16-daagse Hotel Tour Noordkaap

Scroll naar beneden om deze reis te ontdekken

16 Daagse Hotel Tour Noordkaap

Ook in 2024 een 16 daagse motorreis naar de Noordkaap, met een rustdag op de Vesterålen. Scandinavian Tours heeft voor u een fantastische reis uitgezet. Via Duitsland, Zweden, Finland en Noorwegen rijdt u naar de beroemde Noordkaap. Vertrek dagelijks tussen 15 mei en 25 september-2024 Lees meer

Enkele hoogtepunten van deze reis

 • Nachtboot Kiel-Göteborg v.v., terug ook mogelijk met Kristiansand-Eemshaven
 • Siljan meer
 • Vilhelmina
 • Poolcircel Zweden
 • Sami museum Karasjok
 • Noordkaap
 • Henningsvær
 • Borg, Viking museum
 • Stokkmarknes
 • Reine
 • Å
 • Trollstigen
 • Sognefjord
 • Låtefossen
16 dagen, vanaf € 2554,- p.p.  
Reiscode: NOHO16NK
Periode 15/05 tot 25/09-2024

reisdetails

Alle overnachtingen zijn geregeld in middenklasse hotels in 2 persoonskamer, incl. bad of douche en toilet.

Op de ferry overnacht u in een twee-persoons binnenhut accomodatie.

Op de ferry Kiel-Göteborg en Göteborg-Kiel een uitgebreid diner buffet.

Inclusief: 

 • 8 Overnachtingen in hotels, op basis van Half-pension
 • 5 Overnachtingen in hotels, op basis van Logies+ontbijt
 • Route ingetekend op digitale kaart voor smartphone (als .gpx voor GPS-Garmin en TomTom)
 • Reservering Moskenes / Bodø
 • Overtocht Kiel – Göteborg met Stena – Line + ontbijt en diner buffet
 • Overtocht Göteborg – Kiel met Stena – Line + ontbijt en diner buffet

 

 

 

Exclusief:

 

 • Ferry Gryllefjord / Andenes en Moskenes / Bodø
 • tol, binnenlandse ferry’s
 • Reis- en / of annuleringsverzekeringen (bij te boeken in boekingsformulier)

n.v.t.

Aantal personen Aantal motoren Periode Prijs
2 1 15-05-2024 – 25-09-2024 p.p. € 2554
2 2 15-05-2024 – 25-09-2024 p.p. € 2685
1 1 15-05-2024 – 25-09-2024 p.p. € 3171

Bij het tot stand komen van de overeenkomst dient een aanbetaling van 30% van de totale overeengekomen reissom te worden voldaan.

Het restant van de reissom moet uiterlijk zes weken voor de dag van vertrek in het bezit zijn van Scandinavian Tours BV.

Indien de overeenkomst binnen 6 weken voor de dag van vertrek tot stand komt, moet terstond de gehele reissom worden voldaan.

 

Geschreven op 12-11-2016

Hallo Linda,

 

De Tour was in een woord fantastisch! We hebben van elke kilometer genoten en het was een belevenis die we niet hadden willen missen. Alles zat wat dat betreft ook mee. Het weer was fantastisch, de TDM en Goldwing liepen als gesmeerde naaimachines zonder gebreken en de omgeving was prachtig waarbij Zweden ons aangenaam verrast heeft. Wat een prachtig, schoon, mooi en relaxed land!

 

De hotels waren over het algemeen prima in orde, waarbij vooral het lokale hotel/restaurant in het Jostedal de kroon spande. Perfect geregeld, gezellig, aardige bediening, lekker en eenvoudig eten en prima bedden. Kortom, als je dit soort hotels alleen maar zou aantreffen tijdens de Tour kun je niet anders dan vrolijk worden.

 

De route op de Garmin stemt niet altijd overeen met die op de kaart. Hoewel ik de Gpx file letterlijk heb gekopieerd en keurig in de optie reisplannen op mijn Garmin had staan, gaf hij soms toch een andere weg aan dan de route op de kaart. ( en ik had alle opties over vermijden etc op mijn Garmin uitgeschakeld) .

