13-daagse Hotel Tour Atlantic-road

Scroll naar beneden om deze reis te ontdekken

13 Daagse Hotel Tour Atlantic-Road

Motorreis door Zuidwest-Noorwegen, na aankomt in Göteborg een lekkere stuurdag naar het Glaskogen natuurreservaat.

Vertrek dagelijks tussen 13 mei en 25 september-2024  Lees meer

Enkele hoogtepunten van deze reis

13 dagen, vanaf € 2129,- p.p.  
Reiscode: NOHO13AR
Periode 13/05 tot 25/09-2024

reisdetails

Alle overnachtingen zijn geregeld in middenklasse hotels in 2 persoonskamer, incl. bad of douche en toilet, basis half-pension. Met op de ferry, binnenhut accomodatie en een uitgebreid ontbijt en diner buffet. Behalve in Molde, hier op basis Logie+ontbijt)

 

Inclusief:

  • 8 overnachtingen in hotels, op basis van half-pension.
  • 2 overnachtingen in hotels, op basis van Logies + ontbijt.
  • Route ingetekend op kaart (als .gpx voor GPS-Garmin en TomTom)
  • Overtocht Kiel – Göteborg met Stena – Line, op basis van half-pension
  • Overtocht Göteborg – Kiel met Stena – Line, op basis van half-pension

 

Exclusief:

• tol, binnenlandse ferry’s

• Reis- en/of annuleringsverzekeringen( is mee te boeken via het boekings-formulier, vraag eerst naar de prijs)

Stalling auto en motoraanhanger op ±5minuten van de boot.

Aantal personen Aantal motoren Periode Prijs
2 1 15-05-2024 – 25-09-2024 p.p. € 2129
2 2 15-05-2024 – 25-09-2024 p.p. € 2199
1 1 15-05-2024 – 25-09-2024 p.p. € 2697

Bij het tot stand komen van de overeenkomst dient een aanbetaling van 30% van de totale overeengekomen reissom te worden voldaan.

Het restant van de reissom moet uiterlijk zes weken voor de dag van vertrek in het bezit zijn van Scandinavian Tours BV.

Indien de overeenkomst binnen 6 weken voor de dag van vertrek tot stand komt, moet terstond de gehele reissom worden voldaan.

 

Geschreven op 04-07-2019

Hallo Linda,

 

We hebben een geweldige reis gehad. Rij al heel lang motor. En gaan al minstens 10 jaar naar Zweden op vakantie. Zijn ook in Noorwegen geweest. Maar nog nooit op deze manier. We hebben genoten van de routes. En dan vooral Trollstigen, Geiranger, Atlantic Road. De andere routes waren ook erg mooi. Ik vond het ook fijn dat er afwisselende soorten wegen waren. Dus glooiende wegen met lange bochten, en haarspeldbochten. De hotels waren geweldig. Overal werden we super vriendelijk ontvangen. Fijne kamers, heerlijk eten! Wil vooral Savalen Fjellstue melden. We hebben daar een upgrade gedaan. De kamer die we hadden was erg klein, geen mooi uitzicht. Na mijn vraag kregen we een grotere kamer met uitzicht op het fjord. Maar wat een enorm vriendelijke mensen. Op zaterdag hadden we een buffet als avondeten. GEWELDIG LEKKER.

 

Op zondag bleken we met z’n drieën als gast te zijn. De kok heeft voor ons gekookt, niet te geloven zo lekker. En het toetje, heb ik een foto van gemaakt☺️kortom. Geen opmerkingen, de routes klopten. Het was een reis die ik graag wilde maken. En ben blij dat in hem via jullie heb geboekt. Ik stuur paar foto’s mee?. We hadden trouwens ook mooi weer. 3 dagen regen ( verspreid). Dus geen klagen. En we hebben elanden en rendieren gezien!

 

Dank namens een blije klant.

 

Geschreven op 05-07-2019

Het was in 1 woord GEWELDIG!

Noorwegen is zo ontzettend mooi en overweldigend. Je hebt na een paar dagen geen idee meer van grootte, hoogte en afstand. De verschillende landschappen blijven elkaar afwisselen.

 

Af en toe moesten we bewust onze mond dichtdoen, anders bleef ie openstaan van be- en verwondering. De reis was supergoed geregeld. De route klopte helemaal, de wegen waren prima, het waren erg mooie routes, de hotels en het eten daar waren goed verzorgd.

 

Het was, zeker voor Huib, best lastig om de organisatie over te laten aan een ander, maar we kunnen het iedereen aanraden voor zo’n reis. Je hoeft je nergens zorgen over te maken, alleen maar te genieten.

 

Huib en Anke

reisprogramma

13 Daagse Hotel Tour Atlantic-road

Motorreis door Zuidwest-Noorwegen, na aankomt in Göteborg een lekkere stuurdag naar het Glaskogen natuurreservaat.Via de oost Noorwegen met plaatsen als Trysil en Savalen(verblijf hier 2 nachten) naar Oppdal waar de kans groot is Muskusossen te spotten. In Molde of Åndalsnes verblijf voor 2 nachten, de 2e dag hier gaat u een mooie rit maken over de Atlantic-road. De route volgt de Trollstigen en voor een mooi uitzicht rij je ook even de Dalsnibba op (±1476meter). Ook het prachtige Sognedal ontbreekt niet in deze reis. Na de Vikafjell kom je in het Hardangergebied met de bekende fruithellingen en op sommige plekken kun je het fruit langs de weg kopen. Ook even een stop bij de Låtefossen voor een foto. Over de Haukelifjellet waar midden in de zomer nog aardig wat sneeuw kan liggen naar de provincie Telemark met een stop bij het Telemark kanaal. Door Bohuslän met in Tanum de rotsgravures bereik je Göteborg voor een geweldige afsluiting op de ferry van Göteborg naar Kiel.

