Scandinavian Tours

Ervaringen

Geschreven op 07-07-2019

Hoi linda,

 

Ja we zijn weer terug van een schitterende reis naar de noordkaap , wat een geweldig avontuur en een geweldige afwisseling van landschappen en prachtige natuur en meestal zeer mooie wegen dank daarvoor alles klopte de navigatie goede hotels en goed gegeten maar na 18 dagen wel moe

 

Groet Ton

Geschreven op 19-08-2018

Dear motortours,

 

I just wanted to thank you for such a wonderful trip. It was very well organised through the most fantastic scenery. As you know, unfortunately Gert had to withdraw at the last moment, but I still enjoyed the trip to the North Cape on my own. I particularly enjoyed the wilderness in northern Sweden, the Lofoton islands and the beautiful mountains of southern Norway. I was also very fortunate with the weather with only 2 full days and 2 half days of rain. Just to mention as a help for people taking the same trip. The E6 between Lønsdal and Levanger is undergoing major reconstruction and there must be about 150 km of minor detours and many speed restrictions, so people need to allow plenty of time that day. Also, for the last night in Norway, the map and downloaded route give a different hotel (Seljord) to the instructions and voucher (Rauland). As I do not read Dutch, I went by the map and navigation, so had to ride back an hour. I didn't mind as it was a pleasant ride and had stopped raining. I mention it just to save others making the same mistake. Thank you once again. For me it will be a memorable lifetime trip, which was a real pleasure and privilege.

 

Kind regards Harold

Geschreven op 09-07-2018

Hallo Linda,

 

Eerst maar eens hartelijk dank voor de goede organisatie en de mooie motor routes. Alles was perfect geregeld, van reis, tot hotels en de walvis safari. We hebben een hele mooie vakantie gehad. Vooral Noorwegen is een prachtig land. De lofoten en het Geiranger fjord incl. de Trollstigen waren wel een hoogtepuntje. Ook de walvis safari was leuk om te doen. Ook al omdat je even van de motor bent. Het zijn wel intensieve dagen, maar dat kan ook komen omdat ik nog niet zoveel ervaring op de motor heb. Rij dus nog maar kort motor, maar heb daar wel echt motor leren rijden. Van gravel tot haarspeldbochtjes. Mooie ervaring! Wat me opviel is dat nog wel veel musea en bezienswaardigheden gesloten waren. Misschien dat we ook nog wat te vroeg in het seizoen waren. Ook waren er nog flink wat wegwerkzaamheden, vooral aan de E6. Is misschien ook logisch als je voor de strenge winter alles tip/top wil hebben. Het is alleen zo dat je er rekening mee moet houden als je een lange rit voor de boeg hebt. Zeker als je een ferry moet halen b.v. Bij 90% van alle ferries, restaurants e.d. kon je met pin (Europese kaart) betalen (ook al contactloos). Voor sommige tankstations of tolwegen (na Geiranger de berg op en tunnel atlantic route) kon je echter alleen met een creditkaart betalen. Dus als je een pin en credit kaart meeneemt hoef je in principe geen contanten meer te gebruiken. Je had in de navigatie route nog extra tankstations in de route bij de noordkaap gezet. Heel goed, maar inmiddels zijn er op die route meerdere tankstations bijgekomen. Hier hadden we geen problemen met tanken. Alleen bij JokkMokk in Zweden hadden we even een benauwd momentje. Op de route naar JokkMokk zou ik vroeg de tank vol gooien, want ze hebben aan deze route (vooral het laatste stuk) weinig tankstations, ook al omdat een tankstation die wel op de tomtom stond op deze route is weggehaald. Voor de rest hebben we geen problemen gehad met tanken. De hotels (sommige ook met mooie locaties), de bedden en het eten waren prima. Vooral na een lange dag met regen (gelukkig niet teveel gehad) ben je blij dat je op de hotelkamer je spulletjes kunt drogen en een goede maaltijd kunt nuttigen. Ook de ontbijtjes waren prima en een stevige bodem voor de rest van de dag. Al met al een geslaagde en mooie vakantie. Bedankt voor het regelen en de goede organisatie.  

 

Groet, Louw

Geschreven op 19-06-2018

Hoi Linda,

 

Allereerst mijn complimenten voor de georganiseerde reis. Alles is prima verlopen en we hebben genoten van alle dagen (ondanks dat we een week lang de regenpakken aan gehad hebben--ook voor de kou). Ook de lange ritten konden we prima rijden en we hadden steeds tijd genoeg over. De hotels waren zeer afwisselend van wat kleine kamers tot riante appartement en luxe kamers. Elke dag was het een verrassing maar we zijn hierin nooit teleurgesteld geweest. Het eten was ook prima geregeld en zeer gevarieerd. Ook hier was het elke dag weer een verrassing wat we op het bord zouden krijgen en hoeveel gangen we zouden krijgen (soms eenvoudig , soms heel exclusief).

