21-daagse Hotel Tour Noordkaap

Scroll naar beneden om deze reis te ontdekken

“Top reis” 2024

Voor als je wat meer tijd hebt, een 21 daagse motorreis naar de Noordkaap, met een rustdag op de “Kaap” of op de Lofoten. Verschil met andere “Noordkaapreizen” is dat de route hoofdzakelijk door Noorwegen gaat.

Vertrek dagelijks tussen 15 mei en 25 september-2024 Lees meer

Enkele hoogtepunten van deze reis

 • Nachtboot Kiel-Göteborg v.v.
 • Røros
 • RV17
 • Saltstraumen
 • Lapporten
 • Kiruna
 • Noordkaap
 • Reisafjord
 • Senja
 • Andenes (walvis safari)
 • Henningsvær
 • Borg, Viking museum
 • Stokkmarknes
 • Reine
 • Å
 • Trollstigen
 • Sognefjord
 • Låtefossen
 • Telemark
21 dagen, vanaf € 3440,- p.p.  
Reiscode: NOHO21NK
Periode 15/05 tot 25/09-2024

reisdetails

Alle overnachtingen zijn geregeld in middenklasse hotels in 2 persoonskamer, incl. bad of douche en toilet.

Op de ferry overnacht u in een twee-persoons binnenhut accomodatie.

Op de ferry Kiel-Göteborg en Göteborg-Kiel een uitgebreid diner buffet.

 

Inclusief: 

 • 14 Overnachtingen in hotels, op basis van Half-pension
 • 4 Overnachtingen in hotels, op basis van Logies+ontbijt
 • Route ingetekend op digitale kaart voor smartphone (als .gpx voor GPS-Garmin en TomTom)
 • Reservering Moskenes / Bodø
 • Overtocht Kiel – Göteborg met Stena – Line + ontbijt en diner buffet
 • Overtocht Göteborg – Kiel met Stena – Line + ontbijt en diner buffet

 

 

Exclusief:

Ferry Gryllefjord / Andenes en Moskenes / Bodø

 • tol, binnenlandse ferry’s
 • Reis- en / of annuleringsverzekeringen (bij te boeken in boekingsformulier)

extra nachten op een door u aangegeven plek of i.o.

Walvis safari vanuit Andenes.

Aantal personen Aantal motoren Periode Prijs
2 1 15-05-2024 – 25-09-2024 p.p. € 3440
2 2 15-05-2024 – 25-09-2024 p.p. € 3650
1 1 15-05-2024 – 25-09-2024 p.p. € 3968

Bij het tot stand komen van de overeenkomst dient een aanbetaling van 30% van de totale overeengekomen reissom te worden voldaan.

Het restant van de reissom moet uiterlijk zes weken voor de dag van vertrek in het bezit zijn van Scandinavian Tours BV.

Indien de overeenkomst binnen 6 weken voor de dag van vertrek tot stand komt, moet terstond de gehele reissom worden voldaan.

 

Geschreven op 29-09-2023

Goedemorgen!

Was er nog niet aan toe gekomen om jullie te mailen, sorry! We hebben het echt fantastisch gehad! Prachtige route, fantastische omgeving en we hebben echt genoten! In Noorwegen wel wat regen en wind gehad, maar we waren met de auto dus dat was goed te doen.

Groetjes Chantal en Franc

Geschreven op 26-08-2023

Hallo Linda,

Ja, we zijn weer terug van een super fijne vakantie.

Wat hebben we er ontzettend van genoten, met af en toe een dikke bui op ons hoofd.

De afstanden waren goed, met een gemiddelde van 375 km.

De hotels waren prima, de één wat beter dan de ander, maar er waren geen hotels bij waar we niet meer nou toe zouden willen.

Zoals je leest zijn wij gewoon super tevreden, en weten we jullie zeker te vinden voor een eventuele volgende reis richting Scandinavië.

Ja we kunnen niet anders zeggen,

HET WAS GEWELDIG 👍

 

Groeten

M en D

Geschreven op 16-08-2017

Hallo Linda,

Graag wil ik je ontzettend bedanken voor de prachtige reis! Het overtrof mijn stoutste dromen… Ik had al best wat reizen in Noorwegen gemaakt, maar nog nooit eerder op de motor. Dat is heel erg goed bevallen en ik kan de tour dan ook van harte aanbevelen om solo te doen. Je komt overal mensen tegen en als motorrijder heb je altijd wel een praatje met ander motorrijders … Hotels en eten waren prima verzorgd. De route en dagafstanden zijn perfect. Zo’n 300 – 400 km per dag is heel goed te doen, zeker in combinatie met veerboten die op bepaalde tijden gehaald moeten worden.