 

embarassed Klik op het kaartje voor een vergroting

Dag tot dag | 13 dagen

atlantic road

Dag 1

± 500km
Vanuit Nederland vertrekt u naar Kiel. Hier scheept u om ± 17.00 uur in op een van de luxe schepen van Stena-Line voor de overtocht naar Göteborg.Vertrek v/d boot om 18.45 uur. Op de boot zijn verschillende eetgelegenheden en is er veel vermaak. ’s Avonds is er vaak live muziek.

atlantic road

Dag 2

± 280km

Het is 9.15 uur en u rijdt van de boot in Göteborg. Door een bosrijke omgeving rij je deze dag naar Arvika nabij Glaskogen natuurreservaat, in de avond misschien een wandeling om een eland te spotten of even lekker met een kano weg.

atlantic road

Dag 3

± 324km

Mooi rit vandaag, door het Finnskogen gebied naar het Klarälvendal. Voor de rust en het uitzicht een stop of “Stay” in “Langberget”. In de middag komt u aan in Trysil of Langberget voor de overnachting. Te ondernemen activiteiten hier zijn elandsafari, beversafari, klim naar de Trysil Fjellet.

atlantic road

Dag 4

± 212km Langs de Trysilelva door de provincie Hedmark naar Engerdal. Wilde rivieren en canyons maken deze dag tot een interesante dag. De dag eindigt in Savalen. Verblijf hier voor 2 nachten.

atlantic road

Dag 5

± ??km Leuke dag vandaag. Je hebt de mogelijkheid om te gaan wandelen. Vanaf het hotel lopen er diverse paden de bergen in. Ook kun je een bezoek brengen aan de mijn in Folldal, je gaat hier met een treintje 600 meter de berg in, een leuke ervaring. Wanneer je toch lekker wilt motorrijden dan hebben wij voor deze dag diverse routes in de omgeving b.v. naar Røros.

atlantic road

Dag 6

± 273km Vanaf Savalen gaat het ri Oppdal, u bevind zich ondertussen in Dovrefjell nationalpark en de kans om hier muskusossen te spotten is hier groot. Langs de Skigebieden van Oppdal gaat de weg langs de Langfjorden naar Andalsnes of Molde voor de overnachting aan de voet v/d Trollstigen. Verblijf hier voor 2 nachten.

atlantic road

Dag 7

± 306km Superdag vandaag. Eerst 32km lekker toeren, dan op de veerboot naar Molde. Hier via mooi slingerwegen ri Atlantic road, neem de tijd om hier lekker te fotograveren en te genieten van de prachtige vergezichten. Langs de Fannefjorden en de Langfjorden komt u aan het eind v/d dag weer in het hotel in Molde of Andalsnes.

atlantic road

Dag 8

± 219km Na het oppakken van de motor rij je Molde of Andalsnes uit en begint de Trollstigen “klim” Neem ook hiervoor rustig de tijd en geniet van de mooie uitzichten. Bij het Norddalsfjord ga je met het pontje van Linge naar Eidsdal. Over de “Adelaarsweg” met prachtig uitzicht over het Geirangerfjord rij je door Geiranger waar het de moeite waard is om even te stoppen. Na Geiranger wederom een lekkere klim naar de afslag voor de weg naar Dalsnibba. De weg is in de zomer van 2013 helemaal verhard. Boven gekomen ben je op een hoogte van 1476 meter met bij helder weer een prachtig uitzicht. Na de Dalsnibba gaat de route verder over de “Gamla” Strynvegen (± 27km onverhard) De dag eindigt in Hornindal of Skei.

atlantic road

Dag 9

± 225km Van Hornindal of Skei over het Utfjord, verder om de Gloppenfjorden met veel bochtenwerk ri Sogndal voor de overnachting nabij het Sognefjord.

atlantic road

Dag 10

± 292km De dag begint met een oversteek van Hella naar Vangsnes. Verder over de Vikafjell naar Vinje en Voss, in Kvanndal met het pontje over het Hardangerfjord naar Utne. U bevind zich hier in de fruitstreek van Noorwegen en al rijdend zie je de hellingen met kersen, appels en peren. Via Jondal weer met het pontje naar de overkant, in Gjermundshamn wederom op de pont. Door het mooie Maurangerfjord en bij Odda de Låtefossen, een donderende waterval pal aan de weg. Via mooie bergwegen naar Røldal voor de overnachting.

atlantic road

Dag 11

± 320km, Verder via de Hauklifjell met zelfs in de zomer nog sneeuw en ijs. Door de mooie provincie Telemark met een bezoek aan het Telemarkkanaal naar Åsgård, hier is ook de overnachting.

atlantic road

Dag 12

± 303km, Laatste dag in Noorwegen, via het pontje Horten-Moss over het Oslofjord. Verder door Bohuslan met in Tanum de rotsgravures uit de steentijd. Aan het eind van de middag aankomst in Göteborg. U kunt hier om ± 17.00 uur inschepen op de ferry naar Kiel, vertek om 18.45 uur.

atlantic road

Dag 13

± ????km
O ± 9.15 uur arriveert u in de haven van Kiel. Nu rest u alleen nog de rit naar huis.

atlantic road
atlantic road

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Wij helpen je graag verder via e-mail of telefoon. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

 

atlantic road
atlantic road
atlantic road
atlantic road
atlantic road
atlantic road