14-daagse Blokhut-Hytter Tour Noorwegen

Scroll naar beneden om deze reis te ontdekken

14-daagse Blokhut-Hytter Tour Noorwegen

Het Zuidelijk deel van Noorwegen wordt in deze reis aangedaan.

Lees meer

Enkele hoogtepunten van deze reis

 • Bohuslån
 • Oslofjord
 • Telemark
 • Lysebotn
 • Staafkerk in Røldal
 • Hardanger
 • Sognefjord
 • Jotunheimen
 • Beverspotten in Rondane
 • Finskogen
14 dagen incl. logies, vanaf € 1226,- p.p. 
Reiscode: NOBL14ZW
Periode 15/05 tot 25/09-2024

reisdetails

Alle overnachtingen zijn geregeld in eenvoudige “Hytter”, op basis van logies. Op de ferry is het ontbijt inbegrepen. Voor de overnachting in de “Hytter” dient u zelf een slaapzak mee te nemen.

Inclusief:

 • 11 Overnachtingen in eenvoudige “Hytter”, op basis van logies.
 • Route ingetekend op kaart (als .gpx voor GPS-Garmin en TomTom)
 • Overtocht Kiel – Göteborg met Stena – Line, op basis van logies-ontbijt.
 • Overtocht Göteborg – Kiel met Stena – Line, op basis van logies-ontbijt.

 

Exclusief:

 

 • tol, binnenlandse ferry’s
 • Reis- en/of annuleringsverzekeringen( is mee te boeken via het boekings-formulier, vraag eerst naar de prijs)

 n.v.t.

Aantal personen Aantal motoren Periode Prijs
2 1 15-05-2024 – 25-09-2024 p.p. €1226
2 2 15-05-2024 – 25-09-2024 p.p. €1309
1 1 15-05-2024 – 25-09-2024 p.p. €2184

Bij het tot stand komen van de overeenkomst dient een aanbetaling van 30% van de totale overeengekomen reissom te worden voldaan.

Het restant van de reissom moet uiterlijk zes weken voor de dag van vertrek in het bezit zijn van Scandinavian Tours BV.

Indien de overeenkomst binnen 6 weken voor de dag van vertrek tot stand komt, moet terstond de gehele reissom worden voldaan.

Geschreven op 07-07-2019

Hoi Linda,

 

Even ’n terugmelding betreffende onze vakantie. Ik had je mailtje gemist, daar we de motor al aan het pakken waren. We hebben een heel prettige vakantie gehad, met vooral de eerste week perfect weer. Vervolgens zou rond het weekend het weer behoorlijk omslaan, dit viel echter kwa regen behoorlijk mee. Wel ging de temperatuur behoorlijk onderuit uit. In Grimsbu hadden we zelfs een nacht temperatuur van -1 graden, en was het bij vertrek slechts 3 graden. Maar effin dat is Noorwegen, en daar kun je je tegen kleden. Verder bij deze bedankt voor het uitstippelen en regelen van onze geslaagde trip.

 

mvg, Hennie, Ton en Rob

 

 

Hoi Linda,

 

Hebben goed weer gehad over algemeen. Mooi land,prima hutjes. Hotel was top maar helaas was het erg mistig waardoor er geen zicht was, Wel erg duur qua eten en beperkt. Bootreis terug ervaring om mee te maken. 1e week was schitterende omgeving,ruig en die fjorden prachtig. 2e week wel stuk minder, maar goeie indruk gekregen van Noorwegen. Kortom goed georganiseerde reis en prima met de ingetekende kaart. Zat goed in elkaar

 

Gr Fokje en Anne 

reisprogramma

14-daagse Blokhut-Hytter Tour Noorwegen

Een goed verdeelde reis door het prachtige Noorwegen, deze 14-daagse reis met soms meerdere nachten op een plek geeft u de mogelijkheid nog beter de omgeving te verkennen of lekker te genieten van de rust bij het huisje. Hoogtepunten op deze tocht zijn: BohuslänTelemark, Lysebotn, HardangerviddaJostedal, JotunheimenRondane.

Vertrek dagelijks tussen 15 mei en 25 september 2024.

 

embarassed Klik op het kaartje voor een vergroting

Dag tot dag | 14 dagen

Noorwegen

Dag 1

± 500km, Aanrij route naar Kiel in Duitsland, u wordt om 17.00 uur verwacht op de Schwedenkai waar ingescheept wordt op de ferry Kiel – Göteborg. Op het schip zijn o.a. bioscoop, taxfree shop, casino en diverse restaurants, zodat u zich hier niet zal vervelen. Afvaart om 18.45 uur. Aankomst de volgende dag in Göteborg om ± 9.15 uur.

Noorwegen

Dag 2

± 297km

Al varende langs de Zweedse scherenkust komt u om ± 9.15 aan in Göteborg. Het betere bochtenwerk gaat beginnen. Via een prachtige route rijdt u door Bohuslän met o.a. de rotstekeningen bij Tanum en diverse havenplaatsjes naar Larkollen voor de overnachting aan het Oslofjord.

