Scandinavian Tours

10 daagse Eemshaven-Hytte

Algemeen:

10-daagse Motorreis Noorwegen met overnachten in Hytter.(campinghutten)

 

Met vertrek vanuit de Eemshaven altijd op dinsdag vanaf 17 mei 2022.

 

In het prachtige Noorwegen hebben wij een 10-daagse "Hytter" tocht uitgezet. 's Avonds lekker voor het huisje genieten van de rust en de ondergaande zon. Hoogtepunten op deze tocht zijn: Telemark, Lysebotn, HardangerviddaJotunheimen, Rondane, Valdresflye.

Accomodatie:

Alle overnachtingen zijn geregeld in eenvoudige "Hytter", op basis van logies. Voor de overnachting in de "Hytter" dient u zelf een slaapzak mee te nemen, en "gereedschap" zoals pannen en bestek.

Inclusief-Exclusief:

Inclusief:

7 Overnachtingen in eenvoudige "Hytter", op basis van logies.

Route ingetekend op kaart (eventueel ook op GPS-Garmin)

Overtocht Eemshaven-Kristiansand op basis van logies.

Overtocht Kristiansand-Eemshaven op basis van logies.

 

Exclusief:

tol, binnenlandse ferry's

Reis- en/of annuleringsverzekeringen( is mee te boeken via het boekings-formulier, vraag eerst naar de prijs)

Betalings voorwaarden:

Bij het tot stand komen van de overeenkomst dient een aanbetaling van 30% van de totale overeengekomen reissom te worden voldaan. Het restant van de reissom moet uiterlijk zes weken voor de dag van vertrek in het bezit zijn van Scandinavian Tours BV. Indien de overeenkomst binnen 6 weken voor de dag van vertrek tot stand komt, moet terstond de gehele reissom worden voldaan.

Info:

Vanuit de Eemshaven in Groningen gaat 3x per week de ferry MS Romantika naar Kristiansand in Noorwegen.

Vertrek vanuit de Eemshaven is om 15:00 uur en u komt vervolgens - na een comfortabele nacht aan boord - aan om 09:00 uur in Kristiansand.

Vertrek altijd op dinsdag vanuit de Eemshaven, inschepen start om 14.00 uur. De aankomst is de volgende dag om 9.00 uur in Kristiansand in Noorwegen.

 

Vertrek op woensdag vanuit Kristiansand, inschepen start om 14.00 uur.

De aankomst is de volgende dag om 9.00 uur in de Eemshaven in Nederland.

 

Deze reis is te verlengen met 1 of meerdere dagen.

Prijs informatie:

Aantal personen Aantal motoren Periode Prijs
2 1 17/05-25/09-2022 p.p. € 920
2 2 17/05-25/09-2022 p.p. € 960
1 1 17/05-25/09-2022 p.p. € 1344

Reisprogramma:

Dag1:
Dag1

± 226km

Korte aanrij route, vanuit Utrecht rijdt u naar de Beatrixhaven in de Eemshaven in Noord-Groningen in ± 226km.

Inschepen om 14.00 op de MS Romantica, vertrek om 15.00uur. Aankomst de volgende morgen om 9.00uur in Kristiansand.

Dag2:
Dag2

± 197km + ± 86km 

Superdag vandaag, je rijdt direct via een mooie route Kristiansand uit. In Rysstad ga je links de weg op naar Suleskard, route langs ijsmeren en een behoorlijke klim naar Sinnes voor de overnachting. 's avonds is er genoeg tijd voor een rit naar Lysebotn via de Lysevegen. Na ± 25 km sta je op de top van de berg de Oygardstol en vanaf hier gaat de weg 8 km met een hoogteverschil van 800 m en via 32 haarspeldbochten en een tunnel met een draai van 340 graden naar het begin van het fjord. Je rijdt deze weg ook weer terug.

Dag3:
Dag3

± 303km

De route gaat verder via Oanes en Sauda naar Røldal voor de overnachting. In Røldal heb je ook een v/d oudste Stavkyrkjes van Noorwegen, zeker een bezoek waard.

Dag4:
Dag4

± 305km

Via de "oude route"over de bergen van Røldal naar Odda. U rijdt hier ondertussen in de "fruitstreek" van Noorwegen en dit laat zich zien door de talloze stalletjes aan de weg. De route gaat via de Vikafjell naar het Sognefjord. De dag eindigt nabij de gletsjer Jostedalsbreen.

Dag5:
Dag5

± 274km

Via de Jotunheimen richting Lom over wegnummer 55. Tot ver in juli ligt langs deze route nog sneeuw. In Lom staat een prachtige gerestaureerde staafkerk die zeker een bezoek waard is. Door een v/d de mooiste nationale parken het Rondane rij je via de Grimsdalen naar Folldal voor een bezoek aan de kopermijn en/of omgeving. Overnacht wordt er in Grimsbu. 's avonds is er de mogelijkheid om hier bevers te spotten. U verblijf is hier voor 2 nachten. De volgende dag is er een mooie route naar Einunndalen of Røros.

Dag7:
Dag7

± 266km

Toeristweg 27 vandaag, stop even bij Straumbu en Solbergsplassen voor een foto moment. Via een mooie route over de fjell naar Ringebu. Op de Valldresflye nabij Beitostølen bent u op het hoogste punt van 1389m. In de middag aankomst in Fagernes mooi gelegen aan het Strondafjord.

Dag8:
Dag8

± 339km

In de morgen langs de wintersportplaats Geilo. Via de Imingfjell naar het Tinnsjø meer met zijn wo2 verleden. Door het Tuddal kom je in de middag bij de Nisser voor de overnachting.

Dag9:
Dag9

± 162km

Laatste dag in Noorwegen. Eerst met een pontje over de Nisser. Mooie bochtige weg tot aan Kristiansand. Probeer tegen 14.00 in Kristansand te zijn op in te schepen voor de overtocht naar Eemshaven-Groningen. Vertrek van de boot is 15.00uur, aankomst de volgende dag om 9.00uur.

Dag10:
Dag10

± ?? Aankomst Eemshaven om 9.00uur, laatste rit naar huis.


Het kaartje is slechts ter indicatie.
© 2008 - 2022 Scandinavian Tours - Alle rechten voorbehouden