Scandinavian Tours

18-22 dgn rond de Oostzee

Algemeen:

Scandinavië en Baltische staten 2019

 

Samen met andere partners hebben we een bijzondere individuele rondreis rond de Oostzee samengesteld. In 18 of 22 dagen rij je om de Oostzee dwars door Scandinavië (Zweden, Noorwegen en Finland) en de Baltische Staten (Estland, Letland en Litouwen). Onderweg zijn 2 overtochten met de ferry’s opgenomen. De 22-daagse versie brengt je ook nog in Sint-Petersburg. Hoewel het gaat om een rondreis van ca. 5.500 km, zijn de dag afstanden prima te doen en is er alle tijd voor de vele bezienswaardigheden. Een prachtige reis om lekker te toeren en te genieten van de vele verschillende landschappen en de diverse bezienswaardigheden.

Accomodatie:

Alle overnachtingen zijn geregeld in middenklasse hotels in 2 persoonskamer, incl. bad of douche en toilet, basis logies.Op de ferry, binnenhut accomodatie en een uitgebreid diner en ontbijt buffet.

Inclusief - Exclusief:

Prijzen:

 

• De kosten van deze 18-daagse reis bedragen € 2.098,- p.p.

• Inbegrepen: 15 overnachtingen in hotels op basis van 2-persoonskamers met ontbijt.

• 2 overnachtingen op ferries, incl. binnenhut, ontbijt, diner en kosten motor

• GPS-routes, hotelvouchers en roadbook.

• Wil je ook in Sint-Petersburg bezoeken, dan wordt de prijs € 2.662,-

• incl. retourticket trein Helsinki-Sint-Petersburg.

• Je komt dan uit op 22 dagen.

Betalings voorwaarden:

Bij het tot stand komen van de overeenkomst dient een aanbetaling van 30% van de totale overeengekomen reissom te worden voldaan. Het restant van de reissom moet uiterlijk zes weken voor de dag van vertrek in het bezit zijn van Scandinavian Tours BV. Indien de overeenkomst binnen 6 weken voor de dag van vertrek tot stand komt, moet terstond de gehele reissom worden voldaan.

Extra Info:

In Helsinki kun je er voor kiezen om de rondreis te onderbreken voor een bijzonder bezoek aan de machtige Russische stad Sint-Petersburg van 2 volle dagen (3 overnachtingen). Je kunt er met je motor naar toe, maar je kan ook heen en terug met de trein van Helsinki naar Sint Petersburg. Op die manier hoef je geen ingewikkelde grensdocumenten in te vullen voor je motor, hoef je je motor evt. niet extra te verzekeren en is de duur van de grenspassage veel korter. Je verblijft 2 volle dagen in deze prachtige stad. De motor kun je dan veilig in de Parking laten staan. Met dit bezoek wordt de rondreis 4 dagen langer

Prijs informatie:

Aantal personen Aantal motoren Periode Prijs
2 1 18 daagse p.p. € 2098
2 1 18 daagse + Sint Petersburg p.p. € 2662

Reisprogramma:

Dag1:
Dag1

± 500km, De reis begint met een aanrijroute naar Kiel. Je kunt de snelweg nemen, maar binnendoor met het pontje over de Elbe bij Wischhafen-Glückstadt is een prima alternatief. In Kiel scheep je in voor de nachtboot naar het Zweedse Göteborg. Inschepen om 17.00 in Kiel, vertrek v/d boot om 18.45uur, aankomst de volgende ochtend om 9.15 uur in Göteborg.

Dag2:
Dag2

± 476km, Na ontscheping wacht een stevige route naar Mora. Bij Sjötorp moet je even afstappen bij passage Götakanal. Aan de linkerzijde zie je het Vänern meer. Bij Kristinehamn rij je door Värmland naar Mora in de provincie Dalarna, hier is ook de overnachting aan het Siljanmeer. Hier komen ook de houten Dalapaardjes vandaan, deze worden in Nusnäs gemaakt.

Dag3:
Dag3

± 323km, Op ± 28km vanaf het hotel ligt het berenpark Orsa Grönklitt, hiermee kun je dag beginnen. Vervolgens rij je verder naar Östersund.

Dag4:
Dag4

± 198km, Je rijdt een mooie route langs diverse meren, bij Lierne in Noorwegen is de overnachting. Na het inchecken in een mooie kamers resteert een middag- of avondrit naar Hällingsåfallet, een schitterende canyon.

Dag5:
Dag5

± 275km, Vandaag staat een fantastische route over de Vilmarksvågen(wildernisroute) met Stekenjokk (verlaten goudmijn) op het programma. Ook passeer je Fatmomakke(sami trefpunt) met de Trappstegsforsen(getrapte waterval) aan het einde van de dag kom je aan in Vilhelmina waar wordt overnacht.

