Scandinavian Tours

18 daagse Noordkaap Hotel

Algemeen:

Ook in 2022 weer een motorreis naar de Noordkaap.

Scandinavian Tours heeft voor u een fantastische reis uitgezet.

Via Duitsland, Zweden, Finland en Noorwegen rijdt u naar de beroemde Noordkaap.  

 

Een imposante reis naar het dak van Europa. Dromen worden nu werkelijkheid, dit is een tour om van te smullen. De reisdagen zijn redelijk pittig, maar goed vol te houden. De tour biedt veel variatie in de landschappen die u doorkruist. Via het glooiende landschap van Zweden rijdt u via Finland naar het bergachtige Noorwegen. Gemiddeld zult u zo n 385 km per dag rijden.

Info:

U kunt een keuze maken voor een  rustdag op de Noordkaap of op de Lofoten.

Ook is de reis uit te breiden met 1 of meerdere dagen op de plek waar u wilt. Wij maken hiervoor graag een aanvullende offerte.

 

 

Accommodatie:

Alle overnachtingen zijn geregeld in middenklasse hotels in 2 persoonskamer, incl. bad of douche en toilet, op basis van half-pension.

Op de ferry overnacht u in een twee-persoons binnenhut accomodatie.

 

Op de ferry Kiel-Göteborg en Göteborg-Kiel een uitgebreid diner buffet.

Inclusief - Exclusief:

Inclusief

 

  • 15 Overnachtingen in hotels, op basis van Half-pension
  • Route ingetekend op kaart (eventueel ook op GPS-Garmin)
  • Reservering Moskenes / Bodø  
  • Overtocht Kiel - Göteborg met Stena - Line + ontbijt en diner buffet
  • Overtocht Göteborg - Kiel met Stena - Line + ontbijt en diner buffet

 

Exclusief:

 

  • Ferry Gryllefjord / Andenes en Moskenes / Bodø
  • tol, binnenlandse ferry's
  • Reis- en / of annuleringsverzekeringen (bij te boeken in boekingsformulier)

Betalings voorwaarden:

Bij het tot stand komen van de overeenkomst dient een aanbetaling van 30% van de totale overeengekomen reissom te worden voldaan.

Het restant van de reissom moet uiterlijk zes weken voor de dag van vertrek in het bezit zijn van Scandinavian Tours BV.

Indien de overeenkomst binnen 6 weken voor de dag van vertrek tot stand komt, moet terstond de gehele reissom worden voldaan.

Prijs informatie:

Aantal personen Aantal motoren Periode Prijs
2 1 15/05-25/09-2022 p.p. € 2598
2 2 15/05-25/09-2022 p.p. € 2729
1 1 15/05-25/09-2022 p.p. € 3368

Reisprogramma:

Dag1:
Dag1

± 500km
Vanuit Nederland vertrek je naar Kiel. Hier scheep je om 17.00 uur in op één van de luxe ferry's van Stena Line voor de overtocht naar Göteborg. Op de boot zijn verschillende eetgelegenheden en is er veel vermaak. 's Avonds is er vaak live muziek.

Dag2:
Dag2

± 476km
Langs de Göta älv rijdt u naar Trollhättan waar een kijkje genomen kan worden bij de watervallen en het sluizencomplex. Het Vänernmeer met zijn mooie vergezichten. U doorkruist de provincies Dalsland en Värmland met zijn onmetelijke wouden en rijke historie voor wat betreft de oude mijngebieden, bij het Siljanmeer aangekomen wordt overnacht in Mora.

Dag3:
Dag3

± 414km
Deze dag voert u door de provincie Dalarna, bekend van de handgesneden houten paardjes. De kans om hier een eland tegen te komen is groot. In de middag rijd u door de provincie Jämtland. Overnachting in Strömsund.

Dag4:
Dag4

± 363km
Langs de wildernesroute ook wel Stekenjokkweg genoemd komt u in het hart van Europa s laatste stukje wildernis. Via wegen die de rivier volgen zijn nog sporen te zien van mensen die hier 7000 jaar geleden leefden. De oudste ski in de wereld werd hier gevonden en blijkt 3500 jaar oud. Overnacht wordt er in het kerkdorp Vilhelmina.

