Scandinavian Tours

09 daagse Fjord Norway

Algemeen:

Motorreis Fjord-Norway

Heen met de ferry Hirtshals-Bergen en terug met Stavanger-Hirtshals

 

Vertrek dagelijks tussen 15 mei en 25 september-2022

Voor motorrijders is Fjord Norway de mooiste regio. Hier vind je de beste paswegen, met adembenemend mooie uitzichten. Langs indrukwekkende en onbekende fjorden en watervallen, wisselend van glooiende stuurwegen langs de vele fjorden, tot grillige bergwegen.

Accommodatie:

Alle overnachtingen zijn geregeld in middenklasse hotels in 2 persoonskamer, incl. bad of douche en toilet, basis Half-pension. Aan boord van de ferry heb je logies+ontbijt. 

Inclusief - Exclusief:

Inclusief:

 

• 6 Overnachtingen in hotels, op basis van half-pension.

• Route ingetekend op kaart (eventueel ook op GPS-Garmin)

• Overtocht Hirtshals - Bergen met Fjord - Line, op basis van Logies+ontbijt.

• Overtocht Stavanger - Hirtshals met Fjord - Line, op basis van Logies+ontbijt.

 

Exclusief:

 

• tol, binnenlandse ferry's

• Reis- en/of annuleringsverzekeringen( is mee te boeken via het boekings-formulier, vraag eerst naar de prijs)

Betalings voorwaarden:

Bij het tot stand komen van de overeenkomst dient een aanbetaling van 30% van de totale overeengekomen reissom te worden voldaan. Het restant van de reissom moet uiterlijk zes weken voor de dag van vertrek in het bezit zijn van Scandinavian Tours BV. Indien de overeenkomst binnen 6 weken voor de dag van vertrek tot stand komt, moet terstond de gehele reissom worden voldaan.

Info:

Om de heenreis en terugreis aangenaam te maken kunt u een extra overnachting nemen. Wij hebben verschillende mogelijkheden om onderweg een "stop over" hotel te nemen. Kosten op basis van een 2 persoonskamer LO, ± 55 euro p.p. per nacht.

Prijs informatie:

Aantal personen Aantal motoren Periode Prijs
2 1 15/05-25/09-2022 p.p. € 1448
2 2 15/05-25/09-2022 p.p. € 1598

Reisprogramma:

Dag1:
Dag1

± 950km

U rijdt op eigen gelegenheid naar Hirtshals in Noord-Denemarken. Om 18.30 inschepen op de ferry naar Bergen, vertrek om 20.00 uur. Op de boot heeft u een binnenhut accomodatie. U motor staat veilig geparkeerd in het ruim. De volgende dag na een welverdiende nachtrust komt u aan om 12.30 in Bergen.

Dag2:
Dag2

± 114km

U gaat aan wal nabij Bergen Brygge, de oude handelskade. Hier bent u op het mooiste moment v/d dag. Na het bezoek rijdt je via mooie route naar het Sognefjord, alwaar wordt overnacht op een schitterende plek aan het fjord.

Dag3:
Dag3

± 265km, Lekkere tourdag vandaag. Langs de oever van het Sognefjord naar de oversteek bij Rurledal. Door het mooie Guddal naar Vadheim, hier weer langs het Sognefjord met sprekende plaatsen als Leikanger en Hafslo. De dag eindigt aan de Nigardsbreen in het Jostedal. Hier is nog de mogelijk de gletsjer en het Nigardsbreen senter te bezoeken.

Dag4:
Dag4

± 301km, U heeft deze dag keuze uit 2 routes, bij de eerste(de langste) neemt u Urnes ook mee.Via de weg over de Jotunheimen waar op veel plekken zomers nog geskied wordt komt u in Lom. Hier is het mogelijk de staafkerk te bezichtigen. Voordat u bij het Geirangerfjord aankomt heeft u eerst nog een paar mooi highlights, de stroomversnellingen in de rivier bij Grotli, de gamla Strynefjellvägen en de Dalsnibba. Overnachting aan het Norddalfjord.

Dag5:
Dag5

± 188km, Dagtocht met mooie route langs het fjord en Trollstigen. Ook kun u met de boot van Valldal naar Geiranger.

Dag6:
Dag6

± 290km, wederom een mooie tourdag, bij Olden kun je het Briksdal in rijden om de gletsjer daar te aanschouwen. Over de Gaularfjellet komt u in Dragsvik voor de overnachting.

Dag7:
Dag7

± 277km, eerst met het pontje over het fjord naar Vangsnes. Over de Vikafjell naar het Hardanger gebied. Hier nog even langs de Vøringfossen een mooi waterval. De dag eindigt in Røldal.

Dag8:
Dag8

± 220km, mooie route door het Ryfylkegebied met Suldal en de Jøsenfjorden. Aan het eind van de middag kom je aan in Stavanger om hier in te schepen voor de nachtvaart naar Hirtshals, vertrek om 20.00uur, aankomst de volgende dag om 7.30uur.

Dag9:
Dag9

± ......km, aankomst Hirtshals, rest nog de laatste kilometers naar huis of naar de extra bijgeboekte overnachting in Duitsland.


Het kaartje is slechts ter indicatie.
© 2008 - 2022 Scandinavian Tours - Alle rechten voorbehouden