De Garmin bracht ons altijd wel trouw tot aan het juiste hotel! Maar dit waren kleinigheden.

 

Nogmaals de Tour was geweldig.

 

Groeten Kor en Marcel

 

 

 

reisprogramma

16 Daagse Hotel Tour Noordkaap

Ook in 2024 een 16 daagse motorreis naar de Noordkaap, met een rustdag op de Vesterålen. Scandinavian Tours heeft voor u een fantastische reis uitgezet. Via Duitsland, Zweden, Finland en Noorwegen rijdt u naar de beroemde Noordkaap. Via het glooiende landschap van Zweden rijdt u via Finland naar het bergachtige Noorwegen. Gemiddeld zult u zo n 373 km per dag rijden.

Vertrek dagelijks tussen 15 mei en 25 september-2024

Een 16-daagse tocht met “opbouw”, je reist door Zweden omhoog tot aan de Finse grens door een heuvelig landschap afgewisseld met enorme moerasgebieden. In Finland waar je ook een overnachting hebt is het eveneens heuvelachtig. In Noorwegen aangekomen gaat het van heuvelachtig naar bergen en bochtenwerk. De laatste kilometers naar de befaamde kaap lijken wel een circuit, prachtige bochten en perfect asfalt. Denk trouwens wel om de maximum snelheid, de bekeuringen zijn niet mals.

De 1e dag rij je naar Kiel via een mooie binnendoor route of je neemt de autobahn. Met de nachtboot ben je de volgende morgen in Göteborg waar je nadat de drukte van het stadsverkeer achter je ligt via de west-oever van het Vänern meer de middenweg door Zweden omhoog rijdt, in de middag aankomst aan het Siljan meer voor de overnachting. De volgende dagen rij je steeds de middenweg door Zweden met plaatsen als Strömsund, Vilhelmina, en Jokkmokk. In Finland aangekomen is het ± 1uur rijden naar de overnachting in Enontekio. Via Kautokeino en Karasjokk waar nog even gestopt kan worden bij het Sami-museum naar Lakselv. Je bevindt je hier al dicht bij het Porsangerfjord en begint hier aan het laatste stuk naar de overnachting in Honningsvåg op Magerøya. Kom lekker op krachten in het hotel en wanneer het helder weer is kun je om middernacht de midzomernacht zien. Helaas is het zo dat dit vaak verstoord wordt door plotseling opkomende mist. De volgende dagen via de noordelijke fjorden naar de Lofoten. In Sortland heb je 2 overnachtingen, de 2e dag kun je gebruiken voor een rondtour over de Vesterålen met plaatsen als Nyksund en Stø. Verder via de Lofoten met onderweg Stokkmarknes en het Vikingmuseum in Borg. In de middag ga je met de ferry van Moskenes naar Bodø. De route neemt de middenweg door Noorwegen tot aan Trondheim, hier ga je het zuidelijk fjorden gebied in met een overnachting in Molde of Åndalsnes. De volgende dag de Trollstigen en de Låtefossen bij Odda. Via Telemark en de overzet Horten-Moss naar Bohuslån met als eind bestemming Göteborg voor de overvaart naar Kiel met de nachtboot. De volgende morgen bent u om 9.15 in Kiel, waarna het laatste stukje naar huis volgt.

 

 

 

 

 

embarassed Klik op het kaartje voor een vergroting

Dag tot dag | 16 dagen

noordkaap

Dag 1

± 500km, Vanuit Nederland vertrekt u naar Kiel. Hier scheept u om ± 17.00 uur in op een van de luxe schepen van Stena-Line voor de overtocht naar Göteborg.Vertrek v/d boot om 18.45 uur. Op de boot zijn verschillende eetgelegenheden en is er veel vermaak. ’s Avonds is er vaak live muziek.

noordkaap

Dag 2

± 474km
Langs de Göta älv rijdt u naar Trollhättan waar een kijkje genomen kan worden bij de watervallen en het sluizencomplex. Het Vänernmeer met zijn mooie vergezichten. U doorkruist de provincies Dalsland en Värmland met zijn onmetelijke wouden en rijke historie voor wat betreft de oude mijngebieden, bij het Siljanmeer aangekomen wordt overnacht in Mora.

