titel van de reis

Scroll naar beneden om deze reis te ontdekken

Winter vakantie Finland

Op slechts 72 km afstand van de luchthaven van Rovaniemi ligt Loma-Vietonen, een idyllisch, kleinschalig vakantieparkje met een hoofdgebouw temidden van een aantal appartementen/huisjes. Lees meer

Enkele hoogtepunten van deze reis

 • Sneeuwschoenwandelen
 • Husky safari
 • Rendier safari
 • Sneeuwscooter safari
 • Noorderlicht
 • Dagelijkse sauna
8 dagen incl. half-pension, vanaf

 

€ 1.440,- p.p. bij 2 pers.

reisdetails

Finse blokhut type A, voor maximaal 4 personen met woonkamer en open keuken met magnetron, koelkast en koffiezetapparaat, slaapkamer met 2 bedden, loft met 2 bedden, douche en toilet, tv.

Als u met 4 personen boekt krijgt u een grotere blokhut met meer faciliteiten zoals eigen sauna en een dubbele slaapkamer.

INCLUSIEF: 

 • Transfers van en naar de luchthaven van Rovaniemi
 • 7 Overnachtingen o.b.v. half-pension.(ontbijt en avond eten)
 • Beddengoed, handdoeken en eindschoonmaak zijn bij de prijs inbegrepen.
 • Dagelijkse sauna 
 • Sneeuwscooter Safari  
 • Rendier Safari  
 • Husky Safari 
 • Sneeuwschoen wandelen  
 • Engelstalige gids 
 • Gebruik Thermo overal, winterboots en handschoenen
 • Reisinfo

 

EXCLUSIEF:

 • Retourvlucht Amsterdam-Rovaniemi (wij kunnen u helpen bij het boeken voor de beste prijs)
 • Reis- en annuleringsverzekering (kunt u mee boeken in het boekingsformulier)
 • Niet genoemde maaltijden
 • Drank
 • Alle overige privé-uitgaven

 

 • “Arctic Fishing”, per sneeuwscooter naar u visstek. 165 euro p.p. (2 pers. per scooter)
 • Fat Bikes 10 euro p.p. p/uur, 30 euro p/dag.
 • Bezoek Rovaniemi, Santa Claus Village en Arktikum. 148 euro p.p. 

Prijzen zijn alleen geldig als deze gelijktijdig geboekt worden met de accomodatie.

Voor het rijden op een sneeuwscooter is een rijbewijs B nodig.

Aantal personen Periode Prijs
2 03-01-2021 – 31-01-2021 p.p. € 1440
4 03-01-2021 – 31-01-2021 p.p. € 1336
2 31-01-2021 – 21-03-2021 p.p. € 1469
4 31-01-2021 – 21-03-2021 p.p. € 1356

Bij het tot stand komen van de overeenkomst dient een aanbetaling van 30% van de totale overeengekomen reissom te worden voldaan.

Het restant van de reissom moet uiterlijk zes weken voor de dag van vertrek in het bezit zijn van Scandinavian Tours BV.

Indien de overeenkomst binnen 6 weken voor de dag van vertrek tot stand komt, moet terstond de gehele reissom worden voldaan.

20-03-2020

Hoi Linda,

Wij hebben het heerlijk gehad. Over 2 jaar gaan Hero en ik vast nog een keer weer. Soort wintersport zeg maar.. Als je mooie foto’s hebt gezien op Facebook gebruik ze maar of als ik jullie het origineel even moet mailen…. ook prima.. Ik adviseer het aan iedereen.. IJsvissen hadden ze leuk gedaan maar niet echt spectaculair. Wel een leuke tocht. Ze hadden het prima geregeld hoor. Begeleiding en verzorging echt top! Misschien een excursie plus overnachting in het ijshotel er bij voor 1 nacht..

 Janneke en Hero, Max en Annet

reisprogramma

Dag tot dag | 8 dagen

Winter vakantie Finland

Op slechts 72 km afstand van de luchthaven van Rovaniemi ligt Loma-Vietonen, een idyllisch, kleinschalig vakantieparkje met een hoofdgebouw temidden van een aantal appartementen/huisjes. Het park wordt gerunt door de familie Kariniemi die zorgdragen voor een prachtige week.