Ik sprak twee Nederlandse motorrijders die met een andere aanbieder naar de Noordkaap waren gereden in een 16-daagse tour. Zij waren minder blij met hun route omhoog die hoofdzakelijk over de E6 ging. De dagafstanden viel ze ook wel een beetje tegen. Dat gevoel had ik ook wel, vandaar dat ik heel bewust voor jouw tour heb gekozen.

Alles bij elkaar heb ik enorm geboft met het weer. Hier en daar een paar regendagen (en soms heftige plensbuien), maar op de 17, de Lofoten, Atlantic Route, Trollstigen/Geiranger/Dalsnibba en Lusterfjord had ik schitterend weer. En zoals de Noren zeggen: er is geen slecht weer, alleen slechte kleding… Nogmaals enorm bedankt, het was een reis om nog heel lang van na te genieten!

Hartelijke groeten, Frank

 

 

Geschreven op 02-07-2017

Hallo Linda,

Hier komt ie dan. De 21 dagen Noordkaap was de reis naar mijn hart. Bedankt Scandinavian tours om het zo goed geregeld te hebben. Dankzij deze formule heb ik deze lange toch wel vermoeiende reis met het grootste genot kunnen rijden, mede door de goede nachtrust en verzorgd eten die de hotels hebben voorzien. De paar dagen regen hebben deze reis alleen maar echter gemaakt. De niet overdreven maar toch voldoende kilometers per dag hebben de kans gegeven regelmatig te stoppen en om te genieten van het wonderbaarlijke Noorwegen met meer dan 2000 foto’s als gevolg. Buiten de vervelende variabele snelheidslimieten rond de grotere steden (vooral Trondheim) met hun strenge controles waren de Noorse wegen een lust om als motorrijder over te rijden. We hebben er 7910 Km op zitten en ben met een onvergetelijke herinnering naar huis gegaan.

Een echte aanrader!

Patrick

reisprogramma

21 Daagse Hotel Tour Noordkaap

“Top reis” 2024

Voor als je wat meer tijd hebt, een 21 daagse motorreis naar de Noordkaap, met een rustdag op de “Kaap” of op de Lofoten. Verschil met andere “Noordkaapreizen” is dat de route hoofdzakelijk door Noorwegen gaat.

Vertrek dagelijks tussen 15 mei en 25 september-2024

Mooie reis met 1 overnachting in Zweden (Björkliden) de andere overnachtingen zijn in Noorwegen, met een rustdag op Andøya en in Dragsvik. Scandinavian Tours heeft voor u een fantastische reis uitgezet. Via Duitsland, Noorwegen, Finland en Noorwegen rijdt u naar de beroemde Noordkaap.  Gemiddeld zult u zo n 330 km per dag rijden.

Een 21-daagse tour, met de overnachtingen hoofdzakelijk in Noorwegen en 1 in Zweden.

