Scandinavian Tours

13 daagse Eemshaven-Norge

Algemeen:

13-daagse Motorreis Noorse Fjorden met vertrek uit de Eemshaven in Noord-Groningen. 

 

Overtocht met de ferry Eemshaven-Kristiansand v.v. Vertrek altijd op zaterdag vanaf 14 mei 2022.

Voor motorrijders zijn de Fjorden de mooiste gebieden om langs te rijden. Hier vind je de beste paswegen, met adembenemend mooie uitzichten. Je rijdt langs indrukwekkende en onbekende fjorden en watervallen, wisselend van glooiende stuurwegen langs de vele fjorden, tot grillige bergwegen.

Accommodatie:

Alle overnachtingen zijn geregeld in middenklasse hotels in 2 persoonskamer, incl. bad of douche en toilet.

Inclusief - Exclusief:

Inclusief:

7 Overnachtingen in hotels, op basis Half-pension.

3 Overnachtingen in hotels, op basis Logies+ontbijt.(Trondheim en Fagernes of Svingfoll)

 

Route ingetekend op kaart en als .gpx voor GPS-Garmin of TomTom

Overtocht Eemshaven-Kristiansand met Holland Norway Lines v.v., op basis Half-pension.

 

Exclusief:

 

tol, binnenlandse ferry's

Reis- en/of annuleringsverzekeringen( is mee te boeken via het boekings-formulier, vraag eerst naar de prijs)

* Ferry Lysebotn-Forsand, vertrek 12.00-aankomst 13.10 (kosten ± €67,- motor+bestuurder) (duo ± €44,-)

Betalings voorwaarden:

Bij het tot stand komen van de overeenkomst dient een aanbetaling van 30% van de totale overeengekomen reissom te worden voldaan. Het restant van de reissom moet uiterlijk zes weken voor de dag van vertrek in het bezit zijn van Scandinavian Tours BV. Indien de overeenkomst binnen 6 weken voor de dag van vertrek tot stand komt, moet terstond de gehele reissom worden voldaan.

Info:

Vanuit de Eemshaven in Groningen gaat 3x per week de ferry MS Romantika naar Kristiansand in Noorwegen.

 

Vertrek vanuit de Eemshaven is om 15:00 uur en u komt vervolgens - na een comfortabele nacht aan boord - aan om 09:00 uur in Kristiansand.

 

Vertrek altijd op zaterdag vanuit de Eemshaven, inschepen start om 14.00 uur. De aankomst is de volgende dag om 9.00 uur in Kristiansand in Noorwegen.

 

Vertrek op woensdag vanuit Kristiansand, inschepen start om 14.00 uur. De aankomst is de volgende dag om 9.00 uur in de Eemshaven in Nederland.

 

Deze reis is te verlengen met 1 of meerdere dagen.

Prijs informatie:

Aantal personen Aantal motoren Periode Prijs
2 1 20/08-25/09-2022 p.p. € 1779
2 2 20/08-25/09-2022 p.p. € 1818
1 1 20/08-25/09-2022 p.p. € 2634

Reisprogramma:

Dag1:
Dag1

± 226km

Korte aanrij route, vanuit Utrecht rijdt u naar de Beatrixhaven in de Eemshaven in Noord-Groningen in ± 226km.

Inschepen om 14.00 op de MS Romantica, vertrek om 15.00uur. Aankomst de volgende morgen om 9.00uur in Kristiansand.

Dag2:
Dag2

± 237km, na het ontschepen lekker onderweg. Via een mooie route over de Suleskarvegen naar Byrkjedal voor de overnachting. Wilt u ook nog even de 27 haarspeld bochten naar Lysebotn aandoen dan wordt de dag afstand ± 302km, of u neemt de weg de volgende dag in combi met een boottocht over het Lysefjord.

Dag3:
Dag3

± 165km of ± 203km, je rijdt vanaf het hotel rechtstreeks naar de parking voor de Preikestølen en begint hier aan de pittige wandeling naar het plateau met fantastisch uitzicht. Na de wandeling nog een ritje van ± 110km naar het hotel.

 

* Ook kun je kiezen voor een langere route, via mooie route naar de afslag naar Lysebotn. De weg met de 27 haarspeldbochten. Beneden aangekomen ga je om 12.15 uur met de ferry over het Lysefjord en vaar je onder de Preikestolen door naar Forsand. Hier verder naar Sand voor de overnachting.

Dag4:
Dag4

± 231km, heerlijke route die u langs Røldal en via de Låtefossen naar Odda voert. Langs het Maurangerfjord kom je bij de oversteek over het Hardangerfjord bij Årsnes. Verder langs de oevers van het Hardangerfjord naar Norheimsund voor de overnachting.

Dag5:
Dag5

± 289km, Van Norheimsund rij je deze morgen eerst naar Bergen voor een kijkje aan de oude handelskade. De route gaat via de oversteek bij het Sognefjord verder ri Jølster.

Dag6:
Dag6

± 239km, fijne tourdag, via Hellesylt en Stranda naar de oversteek over het Geirangerfjord. Adelaarsweg en Trollstigen wisselen elkaar af. De dag eindigt in Åndalsnes voor de overnachting.

Dag7:
Dag7

± 337km, mooie rit over de Atlantic-road, in de middag komt u aan in Trondheim. Laat u verrassen door de oude handelshuizen en het gezellige centrum nabij het hotel. Het verblijf is hier voor 2 nachten. U kunt de volgende dag Trondheim gaan verkennen of een mooie rondrit gaan maken rond het Trondheimfjord van ±221km.

Dag9:
Dag9

± 269km, u rijdt Trondheim uit en gaat via een stukje E6 naar Hommelvik, hier via mooi landwegen door het Stugudal. Na de middag passeerd u Røros, een oud mijnstadje. Zeker de moeite waard om hier even een pauze nemen en te genieten van de indrukken van het plaatsje. Verder naar Savalen voor de overnachting.

Dag10:
Dag10

± 334km, via het oude mijnstadje Folldal naar het Rondane nationalpark. Langs de mooie route Rv27 naar Venabu, verder ri Jotunheimen nationalpark, via de hoogvlakte bij Beitostølen naar Svingvoll of Fagernes voor de overnachting.

Dag11:
Dag11

± 260km, via Gol en Rødberg ri Hardanger. Over de Imingfjell naar Rjukan, hier kun je met de Krossobanen naar een mooi uitzichtspunt. De dag eindigt op de fjell nabij Rauland of Vrådal.

Dag12:
Dag12

± 266km, laatste dag in Noorwegen. Via mooie bochtige route door de provincie Telemark naar Dalen, Rystad en Bygland. Probeer tegen 14.00 in Kristansand te zijn op in te schepen voor de overtocht naar Eemshaven-Groningen. Vertrek van de boot is 15.00uur, aankomst de volgende dag om 9.00uur.

Dag13:
Dag13

± ?? Aankomst Eemshaven om 9.00uur, laatste rit naar huis.


Het kaartje is slechts ter indicatie.
© 2008 - 2022 Scandinavian Tours - Alle rechten voorbehouden