Tussen de bomen aan de oever van het Vietonen-meer vindt u het park aan een van de grootste meren van Finland. Het hoofdgebouw is het middelpunt met receptie en eetzaal. Op loopafstand hiervan liggen de huisjes.

Ideaal verblijf om lekker te ontspannen en om rust met diverse activiteiten te combineren. Tevens veel kans op het spotten van het Noorderlicht. 

Het vertrek vanuit Nederland is altijd op zondag en u reist op zondag vanuit Finland terug.

Het vertrek vanuit Nederland is altijd op zondag en u reist op zondag vanuit Finland terug.

Het vertrek vanuit Nederland is altijd op zondag en u reist op zondag vanuit Finland terug.

Vanuit Loma Vietonen Lodge vertrekken alle aktiviteiten en eventuele bijgeboekte excursies. Op de vrije dag kun je de tijd nemen voor het lezen van een boek bij de haard en/of een aktiviteit te gaan doen zoals langlaufen en sneeuwschoenwandelen. Ook is het leuk voor wat foto momenten op het terrein met de rendieren.

Het vertrek vanuit Nederland is altijd op zondag en u reist op zondag vanuit Finland terug.

Het is in Finland één uur eerder dan bij ons.

embarassed Klik op het kaartje voor een vergroting

Dag 1

Aankomst op Rovaniemi airport in Fins Lapland. U wordt opgehaald door onze partner en wordt naar u vakantie onderkomen gebracht. ’s avonds kunt u genieten van een Sauna en uitgebreid diner. 

Dag 2

Langlaufen is een populaire Finse aktiviteit. Ook al heb je het nog nooit gedaan, zul je merken dat na een korte instructie je de techniek vrij snel beheerst. Je gaat op eigen gelegenheid op pad voor een tocht van ±4km. Mocht je nog trek hebben dan kun je na de middag lunch een nieuw rondje maken maar dan op sneeuwschoenen.

Dag 3

Eerst een transfer naar de huskyfarm. Na het socialiseren met de honden gaat je met 2 personen weg op de slee. Een zit op de slee de ander staat achterop en bestuurd de slee. Onderweg kan er meerdere malen worden gewisseld. Halverwege de tocht van ±20km is er een stop om de honden te laten rusten en wat tot zich te nemen. Zelf krijg je wat warms te drinken en vervolgen we de reis terug naar het begin punt.

Dag 4

Vandaag onderweg met de rendieren. Na het ontbijt en het omkleden in de warme overals kun je eerst meehelpen met het voeren van de rendieren. Daar je dicht bij de dieren bent zijn er leuke foto momenten. Nadat ieder zijn plek heeft ingenomen maak je een mooi tocht per slede door de omgeving.

Dag 5

Vandaag een sneeuwscootersafari door de wildernis van Fins Lapland. Voor de middag lunch wordt er gestopt bij een “Lavuu” en wordt er bij een openvuur samen met de gids een lunch bereidt.  

Dag 6

Vrije dag, je kunt lekker gaan onspannen met een goed boek of lekker gaan wandelen. Voor wie nog aktief wil zijn is er de mogelijkheid een sneeuwscootertocht bij te boeken met ijsvissen. De prijs hiervoor is €160,- p.p. bij 2 personen op de een sneeuwscooter. Lunch bij open vuur.

Dag 7

In de morgen starten we met een sneeuwschoen wandeling. Onder begeleiding van een gids maak je een tour rond de Lompolo berg. Onderweg een stop voor een heerlijke warme kop chocolade.

Dag 8

Laatste dag in Finland, je week Fins-Lapland zit er weer op. Na het afscheid is het tijd voor de transfer naar de luchthaven van Rovaniemi voor de terugvlucht via Helsinki naar Amsterdam.

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Wij helpen je graag verder via e-mail of telefoon. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.