Scandinavian Tours

13 daagse de-Fjorden

Algemeen:

Motorreis Noorse Fjorden.

Overtocht met de ferry Hirtshals-Kristiansand v.v. Vertrek dagelijks tussen 15 mei en 25 september-2022. Voor motorrijders zijn de Fjorden de mooiste gebieden om langs te rijden. Hier vind je de beste paswegen, met adembenemend mooie uitzichten. Je rijdt langs indrukwekkende en onbekende fjorden en watervallen, wisselend van glooiende stuurwegen langs de vele fjorden, tot grillige bergwegen.

Accommodatie:

Alle overnachtingen zijn geregeld in middenklasse hotels in 2 persoonskamer, incl. bad of douche en toilet.

Inclusief - Exclusief:

Inclusief:

  • 7 Overnachtingen in hotels, op basis van half-pension.
  • 2 Overnachtingen in hotels, op basis van logies+ontbijt, op de eerste en de laatste dag.
  • 3 Overnachtingen in hotels, op basis van logies+ontbijt in Trondheim en Fagernes.
  • Route ingetekend op kaart (eventueel ook op GPS-Garmin) Overtocht Hirtshals-Kristiansand met Fjord of Color-Line v.v.

 

Exclusief:

  • tol, binnenlandse ferry's
  • Reis- en/of annuleringsverzekeringen( is mee te boeken via het boekings-formulier, vraag eerst naar de prijs)

Betalings voorwaarden:

Bij het tot stand komen van de overeenkomst dient een aanbetaling van 30% van de totale overeengekomen reissom te worden voldaan. Het restant van de reissom moet uiterlijk zes weken voor de dag van vertrek in het bezit zijn van Scandinavian Tours BV. Indien de overeenkomst binnen 6 weken voor de dag van vertrek tot stand komt, moet terstond de gehele reissom worden voldaan.

Info:

Om de lange heen en thuisreis vanaf Aalborg toch aangenaam te maken kunt u een extra overnachting nemen. In het centrum van Hollenstedt of Silberstedt, vindt u ons gezellige hotel. Kosten op basis van een 2 persoonskamer LO, ± 55 euro p.p.

Prijs informatie:

Aantal personen Aantal motoren Periode Prijs
2 1 15/05-25/09-2022 p.p. € 1768
2 2 15/05-25/09-2022 p.p. € 1824
1 1 15/05-25/09-2022 p.p. € 2582

Reisprogramma:

Dag1:
Dag1

± 750km, Vanuit Nederland vertrekt u naar Aalborg in Denemarken. Mooie plek om even lekker tot rust te komen.

Dag2:
Dag2

± 223km, na het vroege ontbijt op weg naar Hirtshals (±70km) om in te schepen op de FjordLine/ColorLine voor de overtocht naar Kristiansand, aankomst hier om 12.15 uur. Via een mooie route over de Suleskarvegen naar Byrkjedal voor de overnachting. 

Dag3:
Dag3

± 203km of ±165km, Superdag vandaag, via mooie route naar de afslag naar Lysebotn. De weg met de 27 haarspeldbochten. Beneden aangekomen ga je om 12.00 uur met de ferry over het Lysefjord en vaar je onder de Preikestolen door naar Forsand. Hier verder naar Sand voor de overnachting. Je hebt ook de mogelijkheid vandaag een andere route te nemen. Je rijdt vanaf het hotel rechtstreeks naar de parking voor de Preikestolen en begint hier aan de pittige wandeling naar het plateau met fantastisch uitzicht. Na de wandeling nog een ritje van ± 100km naar het hotel.

Dag4:
Dag4

± 231km, heerlijke route die u langs Røldal en via de Låtefossen naar Odda voert. Langs het Maurangerfjord kom je bij de oversteek over het Hardangerfjord bij Årsnes. Verder langs de oevers van het Hardangerfjord naar Norheimsund voor de overnachting. 

Dag5:
Dag5

± 289km, Van Norheimsund rij je deze morgen eerst naar Bergen voor een kijkje aan de oude handelskade. De route gaat via de oversteek bij het Sognefjord verder naar Jølster.

Dag6:
Dag6

± 239km, fijne tourdag, via Hellesylt en Stranda naar de oversteek over het Geirangerfjord. Adelaarsweg en Trollstigen wisselen elkaar af. De dag eindigt in Åndalsnes voor de overnachting.

Dag7:
Dag7

± 337km, mooie rit over de Atlantic-road, in de middag komt u aan in Trondheim. Laat u verrassen door de oude handelshuizen en het gezellige centrum nabij het hotel. Het verblijf is hier voor 2 nachten. U kunt de volgende dag Trondheim gaan verkennen of een mooie rondrit gaan maken over het eiland Hitra.

Dag9:
Dag9

± 269km, u rijdt Trondheim uit en gaat via een stukje E6 naar Hommelvik, hier via mooi landwegen door het Stugudal. Na de middag passeerd u Røros, een oud mijnstadje. Zeker de moeite waard om hier even een pauze nemen en te genieten van de indrukken van het plaatsje. Verder naar Savalen voor de overnachting. 

Dag10:
Dag10

± 334km, via het oude mijnstadje Folldal naar het Rondane nationalpark. Langs de mooie route Rv27 naar Venabu, verder ri Jotunheimen nationalpark, via de hoogvlakte bij Beitostølen naar Fagernes voor de overnachting.

Dag11:
Dag11

± 260km, via Gol en Rødberg ri Hardanger. Over de Imingfjell naar Rjukan, hier kun je met de Krossobanen naar een mooi uitzichtspunt. De dag eindigt op de fjell nabij Rauland.

Dag12:
Dag12

± 244km, laatste dag in Noorwegen. Via mooi bochtige route door de provincie Telemark naar Dalen, Rystad en Bygland. Probeer tegen 15.00 in Kristansand te zijn op in te schepen voor de overtocht naar Hirtshals. Vertrek van de boot is 16.30 uur, aankomst om 19.45uur. Nu nog ±71km naar het hotel in Aalborg.

Dag13:
Dag13

± ?? laatste rit naar huis of een nog bij te boeken "stop over Hotel" om de terugreis te onderbreken.


Het kaartje is slechts ter indicatie.
© 2008 - 2022 Scandinavian Tours - Alle rechten voorbehouden