10-daagse hotel tour Noorwegen

Scroll naar beneden om deze reis te ontdekken

10 Daagse Hotel Tour Noorwegen

Reis door het westelijk fjordengebied in Noorwegen en oosten tegen de zweedse grens. Heen met de ferry Kiel-Göteborg v.v.

Vertrek dagelijks tussen 13 mei en 25 september-2024  Lees meer

Enkele hoogtepunten van deze reis

10 dagen, vanaf € 1740,- p.p.
Reiscode: NOHO10NO
Periode 13/05 tot 25/09-2024

reisdetails

Alle overnachtingen zijn geregeld in middenklasse hotels in 2 persoonskamer, incl. bad of douche en toilet, basis half-pension. Met op de ferry, binnenhut accomodatie en een uitgebreid ontbijt en diner buffet.

 

Inclusief:

  • 7 Overnachtingen in hotels, op basis van half-pension.
  • Route ingetekend op kaart (als .gpx voor GPS-Garmin en TomTom)
  • Overtocht Kiel – Göteborg met Stena – Line, op basis van half-pension
  • Overtocht Göteborg – Kiel met Stena – Line, op basis van half-pension

Exclusief:

• tol, binnenlandse ferry’s

• Reis- en/of annuleringsverzekeringen

(is mee te boeken via het boekings-formulier, vraag eerst naar de prijs)

Stalling auto en motoraanhanger op ±5minuten van de boot.

Aantal personen Aantal motoren Periode Prijs
2 1 13-05-2024 – 25-09-2024 p.p. € 1740
2 2 13-05-2024 – 25-09-2024 p.p. € 1826
1 1 13-05-2024 – 25-09-2024 p.p. € 2340

Bij het tot stand komen van de overeenkomst dient een aanbetaling van 30% van de totale overeengekomen reissom te worden voldaan.

Het restant van de reissom moet uiterlijk zes weken voor de dag van vertrek in het bezit zijn van Scandinavian Tours BV.

Indien de overeenkomst binnen 6 weken voor de dag van vertrek tot stand komt, moet terstond de gehele reissom worden voldaan.

 

Geschreven op 25-08-2023

Hallo Linda,

We hebben, ondanks het slechte weer van de laatste dagen, enorm genoten van dit prachtige land.

De hele reis was, van begin tot eind, perfect geregeld door jullie!!

Geweldige routes gereden en in alle hotels was het, stuk voor stuk, goed toeven. Keurige kamers en overal heerlijk gegeten.

Kortom een reis om nooit te vergeten!!

Hartelijke groet,

Erik & Marlou

Geschreven op 04-08-2019

Dag Linda,

Inderdaad! We zijn alweer een dikke week thuis, we hebben ontzettend genoten en veel gezien van dit erg mooie land – verrassend! De reis was super georganiseerd, ook de route’s stonden perfect in de Garmin, dus niets dan lof voor de organisatie. Het was de moeite meer dan waard, Bedankt! PS als je een goede tourleider zoekt: Klaas kan dat perfect, hij weet precies waar onderweg wat te zien is en hoe we gaan rijden, dat heeft ie kennelijk allemaal in de kop zitten, hij denk na over stoppen / pensioen dus : inlijven die man als tourguide.

Nogmaals bedankt en hartelijk groet!

Jan

 

Geschreven op 18-08-2019

Hallo Linda,

We hebben een fantastisch vakantie gehad. We hebben intens genoten. De Noorse kust is werkelijk prachtig. We hebben alle weertypes gehad. De eerste dagen stralend mooi weer en daarna wat regen. Koud en warm alles kwam voorbij. Als we 1 dingetje mogen opmerken dan is het enige dat we dol graag een rustdag hadden willen hebben in Jostedal. Omdat we toch op tijd bij het volgende hotel wilde zijn hadden we nu geen tijd om het info centrum van de gletsjer te bezoeken. Het info centrum gaat pas om 10 uur open en dan wil je er ook nog rustig de tijd voor kunnen nemen. Onze complimenten over hoe jullie de reis georganiseerd hebben. Hotels waren allemaal goed en de routes echt prachtig. We willen bedanken voor deze prachtige reis. We komen zeker terug voor nog een vakantie.

Met vriendelijk groet,

Derek en Astrid

reisprogramma

10 Daagse Hotel Tour Noorwegen

Reis door het westelijk fjordengebied in Noorwegen en oosten tegen de zweedse grens. Heen met de ferry Kiel-Göteborg v.v.