Foto's hebben we genoeg gemaakt: die staan nog op mijn mobiel. wanneer ik ze overzet op de computer stuur ik je wel een paar mooie foto's. Nogmaals heel hartelijk bedankt voor het organiseren van deze trip: deze is, mede door jou, een onvergetelijk avontuur voor ons geweest.

 

Bedankt nogmaals. ps. we zullen je zeker bij mede-motorrijders aanbevelen.

 

groetjes, Marco en Peter.

Geschreven op 09-07-2017

Hallo Linda,

 

We zijn weer veilig aangekomen in Koudum.Het was een schitterende reis.Wat een prachtige natuur.

Goede hotels.Vriendelijke mensen.We hebben heel wat beleefd ook mensen die met het zelfde doel onderweg waren.

Op de brommer of fiets en op de motor natuurlijk.Uit Arizona en Barcelona.

We hebben beide genoten van deze onvergetelijke reis.

 

 

Gr, J & R

Geschreven op 19-08-2015

Hallo Linda,

 

Ik zou in één woord zeggen dat onze vakantie AVONTUURLIJK was. Jullie hadden prachtige routes voor ons uitgestippeld. We hebben lastige (onverharde) wegen gereden maar ook enkele recht-toe-recht-aan wegen. We keken elke dag onze ogen uit. Als we Zweden en Noorwegen vergelijken vinden we Noorwegen afwisselender en mooier. Maar het was hoe dan ook fantastisch. Alle hotels waren elke dag een aangename verrassing. Elke hotel had zijn eigen charme wat het super leuk maakte. Het weer was helaas erg wisselvallig wat wel een beetje tegenviel. We hebben namelijk veel regen gehad maar daar kan iemand iets aan doen. Kortom we hebben een super vakantie gehad en vele kilometers (7600 in totaal) gereden met wat hindernissen.

 

Trouwens de BMW motor was keurig afgeleverd bij onze motorgarage en werd aldaar gerepareerd. Dit heeft zeker 1,5 a 2 weken geduurd.

 

Groetjes Tina en Peter

Geschreven op 22-06-2015

Hallo Linda,

 

Goede en mooie vakantie gehad ondanks het slechte weer (regen,beetje sneeuw,veel wind en niet boven de 12 graden geweest). Op de wildernis route en Lofoten niets dan regen dat was wel jammer en de laatste dag naar Göteborg blauwe lucht en 18 graden. De hotels en route heb je goed geregeld was prima en gaf geen problemen. Het hotel in Hoting was wel minder maar ik heb het idee dat je normaal iets in Strömsund boekt. Eerste stukje Sweden vond ik beetje saai maar vanaf Strömsund verder prachtige route naar de kaap.(zeer uitgestrekt en wisselend landschap,apart) Op de kaap was het helder en hadden dus prachtig uitzicht op de niet ondergaande zon (Laagste punt +/-23:15). Op Lofoten alle dagen regen dus grijs en grauw en dus jammer genoeg niet echt van kunnen genieten. Trollstigen en Geiranger hadden we al eerder gereden en blijft geweldig nu tussen sneeuwwallen van 4/5 meter gereden. Bedankt dat je voor ons op korte termijn nog alles heb kunnen regelen want heb op je tour verder niets aan te merken. Was gewoon goed.

 

 

Groeten Henk

Geschreven op 27-07-2013

Hallo Linda,

 

Onze toer door Scandinavië was fantastisch!!! Alles was prima geregeld, daar was niets op aan te merken. Ook de overboeking in Honingsvag was achteraf wel geregeld. Tochten waren schitterend, maar soms wel vermoeiend door de vele haarspeldbochten.De volgorde van de route (eerst Zweden, daarna Noorwegen) is een hele goede, omdat Noorwegen nog meer indruk maakt dan Zweden. Hartelijk dank voor de voorbereiding en de afhandeling van onze toer, het was schitterend!! Mogelijk doen we nog eens een beroep op je.

 

Met vriendelijke groet, Eddy en Hillie

Geschreven op 09-09-2013

Beste Linda,

 

We hebben een fantastische vakantie gehad! Wat een waanzinnige mooie routes hebben we gereden!Alles was zeker naar wens. We hebben geen echte problemen gehad onderweg. Ook de boottocht die verzet was naar 6u 's ochtends was uiteindelijk ook geen probleem. We waren daardoor vroeg bij het hotel en konden meteen de kamer op. In de middag begon het hard te regenen, dus de vroege boot bleek een geluk bij een ongeluk. De routes waren zoals gezegd prachtig en ook de hotels en blokhutten waren perfect geregeld! Dank daarvoor. We hebben genoten!

