Scandinavian Tours

Ervaringen

Geschreven op 03-07-2019

Hoi Linda,

 

Weer terug en al helemaal in het normale ritme maar ook nog heerlijk nagenieten van een heerlijke week in Zweden! Een mooi land, een heerlijke route, lekker rustig, prachtig weer, kortom, een geslaagde vakantie! De eerste dag (in Vaxjö) kregen we wél een maaltijd (stond niet op voucher). Stelde niet veel voor (wel lekker maar weinig), toetje moesten we zelf betalen. In Tranãs was het heeeeel rustig, de Zweden trekken massaal naar de kust met familie en vrienden om het Midsomerfest te vieren, steden liggen er verlaten bij. Dit betekende ook dat alle restaurants dicht waren... gelukkig was de supermarkt wel open! Het Bjertorp Slot was een aangename verrassing, normaal gesproken zou je daar niet zo snel stoppen. Al met al een hele geslaagde vakantie en zeker voor herhaling vatbaar!

 

Nogmaals dank voor al je extra inspanningen en goede zorgen!

 

Groet, Vivian

Geschreven op 04-07-2019

Hoi Linda,

 

We hebben een mooie reis gehad met prachtig weer. Hotels waren allemaal erg mooi met goed eten. Over de routes waren we wat wisselend tevreden. Dag 3 staat 193 kilometer op het programma. Deze bleek in 3 uurtjes te rijden. Mogelijk omdat er vanuit gegaan wordt dat wij de zip-line zouden doen. Echter deze zip-line wilden wij overslaan. Misschien een idee om dan een tweede lange route aan te bieden? Dag 6 zouden we een bierbrouwerij kunnnen bezoeken. Deze is echter niet open voor bezoekers (alleen op afspraak). Was een beetje ongemakkelijk ter plaatse, maar uiteindelijk kregen we toch nog een rondleiding.

 

Verder alles prima geregeld, helaas is 8 dagen veel te kort.

 

M.v.g. J en A

Geschreven op 22-07-2009

Beste Linda,
 
De hectiek heeft alweer in alle hevigheid toegeslagen. Dat heb je al wel van Wia begrepen denk ik. Ik was nog niet aan beantwoording van je mail toegekomen. Niet zo netjes want dat was alweer twee weken terug. Excuses daarvoor.
Zweden was precies wat ik me ervan had voorgesteld. De natuur schoon, de wijdsheid en uitgestrektheid, de rust en de relaxte sfeer. Niemand die zich echt druk maakt, geweldig. Ook het feit dat we drie weken zijn gegaan in plaats van twee is mij persoonlijk erg goed bevallen. Het draagt bij aan het relaxte karakter van de vakantie.
Het onderkomen dat jullie hebben geregeld was divers maar goed.
In Vimmerby bij de gepensioneerder tandarts en zijn vrouw Brit de kunstenares. Lief voor kinderen en ook anderen trouwens. Een goed adres waar kinderen vrij kunnen spelen. Wij hadden de hele bovenetage tot onze beschikking, ruimte zat en mijn schoonouders een ruime benedenappartement. Prima!
Daarna Tranas met twee trekkershutjes met veel minder ruimte maar ook goed te doen voor een paar dagen. Alleen als het wat slechter weer hebt dan zit je wel erg bij elkaar op de lip. Toen Tiveden met een geweldig mooie blokhut met veel ruimte en voorzieningen. Een kinderspeeltuin direct voor de deur. Goed gekozen! Mooie omgevingen ook. Ik heb op alle locaties hard gelopen wat een erg bijzondere ervaring was omdat er niet echt gebaande paden waren, wel trekkersroutes. Daar hebben we ook gekano'd op het meertje dat bij Stenkallegarden aanwezig is.
Toen naar Orsa. Tjonge jonge wat een geweldige woning was dat wat een luxe en verwennerij. IK heb nog nooit zoiets gezien of meegemaakt. Viel erg goed in de smaak. Qua locatie was Stenkallegarden echter de mooiste voor de kindere. Veel vriendjes, speelgelegenheid etc. Die hebben zich daar geweldig vermaakt.
Daarna door naar Ambjörby en zijn Adventure Park.
Het weer viel daar wat tegen. De laatste dag zijn we vanwege het slechtere weer naar Torsby geweest naar het zwembad. Ook leuk. Op de terugweg de secundaire onverharde weg genomen naar het Adventure Park. Wat schetst onze verbazing? Zien we daar direct lang de weg een moedere eland met twee kalfjes staat te grazen. We hebben het stel door het verplaatsen van de auto een minuut of twintig gevolgd. Wat een ervaring. Daarna nog een paar reeën gezien. Mooi hoor!
De boottrip tussen Kiel en Göteborg was ook goed gekozen. Een aparte ervaring maar je komt echt uitgerust van de boot en kunt uitgerust aan de reis beginnen.
Al met al is het me erg goed bevallen. Echt een aanrader. Het materiaal zols de kaarten etc was goed verzorgd en zeker niet overbodig in Zweden. De dakkoffer die we hebben meegenomen paste precies op de boot.
Al met al een erg leuke ervaring en een prima vakantie.

met vriendelijke groeten,
Piet

 

Geschreven op 23-06-2009

Hallo Linda,
 
Gisteren zijn Marian en ik teruggekomen van een fantastische vakantie rondrit door zuid Zweden. Bedankt voor jullie inzet om deze reis te mogen maken. De routes die jullie geselecteerd hadden waren geweldig. Ook de door jullie uitgezochte hotels waren super, Vooral het hotel Idas Brygga in Karlsborg was fantastisch.

 

Groeten
Ton

© 2008 - 2022 Scandinavian Tours - Alle rechten voorbehouden