Vertrek dagelijks tussen 13 mei en 25 september-2024

Lekker relax beginnen aan je vakantie, eerst de mooie kust van Bohuslån, in de middag via Frederikstad en de overgang Moss-Horten naar de overnachting aan het Oslofjord. De komen de dagen reist u door het westelijk fjorden gebied met de Lysefjorden, Hardangerfjorden en Sogneford. Via de Jotunheimen met een stop bij de staafkerk in Lom of Urnes naar het Rondane nationalpark.

Langs de oostzijde van Noorwegen langs de Zweedse grens naar Engerdal en Trysil. Aan het eind van de rit bent u weer in Göteborg om in te schepen op de nachtboot naar Kiel.

 

embarassed Klik op het kaartje voor een vergroting

Dag tot dag | 10 dagen

Noorwegen

Dag 1

± 500km
Vanuit Nederland vertrekt u naar Kiel. Hier scheept u om ± 17.00 uur in op een van de luxe schepen van Stena-Line voor de overtocht naar Göteborg.Vertrek v/d boot om 18.45 uur. Op de boot zijn verschillende eetgelegenheden en is er veel vermaak. ’s Avonds is er vaak live muziek.

Noorwegen

Dag 2

± 332km
Al varende langs de zweedse scherenkust komt u om ± 9.00 aan in Göteborg. Het betere bochtenwerk gaat beginnen. Via een prachtige route rijdt u door Bohuslän met o.a. de rotstekeningen bij Tanum en diverse havenplaatsjes naar Moss voor de oversteek over het Oslo fjord naar Horten. Overnachting in Åsgårdstrand.

Noorwegen

Dag 3

± 292km
Vandaag door de mooie provincie Telemark langs Notodden, bekend om zijn jaarlijkse blues festival. Langs het Tinn meer en Rjukan met Gaustatoppen en Krosso banen waar u nog even naar boven kunt met een kabelbaan en een prachtig uitzicht hebt over het dal. Verder gaat het ri Rauland nabij het Totakmeer voor de overnachting.

Noorwegen

Dag 4

± 277km
Superdag vandaag, via het Setesdal met prachtig bochtenwerk omhoog naar Suleskard en hier naar beneden met een van de mooiste wegen en uitzichten van Noorwegen, de weg naar Lysebotn. Aan het eind van de dag wacht het hotel nabij Stavanger.

Noorwegen

Dag 5

± 242km
Ook weer veel stuurwerk deze dag en prachtige panorama’s, de route gaat vandaag door het Ryfylkegebied en Sauda met de Svandalsfossen. Overnachting in Sauda of Røldal.

Noorwegen

Dag 6

± 343km
Via oude route bij Røldal over de bergen naar Odda. Hier verder over het Hardangerfjord en rijdend over de Vikafjell naar het Sognefjord. De dag eindigt aan nabij de Jostedals Gletsjer in Jostedal.

Noorwegen

Dag 7

± 268km
Deze dag gaat het via de Jotunheimen naar Lom waar u de staafkerk nog kan bewonderen. Via de Grimsdalen in het Rondane park komt in de middag in Folldal of Savalen voor de overnachting.

Noorwegen

Dag 8

± 307km
Via de turistweg naar Atna. Met onderweg Strømbuplassen en prachtige vergezichten. Door de mooie provincie Hedmark bereik je via de plaatsen Rena en Elverum Finnskogen waar wordt overnacht nabij Grue of Arvika.

(Finnskogen is een gedeelte van Noorwegen waar in de 17e eeuw een groep Finnen zich vestigde als arbeiders in de houtindustrie.)

Noorwegen

Dag 9

± 387km

Van het Finnskogen gebied langs de vesting stad Kongsvinger. De zweedsegrens bij Charlottenberg komt in zicht. Door het Zweedse landschap en langs het Glasskogen natuurreservaat ri Uddevalla. Langs Lilla Edet (keukenrollen en wc-papier fabriek) naar Kungälv met Bohus vesting. Laatste stukje naar Göteborg. Hier is nog tijd om een terras te pakken alvorens er wordt ingescheept om ± 17.00 uur op de ferry naar Kiel. Vertrek van de boot is 18.45 uur. Met het prachtige uitzicht op Göteborg verlaat u Zweden.

Noorwegen

Dag 9

± ??km
Om ± 9.15 uur arriveert u in de haven van Kiel in  Duitsland. Nu rest u alleen nog de rit naar huis.

Noorwegen
Noorwegen

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Wij helpen je graag verder via e-mail of telefoon. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

 

Noorwegen
Noorwegen
Noorwegen
Noorwegen
Noorwegen
Noorwegen