noordkaap

Dag 3

± 532km
Deze dag voert u door de provincie Dalarna, bekend van de handgesneden houten paardjes. De kans om hier een eland tegen te komen is groot. In de middag rijd u door de provincie Jämtland. Overnachting in Vilhelmina, met in het hotel een heerlijke jacuzzi en sauna.

noordkaap

Dag 4

± 371km
Vandaag de steppen van midden Zweden. U passeerd de poolcircel, een mooie gelegenheid om e.a. even op de plaat vast te leggen. In de middag komt u aan in Jokkmokk waar het Sami museum bezocht kan worden. Overnachting in Jokkmokk.

noordkaap

Dag 5

± 364km
Een kijkje in Porjus deze dag. Hier transformeren ze elektriciteit uit water. Kijk goed uit voor wandelende rendieren je ziet ze hier veelvuldig. Via prachtige omgeving rijd u Finland binnen. Overnachting in Enontekio.

noordkaap

Dag 6

± 448km
Via gigantische moerasgebieden rijd u langs Karasjok en Lakselv, verder langs het Porsangerfjord. Door de Noordkaap tunnel bereikt u tenslotte het eiland Magerøya waar wordt overnacht. ’s Avonds naar de Noordkaap.

noordkaap

Dag 7

± 382km
Langs het Porsangerfjord terug, vandaag rijd u de hele dag over hoogvlaktes, langs en door fjorden met adembenemende uitzichten. Overnachting in Sørkjosen

noordkaap

Dag 8

± 425km
Verder zuidwaarts door mooi valleien met hoge bergen in Balsfjord.Via Gratangen en het pontje Refsnes-Flesnes bereik je het overnachtingsadres in Sortland op de Vesterålen of Svolvaer.

noordkaap

Dag 9

± ??km
Rustdag, heerlijk op je gemak de Vesterålen verkennen en eventueel een Walvissafari meemaken vauit Stø.

noordkaap

Dag 10

± 251km
Deze morgen kijken in Borg bij de Viking nederzetting. Na de middag de overtocht Moskenes naar Bodø.  Verblijf is ook in Bodø.

noordkaap

Dag 11

± 545km
Passage Poolcircel met mogelijkheid tot bezoek aan het Polarcentrum. Verder via een mooie route door Nord- en SørTrøndelag. Uw hotel is deze avond in Snåsa.

noordkaap

Dag 12

± 394km
Een echte “stuurdag”, kleine weggetjes. Deze dag 2 maal met een ferry het fjord over.

Overnachting in Åndalsnes of Molde.

noordkaap

Dag 13

± 357km
Eerst Trollstigen dan via Geiranger naar Dalsnibba, deze berg met een geweldig uitzicht over het Geirangerfjord mag u niet missen. Verder langs ijsmeren en prachtig natuurschoon en het hooggebergte Jotunheimen. Overnachting omgeving Jostedal.

noordkaap

Dag 14

± 438km
De dag begint met een mooi rit langs het Sognefjord. Aan het Hardangerfjord is er wederom een oversteek naar Utne, met de Folgafonna gletjer nabij kom je in Odda. Even buiten Odda de Latefossen waterval en verder over de hoogvlakte via de “oude”route naar Røldal. Nu nog het laatste stuk langs het Totak meer voor de laatste overnachting in Noorwegen.

noordkaap

Dag 15

± 446km
De laatste dag in Noorwegen/Zweden. Door de provincie Telemark naar Horten voor de overtocht over het Oslo fjord naar Moss Via een leuke route door Bohuslän kom je via Tanum, bekend van de rotsgravures, aan het eind van de middag aan in Göteborg om ingescheept te worden op de ferry naar Kiel. Vertrek van de boot is 18.45 uur. Met het prachtige uitzicht op Göteborg verlaat u Zweden.

noordkaap

Dag 16

± 500km, Aankomst in Kiel om ± 9.15 uur, er volgt nog een lekker ritje naar huis.

 

noordkaap
noordkaap

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Wij helpen je graag verder via e-mail of telefoon. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

 

noordkaap
noordkaap
noordkaap
noordkaap
noordkaap
noordkaap