Dag5:
Dag5

± 371km
Vandaag de steppen van midden Zweden. U passeerd de poolcircel, een mooie gelegenheid om e.a. even op de plaat vast te leggen. In de middag komt u aan in Jokkmokk waar het Sami museum bezocht kan worden. Overnachting in Jokkmokk.

Dag6:
Dag6

± 364km
Een kijkje in Porjus deze dag. Hier transformeren ze elektriciteit uit water. Kijk goed uit voor wandelende rendieren je ziet ze hier veelvuldig. Via prachtige omgeving rijd u Finland binnen. Overnachting in Enontekio.

Dag7:
Dag7

± 466km
Via gigantische moerasgebieden rijd u langs Karasjok en Lakselv, verder langs het Porsangerfjord. Door de Noordkaap tunnel bereikt u tenslotte het eiland Magerøya. Overnachting op het eiland voor 2 nachten, s avonds naar de Noordkaap.

Dag8:
Dag8

Rustdag, heerlijk op je gemak het eiland Magerøya verkennen, s avonds weer naar de Kaap.

Dag9:
Dag9

± 384km
Langs het Porsangerfjord terug, vandaag rijd u de hele dag over hoogvlaktes, langs en door fjorden met adembenemende uitzichten. Overnachting in Sørkjosen

Dag10:
Dag10

± 310km
Via het eiland Senja naar Gryllefjord, hier gaat u met de ferry naar Andenes op het eiland Andøy, het centrum van de walvissafari's. Overnachting in Andenes.

Dag11:
Dag11

± 261km
Via Stokmarknes en de ferry Melbu-Fiskebøll rijdt u naar de Lofoten en kunt u een bezoek brengen aan het grootste Viking onderkomen in Borg. Dit onderkomen met een afmeting van 83 meter bij 9 meter is volledig gereconstrueerd. Overnachten in Leknes.

Dag12:
Dag12

± 164km
Overtocht Moskenes naar Bodø. Bij Saltstraumen waar bij de overgang van eb naar vloed gigantisch veel water verzet wordt is het tijd voor een kiekje. Langs een prachtige route komt u in Rognan waar overnacht wordt aan het fjord.

Dag13:
Dag13

± 557km
Passage Poolcircel met mogelijkheid tot bezoek aan het Polarcentrum. Verder via een mooie route door Nord- en Sør Trøndelag. Uw hotel is deze avond in het gezellige stadje Levanger.

Dag14:
Dag14

± 374km
Een echte "stuurdag", kleine weggetjes. En 1 maal met een ferry het fjord over. Overnachting in Åndalsnes.

Dag15:
Dag15

± 357km
Eerst Trollstigen dan via Geiranger naar Dalsnibba, deze berg met een geweldig uitzicht over het Geirangerfjord mag u niet missen. Verder langs ijsmeren en prachtig natuurschoon, door het hooggebergte Jotunheimen. Overnachting omgeving Jostedal.

Dag16:
Dag16

± 440km
De dag begint langs het Sognefjord en een oversteek bij Mannheller. Aan het Hardangerfjord is er wederom een oversteek naar Utne, met aan de rechterzijde de Folgafonna Gletsjer naar Odda. Even buiten Odda de Latefossen waterval en verder over de hoogvlakte via de "oude"route naar Røldal. Nu nog het laatste stuk langs het Totak meer voor de laatste overnachting in Noorwegen.

Dag17:
Dag17

± 447km
De laatste dag in Noorwegen/Zweden. Door de provincie Telemark naar Horten voor de overtocht over het Oslo fjord naar Moss Via een leuke route door Bohuslän kom je via Tanum, bekend van de rotsgravures, aan het eind van de middag aan in Göteborg. Hier is nog tijd om een terras te pakken alvorens er wordt ingescheept op de ferry naar Kiel. Vertrek van de boot is 18.45 uur. Met het prachtige uitzicht op Göteborg verlaat u Zweden.

Dag18:
Dag18

± 500km, Aankomst in Kiel om ± 9.15 uur, er volgt nog een lekker ritje naar huis.

 


Het kaartje is slechts ter indicatie.
© 2008 - 2021 Scandinavian Tours - Alle rechten voorbehouden