7-daagse Fly and Ride Lofoten

Scroll naar beneden om deze reis te ontdekken

7-daagse Fly and Ride Lofoten

Vlieg / Motorreis, in 7 dagen rondje Andøya, Vesterålen en Lofoten.

Lees meer

Enkele hoogtepunten van deze reis

 • Bodø
 • Kjerringøy of Misvær
 • Saltstraumen
 • Andøya
 • Walvissafari, Puffing Safari
 • Vesterålen
 • Nyksund
 • Henningsvær
 • Lofoten
 • Reine
 • Å
7 dagen, vanaf € 1782,- p.p.
Reiscode: NOHO07FR
Periode 18/05 tot 25/09-2024

reisdetails

Alle overnachtingen zijn geregeld in middenklasse hotels in 2 persoonskamer, incl. bad of douche en toilet.

Inclusief:

 • 4 overnachtingen in *** hotels, op basis van half-pension.
 • 2 overnachting in hotels, op basis van logies+ontbijt in Bødo.*
 • Digitale route voor smartphone, navigatie met voorgeprogrammeerde routes zitten al op de motor.
 • Huur BMWR1250GS of een BMWF750GS met kofferset en een eventuele verlagingsset wanneer nodig, tevens zijn de motoren voorzien van navigatie en een emergency set.

Exclusief:

 • Vliegreis Amsterdam-Bødo zie Norwegian of SAS
 • Excursies
 • Tol
 • Binnenlandse ferry’s, worden wanneer nodig voor u geboekt, wordt apart gefactureerd.
 • Reis- en/of annuleringsverzekeringen( is mee te boeken via het boekings-formulier, vraag eerst naar de prijs)

Walvis Safari vanuit Andenes of Stø, ± €145,- p.p.

Aantal personen Aantal motoren Periode Prijs
2 1 18-05-2024 – 25-09-2024 p.p. € 1782,-
2 2 18-05-2024 – 25-09-2024 p.p. € 2086,-
1 1 18-05-2024 – 25-09-2024 p.p. €2698,-

Bij het tot stand komen van de overeenkomst dient een aanbetaling van 30% van de totale overeengekomen reissom te worden voldaan. Het restant van de reissom moet uiterlijk zes weken voor de dag van vertrek in het bezit zijn van Scandinavian Tours BV. Indien de overeenkomst binnen 6 weken voor de dag van vertrek tot stand komt, moet terstond de gehele reissom worden voldaan. Borg € 660,- per motor (dient ter plekke via creditcard te worden voldaan)

Indien de overeenkomst binnen 6 weken voor de dag van vertrek tot stand komt, moet terstond de gehele reissom worden voldaan.

Geschreven op 14-11-2018

Hallo Linda,

 

Bedankt voor je mail en mijn excuses voor mijn late reactie. Ik had je mail al wel gelezen en was voornemens om te reageren, maar werd alweer opgeslokt door het dagelijks leven. We willen jullie graag bedanken voor de goede organisatie en mooie route die jullie voor ons hadden uitgestippeld. We hadden helaas wat pech met onze heenvlucht, maar gelukkig konden we (na een lange eerste dag) de route verder volgens plan uitrijden. Voor wat betreft het weer hebben het volledige spectrum van mogelijke weersomstandigheden op de eilanden mogen meemaken van regen tot storm en een strak blauwe hemel. Voor de avonturier een mooie ervaring. In het plaatsje Ringstad zit een leuk restaurantje met de beste vissoep. Het plaatsje staat aangegeven in de route (GPS) en volgens mij ook in het boekje, maar verder staat er niet expliciet beschreven dat daar een bijzonder restaurantje zit om te lunchen met mooie uitzichten. Verder is de rustdag in Henningsvær goed bevallen en het is een mooie plek voor een extra dag. Als hike kunnen we de Festvagtind (541m) aanbevelen. Het is een stevige klim maar wordt beloond met mooie uitzichten. De hike duurt al met al een uurtje of drie (kan eventueel sneller) en je kunt lopend van Henningsvær naar de start van de trial. Tot slot hebben we nog enkele opmerkingen. Bij aankomst bij het motor verhuur bedrijf stonden er geen twee GS motoren voor ons klaar (maar 1x een RS en 1x een GS). Dit hebben we besproken en gelukkig konden ze alsnog twee GS motoren voor ons regelen alleen moesten we wachten op het vervangen van de achterband van de tweede motor. Hier is blijkbaar toch iets niet helemaal goed gegaan in de communicatie, desalniettemin kon het gelukkig ter plaatse worden opgelost. De motoren waren verder prima. Het concept van halfpension is ons verder goed bevallen, waardoor je je alleen nog maar hoeft bezig te houden met rond kijken en het aansnijden van de bochten! Ik heb een viertal foto’s toegevoegd. Kijk maar of jullie hier iets aan hebben.

