Scandinavian Tours

Fly and Ride Noordkaap

Algemeen:

 

Heb je altijd al graag een reis willen maken in het Noorden van Scandinavië, maar zijn de afstanden je te lang en ben je teveel tijd kwijt? Scandinavian Tours heeft vanaf juni 2022 mooie reizen naar de Noordkaap, Andøy, Vesteralen en Lofoten middels het Fly and Ride principe. U vliegt van Groningen of Amsterdam naar Bodø, in het Noorden van Noorwegen, op ±100km boven de poolcircel. Hier vertrekt u op een BMWR1250GS of BMWF750GS voor een 9-daagse reis naar de Noordkaap. Normaal bent u voor zo’n reis 3 weken kwijt.

Accommodatie:

Alle overnachtingen zijn geregeld in middenklasse hotels in 2 persoonskamer, incl. bad of douche en toilet.

Inclusief-Exclusief:

Inclusief:

 

• 5 Overnachtingen in hotels, op basis van half-pension.

• 3 Overnachtingen in hotels, op basis van logies in Bodø en Sjørkjosen.(er zijn diverse mogelijkheden dicht bij het hotel's om te eten)

• Route ingetekend op kaart en digitaal op GPS-Garmin (zit al op de motor)

• Huur BMWR1250GS of een BMWF750GS met kofferset en een eventuele verlagingsset wanneer nodig, tevens zijn de motoren voorzien van navigatie en een emergency set.

 

Exclusief:

 

• Vliegreis Amsterdam-Bodø v.v.

• Excursies

• Tol

• Binnenlandse ferry's, worden wanneer nodig voor u geboekt.

• Reis- en/of annuleringsverzekeringen( is mee te boeken via het boekings-formulier, vraag eerst naar de prijs)

Betalings voorwaarden:

Bij het tot stand komen van de overeenkomst dient een aanbetaling van 30% van de totale overeengekomen reissom te worden voldaan. Het restant van de reissom moet uiterlijk zes weken voor de dag van vertrek in het bezit zijn van Scandinavian Tours BV. Indien de overeenkomst binnen 6 weken voor de dag van vertrek tot stand komt, moet terstond de gehele reissom worden voldaan. Borg € 660,- per motor (dient ter plekke via creditcard te worden voldaan)

Vliegreis:

De vliegreis naar en van Bodø kunt u ook bij ons boeken. Wij zoeken samen met u naar de beste prijs en dag van vertrek. Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn, deze tarieven kunnen per dag veranderen, lees hoger worden dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan. Voor het kunnen reserveren van uw vliegreis dient u ons uw volledige voornaam (voluit) en achternaam en geboortedatum zoals deze in het paspoort staan door te geven. Als blijkt dat de naam op het ticket en in het paspoort niet hetzelfde zijn heeft de luchtvaartmaatschappij het recht u te weigeren. Scandinavian Tours BV is niet aansprakelijk voor de daar uit voortvloeiende kosten. Scandinavian Tours BV is niet verantwoordelijk voor vluchtwijzigingen en vertragingen en de gevolgen die hierdoor kunnen ontstaan. Uiteraard zullen wij alles in het werk stellen om in voor genoemde problemen en situaties alles zo gunstig mogelijk op te lossen. Heeft u vragen hierover "klik" hier.

Prijs informatie:

Aantal personen Aantal motoren Periode Prijs
2 1 05/06 - 25/09-2022 p.p. € 1906
2 2 05/06 - 25/09-2022 p.p. € 2295
1 1 05/06 - 25/09-2022 p.p. € 3081

Reisprogramma:

Dag1:
Dag1

U gaat op eigen gelegenheid naar Schiphol. Hier vertrekt u (meestal tegen 10.30uur) met het vliegtuig naar Oslo, verder gaat het via een overstap naar Bodø. Na aankomst (meestal tegen 17.00 uur of 18.00 uur) kunt u met de bus of lopend naar het hotel. In de avond zijn er mogelijkheden om aktiviteiten te doen zoals een ribsafari naar de grootste maalstroom ter wereld "Saltstraumen"

Dag2:
Dag2

± 379km, Na het ontbijt wordt u opgehaald en na ± 5 minuten bent u bij het verhuurbedrijf voor de motor. U kunt u spullen benodigt voor de hele week in de koffers kwijt. U reis gaat beginnen. Van Bodø rijdt u vandaag via een mooie route langs Narvik en via de grensovergang bij Riksgränsen rijdt u Zweden binnen. De overnachting is in Björkliden nationalpark met uitzicht op "Lapporten", voor de echte avonturier is er de mogelijkheid om met een Helicopter dit van dichtbij te aanschouwen.

Dag3:
Dag3

± 428km, U laat Björkliden achter u en gaat langs de erts spoorlijn ri Kiruna. In Karesuando rijdt u over de Munio rivier Finland binnen. Asfalt en wegbewijzering ziet er gelijk anders uit in Finland. Via Enontekio naar Kautokeino in Noorwegen. Hier wordt overnacht in een hotel met uitzicht over de hele omgeving.

Dag4:
Dag4

± 365km, Via de plaatsjes Karasjokk en Lakselv kom je nabij het Porsangerfjord, hier via de tunnel naar het "eiland" Magarøya en de plaats Honningsvåg. Hier wordt overnacht. Tegen 22.00 uur ri Noordkaapplateau. Als het weer helder is kunt u de middernachtzon hier zien.

 

Dag5:
Dag5

± 385km, Met achter je de gedachten aan de Noordkaap gaat het vandaag verder langs Alta en fjorden met fantastische uitzichten. De dag eindigt in Sorkjøsen.

Dag6:
Dag6

± 346km, Mooie tourdag, wederom langs diepe fjorden naar het eiland Senja. In Gryllefjord met het pontje naar Andenes. Mogelijkheid om hier Walvissen te spotten.

Dag7:
Dag7

± 282km, Langs de atlantische kust over het desolate eiland Andøy met turfafgravingen en luisterposten uit de "koude"oorlog. Via Sortland over de Vesterålen naar Stokmarknes waar het Hurtigruten museum is.

Dag8:
Dag8

± 267km, route over de Lofoten met een bezoek aan het Viking onderkomen in Borg. In Å kunt u een oude bakkerij bezoeken en snoepen van een lekker kaneelbroodje. In de middag de overtocht van Moskenes naar Bodø. Bij aankomst in Bodø levert u de motor in en wordt u naar het hotel gebracht.

Dag9:
Dag9

Vertrek ri Bodø airport voor de terugreis naar Amsterdam. Meestal vliegt u in de morgen terug van Bodø naar Oslo, aansluitend de vlucht naar Amsterdam. Rest nog de auto of treinreis naar huis.


Het kaartje is slechts ter indicatie.
© 2008 - 2022 Scandinavian Tours - Alle rechten voorbehouden