Dag6:
Dag6

± 371km, Vandaag rij een traject met vele loslopende rendieren langs de weg. Halverwege passeer je de poolcircel. De overnachting is in Jokkmokk. Met een bezoek aan museum Ájtte in Jokkmokk zie je hoe de Nomadische bevolking hier altijd heeft geleefd (en in kleine getallen nog leven.) 

Dag7:
Dag7

± 360km, In Vuollerim kun je even een kijkje nemen in het archeologisch museum. Het brengt je 6.000 jaar terug in de tijd. Vervolgens ga je verder naar Boden. Deze plek heeft een grote rol gespeeld in de “koude oorlog” (zie het ford bij Rodberget). Bij de Torne rivier ga je de grens naar Finland over. Je overnacht 2 nachten in Meltosjärvi aan het ISO Vietonenmeer.

Dag8:
Dag8

±......km, Rust- en excursie dag met mogelijkheden, vissen, wandelen, bezoek aan Rovaniemi.

Dag9:
Dag9

± 418km, Je gaat weer motorrijden. Een mooie afwisselende route volgt via Kemi en Oulu aan de Botnische Golf, naar het binnenland van Finland naar Kiuruvesi voor de overnachting bij de familie Ruotsalainen.

Dag10:
Dag10

± 272km, Op het programma staat een mooie route door het merengebied met overnachting nabij Mikkeli in een manor.

Dag11:
Dag11

± 259 km, Je rijdt binnendoor route naar Helsinki, met een overnachting in de binnenstad ( met parking voor de motor). Op dit punt kun je er voor kiezen om de rondreis te onderbreken voor een bijzonder bezoek aan de machtige Russische stad Sint-Petersburg van 2 volle dagen (3 overnachtingen). Je kunt er met je motor naar toe, maar je kan ook heen en terug met de trein van Helsinki naar Sint Petersburg. Op die manier hoef je geen ingewikkelde grensdocumenten in te vullen voor je motor, hoef je je motor evt. niet extra te verzekeren en is de duur van de grenspassage veel korter. Je verblijft 2 volle dagen in deze prachtige stad. De motor kun je dan veilig in de Parking laten staan. Met dit bezoek wordt de rondreis 4 dagen langer.

Dag12:
Dag12

± 11km, Na het ontbijt heb je de mogelijkheid om de stad nog even in te gaan of direct de veerboot naar Tallinn te nemen. Deze overtocht duurt bijna 3 uur. Daarna heb je alle tijd om in te checken in je hotel en de stad te bezoeken.

Dag13:
Dag13

± 310km, Vandaag ga je verder naar de Letse hoofdstad Riga. Deze ook ooit een rijke hanse stad is de moeite waard om te verkennen. De route van Tallinn naar Riga rijdt vlot en dat betekent dat je in de middag en avond voldoende tijd hebt de oude stad te bezichtigen.

Dag14:
Dag14

± 180km, Je rijdt weg uit Riga voor 2 bijzondere bezienswaardigheden: kasteel Runsdale in Bauska, op de grens van Letland en Litouwen én de pelgrimsheuvel De Kruisberg/ Hill of Crosses. Een bijzondere heuvel bedekt met ca. 2 miljoen kruisjes.Overnachting in Panevezys.

Dag15:
Dag15

± 145km, Een mooie route brengt je slingerend naar de hoofdstad van Litouwen, het eveneens fraaie Vilnius. Ook vandaag is het een korte rit zodat je alle tijd hebt Vilnius te bezichtigen.

Dag16:
Dag16

± 135km,  De op één na laatste dag in de Baltische Staten staat in het teken van Grutas Parkas en de Litouwse wellness locatie Druskininkai, een vriendelijk stadje in het zuiden van Litouwen. Het Grutas Park herbergt een markante verzameling beelden en documenten uit de Sovjettijd. Heel bijzonder.

Dag17:
Dag17

± 325km, Vandaag rij je voor de laatste keer in de Baltische landen. Je gaat op weg naar Klaipeda waar je in de avond weer gaat inschepen om 19.00 uur.

Dag18:
Dag18

± 530km, De ferry brengt je terug in Kiel. Onderweg is alle tijd om terug te zien op deze bijzondere rondreis. Na ontscheping in Kiel op de volgende dag om 14.00 uur resteert de rit naar huis. Daarmee komt een einde aan het avontuur Rondje Oostzee.


Het kaartje is slechts ter indicatie.
© 2008 - 2019 Scandinavian Tours - Alle rechten voorbehouden