 

Met vriendelijke groet, Janneke & Martijn

Geschreven op 16-08-2011

Linda,


De reis die jullie hebben aangeboden en voor mij georganieerd was heel erg mooi ik heb er van genoten en heeft mijn geest weer geordend. Bedankt. Een volgende keer zal ik echter kiezen voor soms kortere routes en meer rustdagen want de reis, vooral de laatste week in Noorwegen was best wel pittig. Ik ben trots op mezelf dat het goed is gegaan zonder grote problemen. Een advies aan anderen, Voor de reis heb ik nieuwe wegbanden gestoken op mijn yamahaxt 660 omdat ik van diverse kanten hoorde dat dat lekkerder zou rijden. Rijd ook lekker maar mijn achterband Bridgestone batlex was na 4500 km weg. Onderweg een nieuwe band kunnen kopen bij een bandenboer ergens op senja ( een Bridgestone trailwing 152  ) die ook lekker rijd en nu nog een goed profiel heeft na 4000 km. mijn totale reis was 8500 km.


In de toekomst zal ik misschien nog eens gebruik maken van jullie bedrijf is mij goed bevallen.

En linda de bos bloemen komt nog bij je.

Geschreven op 09-08-2009
Linda,
 
Na een beetje te zijn uitgerust wilde ik een dankwoordje plaatsen voor de mooie reis die jullie gereserveerd hadden.
De duizende nieuwe indrukken die je op deze reis voorgeschoteld krijgt, zijn met geen woorden te beschrijven, maar ik kan wel mijn dank hiervoor uitdrukken.
 
In bijna elk hotel werd ik als een koning ontvangen en waren hygiëne, eten en slaapplaatsen van een hoogstaand niveau. Enig minpuntje vond ik het hotel in Strömsund, waar de jongeman aan de balie een beetje nors en stroef overkwam en een indruk naliet dat hij er tegen zijn zin zat. Maar eenieder kan al eens een slechte dag hebben. Voor het overige waren de mensen zeer hulpvaardig en een extra vermelding wil ik toch wel geven aan het laatste hotel in Rauland, waar ik met doorweekte kleding en vuile koffers en plaatsje kreeg kort bij de deur en de kleren te drogen mochten gehangen in een aparte kamer. Ook de bezorgdheid van de op leeftijd gekomen eigenaars was hartverwarmend.
 
De bootreis waar ik vooraf zo tegenop gezien had, is me honderd procent meegevallen. Van enige deining was absoluut niets te voelen en ook de boottochten van en naar de Lofoten/Vesteralen hebben me geen problemen gegeven. Dat de route leidde langs de mooiste plaatsen van Scandinavie is iets waar jullie zeker de nodige aandacht gegeven hebben, want het thuisfront vond de foto's die ik ervan doormailde zeker de moeite waard.
 
De route op GPS maakt zo een reis makkelijk om te volgen en geeft je de kans om al je focus op de weg en het landschap te richten. Dat de Scandinaviërs hierbij motorrijders regelmatig een vrije doorgang geven is een mooie bijkomstigheid.
 
Dus hierbij wilde ik even melden dat u een zeer gelukkige, maar vermoeide motorrijder zich terug in België bevindt en ik zeker in de toekomst nog eens gebruik wil maken van uw diensten.  
 
Met vriendelijke groeten,

Koen
Geschreven op 11-06-2008

Goedenmorgen Linda,

Gisteravond is de groep “Sterk” teruggekomen van de Noordkaap reis, en heeft zij de reis waardig besloten met een maaltijd met de dames in de kookschool waar Gé en ik kookles hebben.

Van René zul je nog wel een min of meer officiële reactie krijgen namens de groep, maar ik kan je alvast meedelen, dat wij laaiend enthousiast zijn.

Alles klopte. De routes, de timing, de afstanden, en ga maar door. Alle complimenten voor jullie. Je moet wel het land al goed kennen, als je de reis zó in elkaar steekt. Daarbij hebben wij uitzonderlijk goed weer gehad, afgesloten met een enorme stortbui boven Arnhem gisteren, maar dat mocht de pret niet drukken. Ook de sfeer in de groep was meer dan top. Erg bedankt dus voor de bemoeienissen alvast van mij persoonlijk.

