heen en terug met de ferry Kiel-Oslo.

Vertrek  31 augustus 2022  Lees meer

Enkele hoogtepunten van deze reis

 • Nachtboot Kiel-Oslo v.v.
 • Groepsgrootte 8 personen
 • Goed uitgezette routes, voor een ieder te doen.
 • Finnskogen
 • Trysil
 • Juttulhogget
 • Savalen
 • Rondane
 • Peer Gynt
 • 10 dagen incl. half-pension, vanaf
 • € 2276,- p.p. o.b.v. 2 pers. kamer.
 • Reiscode NOHO10AR
 • Vertrek  31 augustus 2022

reisdetails

Alle overnachtingen zijn geregeld in middenklasse hotels in 2 persoonskamer met gescheiden bedden, incl. bad of douche en toilet, basis half-pension. Met op de ferry, binnenhut accomodatie en een uitgebreid ontbijt  en dinner buffet. Voor een 1 persoonskamer op de ferry en in de hotels betaald u een meerprijs.(beperkt beschikbaar)

 

Inclusief:

 • 7 Overnachtingen in hotels, op basis van half-pension.
 • Route ingetekend op kaart (als .gpx voor GPS-Garmin en TomTom)
 • Overtocht Kiel – Oslo met Color – Line, op basis van half-pension
 • Overtocht Oslo – Kiel met Color – Line, op basis van half-pension

 

Exclusief:

• tol, binnenlandse ferry’s

• Reis- en/of annuleringsverzekeringen

• Repatrieringsverzekering (verplicht).

(is mee te boeken via het boekings-formulier, vraag eerst naar de prijs)

Stalling auto en motoraanhanger op ±5minuten van de boot.

Aantal personen Aantal motoren Vertrek Prijs
2 2 28-08-2021  p.p. € 2276
1 1 28-08-2021  p.p. € 2676

Bij het tot stand komen van de overeenkomst dient een aanbetaling van 30% van de totale overeengekomen reissom te worden voldaan.

Het restant van de reissom moet uiterlijk zes weken voor de dag van vertrek in het bezit zijn van Scandinavian Tours BV.

Indien de overeenkomst binnen 6 weken voor de dag van vertrek tot stand komt, moet terstond de gehele reissom worden voldaan.

Deze reis is bestemd voor de ervaren asfalt rijder en beginnende all-road rijder op een all-road motor.
Onder leiding van een ervaren all-road rijder ga je over uitdagende gravel wegen afgewisseld met verbindingswegen op asfalt door het mooie zweedse en noorse landschap.
Deelname is alleen mogelijk op een all-road motorfiets vanaf 500 cc, tevens zijn een stille uitlaat en terreinbanden de Conti TKC80 een must. Je boordgereedschap dient voldoende te zijn om je banden te de-monteren, om eventueel een band te plakken. Groepsgrootte 8 personen.

 

reisprogramma

10 Daagse Groepsreis All-road Noorwegen

Vertrek  31 augustus 2022

All-road reis door oostelijk Noorwegen. Heen met de ferry Kiel-Oslo v.v.

Mooie verzorgde reis over de gravelpaden van Oost-Noorwegen. Je gaat op eigen gelegenheid naar Kiel in Noord-Duitsland voor de ferry van Kiel naar Oslo. Probeer tegen 12.00 uur in Kiel te zijn zodat we alvast met elkaar kunnen kennis maken. Voor degene die niet de lange reis willen maken door Duitsland op de motor is er de mogelijkheid om auto en motoraanhanger te stallen in Kiel. De stalling is op ±5 minuten van de boot therminal, dus mooi dichtbij. Na het vertrek van de boot om stipt 14.00 uur is de middag voor jezelf en kun je genieten van de mooi duitse en deense kust. Op de boot is altijd veel vertier in de vorm van kroegjes met muziek en voor de sportievelingen een zwembad en massage mogelijkheid. In de avond schuiven we aan bij het gezamelijke dinner. Na aankomst in Oslo rijden we via kleine geasfalteerde wegen met hier en daar al een gravelpad naar het eerste onderkomen in Grue. Na het ontbijt gaan we lekker aan de rit, door het Finnskogen gebied pakken we zoveel mogelijk onverharde routes met hier en daar een stop bij een meer of uitzichtspunt. Finnskogen is een gebied van Noorwegen gelegen in Hedmark, zo genoemd vanwege de immigratie van Finnen in de 17e eeuw. In de middag komen we aan in Långberget, een voormalig zweeds trainingscentrum voor schoonspringers. Je kunt hier een heerlijke duik nemen in het 3 meter diepe zwembad, heerlijk na zo’n rit. De volgende dag volgen we de onverharde paden richting Höljes, hier even een stop bij WRC-rally baan. Langs stuwmeren komen we bij de Noorse grens, in de middag aankomst in Trysil aan de Klarälven rivier. ’s avonds op bever en/of elandsafari. Na het ontbijt afwisselend wat asfalt en gravelwegen. Bij Juttulhogget, een grote 2,4 kilometer lange canyon maken we een stop om hier in de diepte te kijken. In de middag aankomst in het SPA-Hotel Savalen, verblijf hier voor 2 nachten. Dagtocht omgeving Savalen en Grimsbu over gravel paden. Door het Rondane national park met alleen maar gravel naar het Gudbrandsdal. Via Nord-Sel en Heidal over de Nysetervegen naar Espedalen voor de overnachting. Na het ontbijt weer lekker aan de rit, we pakken eerst de Peer Gynt veien. Bij Ringebu een stukje “” verhard” over de Friisvegen, we slaan af op de Imsdalsvegen en gaan “onverhard” verder. In de middag aankomst in Grue voor de laatste nacht in Noorwegen. De volgende morgen langs wat kleine gravelpaden naar Oslo om hier in te schepen op de Color-Line voor een terugreis waar u terug kunt zien op een fantastische week weg op de motor over afwisselend verhard en onverharde wegen met de nadruk op onverhard.