De 1e dag u naar Kiel via een mooie binnendoor route of u neemt de autobahn. Met de nachtboot bent u de volgende morgen in Göteborg waar u nadat de drukte van het stadsverkeer achter u ligt via een binnendoor route naar Noorwegen reist, in de middag door Finskogen en overnachting in Trysil aan de oever van de Klarälven rivier. Langs de oosterlijke grens met Zweden rij via Røros naar Levanger voor de overnachting. Komende dagen diverse pontjes, hou het bijgeleverde tijdschema goed in de gaten zodat je niet extra lang hoeft te wachten op een pont. Aangekomen in Saltstraumen (een van de grootste maalstromen ter wereld) heb je na het avondeten de tijd om hier te gaan kijken bij de getijdenstroom. In Narvik kun je een stop maken bij het Krigsminne Museum dat volledig in het teken van de militaire operaties en de ondergrondse strijd tijdens de Tweede Wereldoorlog staat. In de middag aankomst via Riksgränsen in Björkliden voor de overnachting met uitzicht op Lapporten. Langs de ertslijn naar Kiruna, hier heb je één van de grootste ijzererts mijnen van Noord-Europa. Dagelijks rijden er meerdere treinen naar Narvik om het erts hier over te slaan in de ertsschepen. In de desoltate omgeving van Noord-Zweden kom je in Finland en na ±100km ben je weer in Noorwegen. In de eerst volgende plaats Kautokeino is de overnachting in een grotendeels houten hotel. Laatste etappe naar de Noordkaap, via Karasjokk waar nog even gestopt kan worden bij het Sami-museum naar Lakselv. Je bevindt je hier al dicht bij het Porsangerfjord en begint hier aan het laatste stuk naar de overnachting in Honningsvåg op Magerøya. Kom lekker op krachten in het hotel en wanneer het helder weer is kun je om middernacht de midzomernacht zien. Helaas is het zo dat dit vaak verstoord wordt door plotseling opkomende mist. De volgende dagen via de noordelijke fjorden naar Reisafjord en Senja en Andenes het centrum voor de walvis safari’s. De rustdagen in deze reis zijn aangegeven maar u kunt ook wisselen, graag aangeven bij het boeken of i.o. Verder via de Lofoten met onderweg Stokkmarknes en het Vikingmuseum in Borg. In de middag ga je met de ferry van Moskenes naar Bodø. De route neemt de middenweg door Noorwegen tot aan Trondheim, hier ga je het zuidelijk fjorden gebied in met een overnachting in Molde of Åndalsnes. De volgende dag de Trollstigen en de Låtefossen bij Odda. Via Telemark en de overzet Horten-Moss naar Bohuslån met als eind bestemming Göteborg voor de overvaart naar Kiel met nachtboot. De volgende morgen bent u om 9.15 in Kiel, waarna het laatste stukje naar huis volgt.

 

 

 

 

 

embarassed Klik op het kaartje voor een vergroting

Dag tot dag | 21 dagen

noordkaap

Dag 1

± 500km, Vanuit Nederland vertrekt u naar Kiel. Hier scheept u om ± 17.00 uur in op een van de luxe schepen van Stena-Line voor de overtocht naar Göteborg.Vertrek v/d boot om 18.45 uur. Op de boot zijn verschillende eetgelegenheden en is er veel vermaak. ’s Avonds is er vaak live muziek.

noordkaap

Dag 2

± 486km,

Je rijdt naar het eerste hotel in Trysil.Vanaf Uddevalla in Zweden ga je van de E6 via mooie landwegen naar de wintersportplaats Trysil. ’s avonds is er de mogelijkheid om nabij het hotel mee te gaan met een bever of eland safari.

noordkaap

Dag 3

± 409km, mooie route langs Femunden en het mijnstadje Røros. Via Trondheim met zijn mooie “bryggen” naar Levanger, een levendig stadje met mooie terasjes en gelegen aan het Trondheimfjord.Overnachting nabij het park. 

noordkaap

Dag 4

± 377km, eerst nog een stukje E6, daarna via kustweg RV17 en diverse pontjes naar Sandnessjoen, Hier wordt overnacht aan het water met een mooi uitzicht.

noordkaap

Dag 5

± 324km, wederom een aantal pontjes en passage van de poolcircel. Bij Saltstraumen even stilstaan bij de grootste maalstroom ter wereld. U overnacht hier ook. ’s avonds nog de mogelijkheid te gaan kijken als de maalstroom op volle sterkte is.

noordkaap

Dag 6

± 374km, verder naar het hoge noorden, via Narvik met het Krigsminne Museum dat volledig in het teken van de militaire operaties en de ondergrondse strijd tijdens de Tweede Wereldoorlog staat. Verder via “Riksgränsen”naar Björkliden voor de overnachting met uitzicht op Lapporten.

noordkaap

Dag 7

± 428km, door Finmark naar Kiruna, met zijn ijzerertsmijn. Nabij Karesuando over de river de Könkämä naar Finland. U rijdt langs de zanderige rivier oever naar Enontekio, een dorp met ± 2000 inwoners en ± 20.000 rendieren. In de middag passeer je de Noorse grens en rij je Kautokeino binnen voor de overnachting aldaar.

