9-daagse Hotel Tour Sörmland

Scroll naar beneden om deze reis te ontdekken

9-daagse Hotel Tour Zweden

Een 9- daagse motorreis door de provincie Sörmland met overnachtingen op mooie plaatsen in het Mälaren gebied aan de zuid-kant van Stockholm.

Lees meer

Enkele hoogtepunten van deze reis

 • Vättern meer
 • Gränna, zuurstokken
 • Natuurgebied Omberg
 • Stockholm
 • Stendörren natuurgebied
 • Sommen meer
 • Tiveden national park
 • Hjo
9 dagen incl. halfpension, op 1 plek logies en ontbijt, vanaf € 1532,- p.p. 
Reiscode ZWHO09SO
Periode 15/05 tot 25/09-2024

reisdetails

5 overnachtingen zijn geregeld in middenklasse hotels in 2 persoonskamer, incl. bad of douche en toilet, basis Half-pension.

1 overnachting in een B&B. 

Op de ferry een uitgebreid scandinavisch diner buffet incl. drinken.

Inclusief:

 • 5 Overnachtingen in hotels, op basis van half-pension.
 • 1 overnachting in B&B, op basis LO.
 • Route ingetekend op kaart (als .gpx voor GPS-Garmin en TomTom)
 • Overtocht Kiel – Göteborg met Stena – Line, op basis van half-pension
 • Overtocht Göteborg – Kiel met Stena – Line, op basis van half-pension

 

 

Exclusief:

 

 • tol, binnenlandse ferry’s
 • Reis- en/of annuleringsverzekeringen( is mee te boeken via het boekings-formulier, vraag eerst naar de prijs)

Stalling auto en motoraanhanger op ±5minuten van de boot.

Aantal personen Aantal motoren Periode Prijs
2 1 15-05-2024 – 25-09-2024 p.p. € 1532
2 2 15-05-2024 – 25-09-2024 p.p. € 1589
1 1 15-05-2024 – 25-09-2024 p.p. € 1897

Bij het tot stand komen van de overeenkomst dient een aanbetaling van 30% van de totale overeengekomen reissom te worden voldaan.

Het restant van de reissom moet uiterlijk zes weken voor de dag van vertrek in het bezit zijn van Scandinavian Tours BV.

Indien de overeenkomst binnen 6 weken voor de dag van vertrek tot stand komt, moet terstond de gehele reissom worden voldaan.

Geschreven op 29-08-2023

Hoi Linda,

 Overnachtingen waren helemaal prima. De leukste vonden we in Strangnäs waar ze ook 2x gekookt hebben voor ons. Superleuk en erg lekker (en even “normaal” eten) en de mensen waren heel erg aardig.

We zijn toen niet naar Stockholm geweest, wilden even niet zoveel kilometers en het had in de ochtend geregend. Daar hebben we op aanraden de Kathedraal bekeken, de molen en er was een techniekmuseum, maar die was dicht ( wat ons regelmatig is overkomen) Ik had een wandel/ kunstroute gevonden, niet lang, maar wel erg leuk.  

Op 1 van de eerste routes kwamen we een bord motormuseum Bynanders ( Svenljunga) tegen, zijn we naartoe gereden, was open 😊 en echt superleuk!

Glasmuseum was dicht (maandag en dinsdag gesloten), zijn we 2 of 3 dagen later weer heen gegaan en was erg leuk.

 Het wildpark was leuk, zou alleen handig zijn dat je weet dat het bij het hotel zit (in het boekje) en dat het tot 16u ’s middags open is. Wij kwamen om 15u bij de receptie aan en vroegen toen of we naar het wildpark konden en dan moesten we snel zijn zij ze, maar je had het ook in 3 kwartier gezien vertelde ze. Dus gauw de motoren weg gezet, spullen in de kamer, andere kleren aan en hup naar het park!

 De routes waren prima te doen. Vooral de stukken met meer bochten en heuvels waren erg leuk. Wel vonden we na 2 weken dat we Zweden wel gezien hebben.

Veel aardige mensen tegen gekomen, boot ging echt prima en eigenlijk vooral erg mooi weer gehad.

Het boekje vonden we top, de foto’s waren handig, zodat je de accommodaties beter kon herkennen. Motola Stadshotell herkende we aan de foto. De naam op het hotel was anders: Best Western.

We hebben genoten, bedankt voor alles.

 Mvg, Andre en Laura

 

Geschreven op 29-07-2018

Hallo Linda,

 

Ik vond het een erg leuke tour en heb mij prima vermaakt. Uitstekend weer en gelukkig geen last van de bosbranden gehad. De routes langs het water vond ik het leukst. Ik heb niet zoveel foto’s gemaakt, maar deze vond ik zelf wel mooi. Hartelijk dank voor de organisatie en de snelle hulp onderweg (reservering Hotel Rogge). PS. Het BW Hotell Tranas Statt heeft geen garage meer. Deze is omgebouwd naar (winter)restaurant, zoals zij het noemden. De receptie heeft mij wel goed geholpen. Ik mocht mijn motor binnenzetten.

 

Met vriendelijke groet, Berny

 

Geschreven op 01-08-2017

Dag Linda ,

 

Hier een klein relaas van de reis.

Algemene indruk: we zijn tevreden van de reis en ze voldeed aan de verwachtingen.