 

embarassed Klik op het kaartje voor een vergroting

Dag tot dag | 10 dagen

Noorwegen

Dag 1

± 500km
Je gaat op eigen gelegenheid naar Kiel in Noord-Duitsland voor de ferry van Kiel naar Oslo. Probeer tegen 12.00 uur in Kiel te zijn zodat we alvast met elkaar kunnen kennis maken. Voor degene die niet de lange reis willen maken door Duitsland op de motor is er de mogelijkheid om auto en motoraanhanger te stallen in Kiel. De stalling is op ±5 minuten van de boot therminal, dus mooi dichtbij. Na het vertrek van de boot om stipt 14.00 uur is de middag voor jezelf en kun je genieten van de mooi duitse en deense kust. Op de boot is altijd veel vertier in de vorm van kroegjes met muziek en voor de sportievelingen een zwembad en massage mogelijkheid. In de avond schuiven we aan bij het gezamelijke dinner.

Noorwegen

Dag 2

± 132km
Na aankomst in Oslo rijden we via kleine geasfalteerde wegen met hier en daar al een gravelpad naar het eerste onderkomen in Grue.

Noorwegen

Dag 3

± 122km
Na het ontbijt gaan we lekker aan de rit, door het Finnskogen gebied pakken we zoveel mogelijk onverharde routes met hier en daar een stop bij een meer of uitzichtspunt. Finnskogen is een gebied in Noorwegen gelegen in de provincie Hedmark, zo genoemd vanwege de immigratie van Finnen in de 17e eeuw. In de middag komen we aan in Långberget, een voormalig zweeds trainingscentrum voor schoonspringers. Je kunt hier een heerlijke duik nemen in het 3 meter diepe zwembad, heerlijk na zo’n rit.

Noorwegen

Dag 4

± 137km
De volgende dag volgen we de onverharde paden richting Höljes, hier even een stop bij de WRC-rally baan. Langs stuwmeren komen we bij de Noorse grens, in de middag aankomst in Trysil aan de Klarälven rivier. Voor de avonturiers is er ’s avonds de mogelijkheid om mee te gaan op bever en/of elandsafari.

Noorwegen

Dag 5

± 227km
Na het ontbijt afwisselend wat asfalt en gravelwegen. Bij Juttulhogget, een grote 2,4 kilometer lange canyon maken we een stop om hier in de diepte te kijken. In de middag aankomst in het SPA-Hotel Savalen, verblijf hier voor 2 nachten.

Noorwegen

Dag 6

± 198km
Dagtocht omgeving Savalen en Grimsbu over gravel paden. Ook even een stop bij de kopermijn in Folldal. Koffie en wafel op een mooie plek aan de Grimsa. Wanneer het weer het toelaat rijden we ook even omhoog naar de top van de Tronsvangan.

Noorwegen

Dag 7

± 204km
Door het Rondane national park met alleen maar gravel naar het Gudbrandsdal. Via Nord-Sel en Heidal over de Nysetervegen naar Espedalen voor de overnachting.

Noorwegen

Dag 8

± 315km
Na het ontbijt weer lekker aan de rit, we pakken eerst de Peer Gynt veien. Bij Ringebu een stukje “” verhard” over de Friisvegen, we slaan af op de Imsdalsvegen en gaan “onverhard” verder. In de middag aankomst in Grue voor de laatste nacht in Noorwegen.

Noorwegen

Dag 9

± 143km

De volgende morgen langs wat kleine gravelpaden naar Oslo om hier in te schepen op de Color-Line voor een terugreis waar u terug kunt zien op een fantastische week weg op de motor over afwisselend verhard en onverharde wegen met de nadruk op onverhard.

Noorwegen

Dag 10

± ??km
Om ± 10.15 uur arriveert u in de haven van Kiel in  Duitsland. Nu rest u alleen nog de rit naar huis.

Noorwegen
Noorwegen

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Wij helpen je graag verder via e-mail of telefoon. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

 

Noorwegen
Noorwegen
Noorwegen
Noorwegen
Noorwegen
Noorwegen