noordkaap

Dag 8

± 430km, vandaag via Karasjokk, hier even een stop bij het Sapmi park, verder naar Lakselv en het Porsangerfjord. Aan het eind van het Porsanger duikt u de tunnel in die u op het “eiland” Magerøya brengt en waar de overnachting is in het vissersplaatsje Honningsvåg. ’s avond tegen 22.30 rij je de laatste kilometers naar de Noordkaap, bij helder weer heb je hier een fantastisch schouwspel v/d natuur.

noordkaap

Dag 9

± 384km, na het uitgebreide ontbijt buffet de “terug” reis. Langs fjorden en over hoogvlaktes naar het Reisafjord met overnachting in Sørkjosen. Mocht u ’s avond nog een ritje willen maken dan is een rit door het Reisadal aan te bevelen, heen en terug ± 100km.

noordkaap

Dag 10

± 310km, stuk E6 met grote fjorden, bij Målselv slaat u af naar het eiland Senja. In Gryllefjord gaat u op de ferry en zie je misschien nog wel walvissen, ± 1,4 uur later kom je aan in Andenes. Hier wordt overnacht.

noordkaap

Dag 11

± ????, Walvissafari vanuit Andenes. Een belevenis die u nooit weer vergeet. De safari vangt aan met een rondleiding in het wetenschappelijk centrum van het whalecenter op Andenes, aansluitend gaat u naar de boot en gaat u op zoek naar de walvissen.

noordkaap

Dag 12

± 286km, via Andøya en de Vesterålen naar de Lofoten. Prachtige route met achter elke bocht weer een ander plaatje. Prachtige stranden die u vaak tijdens een stop helemaal voor u alleen hebt. Op weg naar de overnachtingsplaats op de Vesterålen of Lofoten komt u langs Borg, hier staat een levensecht nagebouwde reconstructie van een viking nederzetting vanwaar men op “strooptocht”ging.

noordkaap

Dag 13

± 167km, vanaf het hotel naar de boot is het ± 60km. Op de weg ernaar toe is er voldoende gelegenheid het laatste stuk van de Lofoten te ontdekken, bijvoorbeeld Reine en Å. Om 14.00 inschepen voor de overtocht van Moskenes naar Bodø. Aankomst om ± 18.00 uur. Dan een klein ritje naar de overnachting in Bodø.

noordkaap

Dag 14

± 454km, prepareer je goed voor deze stevige dag. Passage poolcircel op de hoogvlakte, aan het eind v/d middag aankomst bij het hotel in Snåsa.

noordkaap

Dag 15

± 177km, heerlijk ritje naar Trondheim, je komt hier vlak voor de middag aan. ’s Middags heb je de tijd om Trondheim te gaan verkennen. Het hotel staat dicht bij het oude centrum.

noordkaap

Dag 16

± 330km, je verlaat het stedelijk gebied en rijdt richting kust. In de middag rij je de Atlantic-road. De overnachting is in Molde of Andalsnes aan de voet van de Trollstigen.(dit is voor de volgende dag)

noordkaap

Dag 17

± 319km, wat wil je nog meer, na het ontbijt gelijk de Trollstigen. Je bent lekker op tijd en hebt weinig hinder van ander verkeer. Langs Geiranger naar de Dalsnibba (uitzichtpunt op ± 1400meter), de route naar boven is helemaal verhard. Verder ri Stryn en de Innvikfjorden naar het Sognefjord. Overnachting hier op een mooie plek aan het fjord.

noordkaap

Dag 18

± 180km, lekker aan het fjord genieten of een mooie rondrit naar het Jostedal of naar Urnes rond het Lusterfjord.

noordkaap

Dag 19

± 328km, over de Vikafjell naar Voss. Intussen bent u aangekomen bij de fruitstreek van Noorwegen aan het Hardanger. Hier met het pontje van Kvanndal naar Utne, vervolg via Odda en Låtefossen naar Haukeligrend. Langs het Totak meer naar Rauland, hier wordt ook overnacht.

noordkaap

Dag 20

± 446km, laatste dag in Noorwegen, via de provincie Telemark naar Göteborg voor de overtocht naar Kiel.

noordkaap

Dag 21

± 500km, Aankomst in Kiel om ± 9.15 uur, er volgt nog een lekker ritje naar huis.

noordkaap
noordkaap

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Wij helpen je graag verder via e-mail of telefoon. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

 

noordkaap
noordkaap
noordkaap
noordkaap
noordkaap
noordkaap