Toen we in Andenes waren, konden we niet de walvissafari doen vanwege de harde wind, jammer, maar je ziet zo veel op zo’n reis, dat is dan maar zo. Ik ben toen een nieuwe band gaan kopen, en het adres wil ik je even mailen voor je lijstje. Zeer goed geoutilleerd, en service tot en met. Het is ZIGO in Harstad. Mooie rit vanuit Andenes, binnendoor met het pontje 150 km heen en weer terug uiteraard.

Gegevens: Klubbholmen 3, 9497 Harstad, tel. 77057900, mobiel 91572015, e-mail: zigomc@zigomc.no.

Dank en wellicht tot ziens als ik een keer met mijn vrouw naar het Noorden ga.

Hans.

Geschreven op 19-08-2009

Beste Linda,

Nogmaals bedankt voor de fantastische service en proficiat met de prachtige uitgezette en georganiseerde route, wij hebben er van genoten. Wij hebben meer dan 800 foto's getrokken, enkele ervan om u alvast een indruk te geven hebben wij bijgevoegd. Ik zal je later een link doorsturen als ik ze op internet heb staan.

Groeten,

Roger

Geschreven op 29-07-2008

Hallo Linda,

 

Even een berichtje over de bevindingen van onze Noordkaapreis. Wij zijn inmiddels ruim een week terug en genieten al weer van het zonnige (maar zwoele) weer in Nederland. De reis was prima in elkaar gezet door jullie; wij hadden dit zelf nooit beter kunnen doen. De digitale route was goed uitgezet,wij konden de aanwijzingen van de Garmin blindelings volgen; altijd kwamen wij op de plaats van bestemming!

Ook de hotels konden onze goedkeuring wegdragen, geen poespas, wat je nodig had was er. De ontbijtbuffetten waren vaak van uitstekende kwaliteit, waardoor we tot ver in de middag zonder een knorrende maag konden doorrijden. De kwaliteit van de wegen viel wel eens tegen, maar dat is in die landen ook wel te verwachten. Hadden ze maar wat meer snelwegen! Het weer liet zich niet van zijn beste kant zien. Op de Kaap was het 4 graden met wind en regen. Toch hebben we de zon 's nachts goed in beeld gebracht, een heel bijzondere ervaring. De overtochten waren adembenemend, vooral de Color-line maakte indruk, 2700 passagiers en veel vermaak met een uitstekend buffet.

Jullie zullen begrijpen dat wij allen enorm van deze reis genoten hebben. Jullie hebben daar een zeer groot aandeel in gehad. Iets om door te vertellen!! Wij willen jullie hartelijk danken voor de organisatie van deze reis, waarbij de prijs/kwaliteit verhouding van een zeer hoog niveau is. Zouden jullie nog over meer details willen beschikken t.a.v. onze bevindingen dan mail je dit maar.

 

Heel erg bedankt namens,   Alex, Theo, Rob, Bertus

Geschreven op 30-06-2008

Dag Linda,

 

Ewout en Ik zijn weer terug van een geweldige reis! Wat een mooi land en wat een genot om 7000 km te rijden in twee en halve week tijd. Ik wil je graag een aantal dingen laten weten over de reis.

Qua voorbereiding en reisbescheiden ziet alles er perfect uit. De route is precies goed. Starten in Zweden en later pas het mooiste stuk doen door Noorwegen.

Andersom zou minder zijn omdat Zweden beduidend minder mooi is en veelal het zelfde beeld heeft qua uitzicht. Het laatste Hotel in Austbo is werkelijk het leukste hotel wat ik ooit gezien heb. Een gezellig huiskamer met een gastvrouw die zo druk is dat het gewoon amusant is.

Alles is daar echt ingesteld op ontspanning en genieten. Ik ga er ook zeker nog een keer naar toe. Eigenlijk waren alle hotels verder goed van voorzieningen en was het overal goed van eten en drinken. Pompstations zijn ruim beschikbaar en zelfs met een kleine actieradius kom je nooit zonder te staan. De Ferry overtocht met Colorline is een belevenis op zich. De Color fantasy is sinds december 2004 in de vaart en is een soort drijvend eurodisney.

De reservering voor het diner buffet hebben wij beide overtochten laten schieten om dat 35 euro p.p. voor een buffet wel heel veel geld is. Daarnaast biedt de boot genoeg kleiner en lichter eten. Qua animo was de reservering ook niet nodig geweest. Ik denk dat er niet meer dan 200 man gegeten hebben daar. Al met al een super leuke reis en goed voor mekaar.

 

Groeten en nogmaals bedankt namens Ewout en Martin

© 2008 - 2022 Scandinavian Tours - Alle rechten voorbehouden