Landschappen: mooi tot zeer mooi maar weinig afwisseling (we hadden dit verwacht) Het weer was zeer goed. Enkel de laatste dag regen op 100 km van Goteborg.

Ferry : goede kwaliteit en lekker eten.

Hotels:

1e Montala : goede kamer en eten ( 1 -gang)

2e Strängäs: goede kamer en eten (1 -gang)

3e Tulgars Värdshus: simpele kamer en zeer uitgebreid en lekker eten . We werden verwend door de ober en de locatie was zeer mooi .We kregen het voorgerecht om 17:30 h en aten tot 18:30 h.

4e Oxelösund: mooie kamer en hotel met stijl – lekker drie gangen menu.

5e Tranas: goed hotel – goed internationaal eten en veilige stalling motor.

6e Hjo: vriendelijke gastvrouw .

 

Wegen: weinig verkeer

Roadbook : er zijn een aantal fouten in (afgesloten wegen voor verkeer) maar we konden ons behelpen.

Benzine: soms tot 100 km rijden (vooral dag 1 en 2) zonder benzinestations: misschien dit melden.

Het is een aanrader voor echte motorliefhebbers .

 

Groeten, Jan

reisprogramma

9-daagse Hotel Tour Sörmland

Een 9- daagse motorreis door de provincie Sörmland met overnachtingen op mooie plaatsen in het Mälaren gebied aan de zuid-kant van Stockholm. Sörmland staat bekend om zijn mooie stille wegen en de vele kastelen. Een aantal wordt gebruikt als hotel accomodatie. In deze reis overnacht u misschien wel in zo’n kasteel. Gelegen op mooie plekken met mooie tuinen en uitzichten over het water.

Heen met  de ferry Kiel-Göteborg en terug met Göteborg-Kiel

Vertrek dagelijks tussen 15 mei en 25 september 2024.

embarassed Klik op het kaartje voor een vergroting

Dag tot dag | 9 dagen

Sörmland

Dag 1

± 500km, Aanrij route naar Kiel in Duitsland, u wordt om 17.00 uur verwacht op de Schwedenkai waar ingescheept wordt op de ferry Kiel – Göteborg. Op het schip zijn o.a. bioscoop, taxfree shop, casino en diverse restaurants, zodat u zich hier niet zal vervelen. Afvaart om 18.45 uur. Aankomst de volgende dag in Göteborg om ± 9.15 uur.

Sörmland

Dag 2

± 324km

Na het uitgebreide ontbijt lekker op weg. Buiten Göteborg gaat het via mooie route naar Lake Vättern, de route gaat langs Huskvarna waar de mogelijkheid is om het motormuseum te bezoeken. Over mooi landelijke wegen naar Motala voor een kijkje bij het Göta kanal. Overnacht wordt er in Motala stad.

Sörmland

Dag 3

± 214km

Een dag waar vele indrukken worden opgedaan. Door het mooie zweedse landschap naar Strängnäs in het Mälaren gebied. Overnachting nabij Strängnäs.

 

Sörmland

Dag 4

± 158km

Leuke dag vandaag, een bezoek aan aan Stockholm. Langs mooi route naar deze wereldstad. Er is een stop bij een parking nabij het oude stadsgedeelte “Gamla Stan” je kunt hier tevoet door het oude centrum van Stockholm. Via een mooie route ga je in de middag weer terug naar de overnachting nabij Strängnäs.

Sörmland

Dag 5

± 155km

Lekker toeren over de kleine weggetjes.Onderweg kun je een bezoek brengen aan de glasblazerij van Ebba von Wachenfeldt in Skeppsta en Skottvångs Gruva. Via het mooi stadje Trosa kom je langs het natuurgebied Stendörren op het overnachtings adres nabij Oxelösund of Nyköping.

Sörmland

Dag 6

± 274km

Weer zo’n lekkere tourdag met veel ruimte om hier en daar te stopppen en om eventueel te zwemmen in een van de vele meertjes. Aan het eind v/d middag komt u aan in Tranås aan het Sommenmeer voor de overnachting. De mooie omgeving nodigt uit voor een ritje of wandeling in de avond.

Sörmland

Dag 7

± 248km

U rijdt Tranås uit via mooie slingerwegen naar de oevers van het Vätternmeer. Via de turistweg naar Hästholmen voor de route over en door het natuurreservaat de”Omberg”. Verder naar Motala, hier heb je een passage van het Götakanaal en het befaamde motormuseum. Via Tiveden nationalpark naar Karlsborg, hier weer een passage van het Götakanal. De dag eindigt nabij het plaatje Hjo. 

Sörmland

Dag 8

± 204km

Lekker door het mooie zweedse landschap tuft u vandaag terug naar Göteborg. In Göteborg is nog tijd genoeg om een terrasje te pakken en/of een bezoek te brengen aan het maritiem museum. Tegen 17.00 uur kunt u inschepen op de ferry die vertrekt om 18.45 uur voor de oversteek naar Kiel. Aankomst de volgende morgen.

Sörmland

Dag 9

Aankomst Kiel om ± 9.15 uur, u heeft de rest van de dag om naar huis te rijden.

Sörmland
Sörmland

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Wij helpen je graag verder via e-mail of telefoon. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

 

Sörmland
Sörmland
Sörmland
Sörmland
Sörmland
Sörmland