Noorwegen

Dag 3

± 185km

Heerlijke dag om te sturen. Via de oversteek Moss-Horten ga je over het Oslofjord, hier begint de mooie rit door de provincie Telemark. Via Skien en Ulefoss waar nog even wordt stil gestaan bij de Vrangfoss sluser. De overnachting is aan het water in Bø

Noorwegen

Dag 4

± 196km

Echte stuurroute deze dag, via Dalen naar Valle, hier ga je via een prachtige route langs ijsmeren en een behoorlijke klim naar Fidjeland voor de 2 overnachtingen. ’s avonds is er genoeg tijd voor een rit naar Lysebotn via de Lysevegen. Na ± 25 km sta je op de top van de berg de Oygardstol en vanaf hier gaat de weg 8 km met een hoogteverschil van 800 m en via 32 haarspeldbochten en een tunnel met een draai van 340 graden naar het begin van het fjord. Je rijdt deze weg ook weer terug. Je kunt deze route naar Lysebotn ook de volgende dag nemen.

Noorwegen

Dag 5

± …..km

Rustdag, je kunt de route naar Lysebotn nemen. Of een wandeling maken van Øygardstøl naar Kjerag.

Noorwegen

Dag 6

± 255km

De route gaat verder via Oanes en Sauda naar Røldal voor de overnachting. In Røldal heb je ook een v/d oudste Stavkyrkjes van Noorwegen, zeker een bezoek waard.

Noorwegen

Dag 7

± 172km

Via de “oude route”over de bergen van Røldal naar Odda. U rijdt hier ondertussen in de “fruitstreek” van Noorwegen en dit laat zich zien door de talloze stalletjes aan de weg. De route gaat onder de Folgefonn gletsjer door naar het Mauranger fjord. Via een pontje steek je 2x het Hardangerfjord over en kom je aan in Jondal. Hier heb je de mogelijkheid het zomerskicentrum te bezoeken boven op de Folgefonn Gletsjer. De dag eindigt via de turistweg in Utne/Lothe.

Noorwegen

Dag 8

± 251km

De dag begint met een oversteek over het Hardangerfjord. Via mooie route naar Flam, Flam is de beroemde vertrekplaats van de Flambaan, de trein die in 20 km. ruim 800 m. stijgt richting Myrdal. Verder gaat het over de oude route van Aurland naar Laerdal met prachtige vergezichten over het fjord. Langs Sogndal en de Lustrafjorden komt u in Jostedal of Skjolden voor de 2 overnachtingen.

Noorwegen

Dag 9

± ……km

Rustdag, je kunt de Jostedalsbreen Gletsjer gaan bezoeken of je gaat raften vanaf het huisje. Ook is een dagtocht naar Urnes, bekend om zijn stavkirk.(de dagtocht naar Urnes is ± 135km).

Noorwegen

Dag 10

± 219km

Via de Jotunheimen richting Lom over wegnummer 55. Tot ver in juli ligt langs deze route nog sneeuw. In Lom staat een prachtige gerestaureerde staafkerk die zeker een bezoek waard is. Door een v/d de mooiste nationale parken het Rondane rij je via de Grimsdalen naar Folldal voor een bezoek aan de kopermijn en/of omgeving. Overnacht wordt er in Grimsbu voor 2 nachten. ’s avonds is er de mogelijkheid om hier bevers te spotten.

Noorwegen

Dag 11

± ….km

Vanuit het huisje kun je lopend het Stormoegga Frtidspark bezoeken. Voor een motorrit vandaag is de route door Einundalen aan te bevelen. Afstand ± 86km.

Noorwegen

Dag 12

± 267km

Alweer een heerlijke stuurdag, via Alvdal met daarin de duidelijke sporen v/d ijstijd rijdt u via een diepe canyon genaamd Jottulhogget naar Rena en Elverum. De Glomma rivier heeft u de hele tijd aan u zijde en de dag eindigt in het Finskogen gebied.

Noorwegen

Dag 13

± 378km

Van het Finnskogen gebied langs de vesting stad Kongsvinger. De zweedsegrens bij Charlottenberg komt in zicht. Door het Zweedse landschap en langs het Glasskogen natuurreservaat ri Uddevalla. Langs Lilla Edet (keukenrollen en wc-papier fabriek) naar Kungälv met Bohus vesting. Laatste stukje naar Göteborg. Hier is nog tijd genoeg om een terras te pakken alvorens er wordt ingescheept om ± 17.00 uur op de ferry naar Kiel. Vertrek van de boot is 18.45 uur. Met het prachtige uitzicht op Göteborg verlaat u Zweden.

Noorwegen

Dag 14

± ???km

Aankomst in Kiel om ± 9.15 uur. U heeft de rest v/d dag de tijd om naar huis te rijden.

Noorwegen
Noorwegen

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Wij helpen je graag verder via e-mail of telefoon. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

 

Noorwegen
Noorwegen
Noorwegen
Noorwegen
Noorwegen
Noorwegen