 

Vriendelijke groet, Arthur

 

reisprogramma

7-daagse Fly and Ride Lofoten

Vlieg / Motorreis, in 7 dagen rondje Andøya, Vesterålen en Lofoten.

Heb je altijd al graag een reis willen maken in het Noorden van Scandinavië, maar zijn de afstanden je te lang en ben je teveel tijd kwijt? Motortours.nl heeft vanaf mei 2024 mooie reizen naar de Andøy, Vesteralen en Lofoten middels het Fly and Ride principe. U vliegt van Amsterdam naar Bodø, in het Noorden van Noorwegen, op ±100km boven de poolcircel. Hier vertrekt u op een BMWR1250GS of BMWF750GS voor een 7-daagse rondreis over Andøya, Vesterålen en Lofoten. Normaal bent u voor zo’n reis 2½ weken kwijt.

Vertrek dagelijks tussen 18 mei en 25 september 2024.

embarassed Klik op het kaartje voor een vergroting

Dag tot dag | 7 dagen

fly and ride

Dag 1

U gaat op eigen gelegenheid naar Schiphol. Hier vertrekt u (meestal tegen 10.30uur) met het vliegtuig naar Oslo, verder gaat het via een overstap naar Bodø. Na aankomst (meestal tegen 17.00 uur of 18.00 uur) kunt u met de bus of lopend naar het hotel. In de avond zijn er mogelijkheden om aktiviteiten te doen zoals een ribsafari naar de grootste maalstroom ter wereld “Saltstraumen

fly and ride

Dag 2

± 275km, Na het ontbijt wordt u opgehaald (wanneer mogelijk anders taxi op eigen kosten) en na ± 5 minuten bent u bij het verhuurbedrijf voor de motor. U kunt u spullen benodigt voor de hele week in de koffers kwijt. U reis gaat beginnen. Van Bodø rijdt u vandaag via een mooie route naar Kjerringøy een oude handelsplaats aan het fjord of via de route over Misvær. Verder naar de grootste maalstroom ter wereld “Saltstraumen”, elke 6 uur wordt hier met het getij 400 miljoen kuub water door een nauw fjord geperst. De dag eindigt in Innhavet voor de overnachting.

fly and ride

Dag 3

± 223km, Na vertrek uit het hotel gaat u vrij snel op de ferry van Bognes naar Lødingen. Via mooi route naar Andenes op Andøy. Hier heeft u de mogelijkheid om met enkele activiteiten mee te gaan. (vooraf boeken is gewenst) Andenes is het vertrekpunt voor whale safari’s.

fly and ride

Dag 4

± 250km, prachtige dag vandaag, via de atlantische kust rij je van Andøy naar de Vesterålen. Oude vissersplaatsjes zoals Nyksund worden hier aangedaan en de uitzichten zijn fenomenaal. Overnachting in Myre.

fly and ride

Dag 5

± 233km, mooie route over kleine weggetjes met constant de oceaan aan je zijde. Via Hadseløya en Eidsfjorden naar Stokmarknes, hier kun kun je een kijkje nemen bij het Hurtigruten museum. De dag eindigt in Henningsvaer of Svolvær voor de overnachting. Hier kun je nog voor een wandeling gaan naar Festvågtinden of met een rubberboot naar de Trollfjorden.

fly and ride

Dag 6

± 171km, vandaag gaat de reis verder via een van de grootste reconstructies van een “Viking chieftain’s village”  in Borg. Ocean vieuw in Unnstad. In Reine even fotograveren, dit kleine vissersplaatsje ligt aan de oostelijke kant van de Lofoten, een plaatje. In de middag vaart u van Moskenes naar Bodø, na aankomst levert u de motor in en wordt u naar het hotel gebracht.(wanneer mogelijk anders taxi op eigen kosten) Als avond aktiviteit is er nog de mogelijk om te Kajakken.

fly and ride

Dag 7

Vertrek ri Bodø airport voor de terugreis naar Amsterdam. Meestal vliegt u in de middag terug van Bodø naar Oslo, aansluitend de vlucht naar Amsterdam. Rest nog de auto of treinreis naar huis.

fly and ride
fly and ride

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Wij helpen je graag verder via e-mail of telefoon. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

 

fly and ride
fly and ride
fly and ride
fly and ride
fly and ride
fly and ride