Scandinavian Tours

21 daagse Noordkaap Hotel

Algemeen:

"Top reis" 2022

Een 21 daagse motorreis naar de Noordkaap, met een rustdag op de "Kaap" of op de Lofoten. Verschil met andere "Noordkaapreizen" is dat de route hoofdzakelijk door Noorwegen gaat.

Info:

U kunt een keuze maken voor een rustdag op de Noordkaap of op de Lofoten. Uitbreiding of veranderingen op deze reis zijn mogelijk, vraag naar de mogelijkheden.

 

Zoals u de reis uitgestippeld ziet op het kaartje beneden in Google-Maps zo wordt er in werkelijkheid niet gereden.

Het kaartje is slechts ter indicatie.

Accommodatie:

Alle overnachtingen zijn geregeld in middenklasse hotels in 2 persoonskamer, incl. bad of douche en toilet, op basis van half-pension. Op de ferry overnacht u in een twee-persoons binnenhut accomodatie. Op de ferry Kiel-Göteborg en Göteborg-Kiel een uitgebreid diner- en ontbijtbuffet.

Inclusief - Exclusief:

Inclusief:

17 overnachtingen in hotels, op basis van Half-pension.

1 overnachting in Sørkjosen op basis van Logies en ontbijt.

Route ingetekend op kaart (eventueel ook op GPS-Garmin)

Overtocht Kiel - Göteborg met StenaLine + ontbijt- en dinerbuffet.

Overtocht Göteborg - Kiel met StenaLine + ontbijt- en dinerbuffet

 

Exclusief:

Ferry Gryllefjord / Andenes en Moskenes / Bodø (wordt wel voor u gereserveerd)

Tol, binnenlandse ferry's.

Reis- en / of annuleringsverzekeringen (bij te boeken in boekingsformulier)

Betalings voorwaarden:

Bij het tot stand komen van de overeenkomst dient een aanbetaling van 30% van de totale overeengekomen reissom te worden voldaan. Het restant van de reissom moet uiterlijk zes weken voor de dag van vertrek in het bezit zijn van Scandinavian Tours BV. Indien de overeenkomst binnen 6 weken voor de dag van vertrek tot stand komt, moet terstond de gehele reissom worden voldaan.

Extra Info:

De terugreis met de ferry kan ook met de nieuwe verbinding Kristiansand-Eemshaven.

 

Dag 20 wordt dan 224km.

 

Vertrek vanuit Kristansand om 15.00 uur, aankomst de volgende dag om 9.00 uur in Eemshaven-Groningen.

 

Informeer naar de mogelijkheden.

Prijs informatie:

Aantal personen Aantal motoren Periode Prijs
2 1 15/05-25/09-2022 p.p. € 2998
2 2 15/05-25/09-2022 p.p. € 3098

Reisprogramma:

Dag1:
Dag1

± 500km

Vanuit Nederland vertrek je naar Kiel. Hier scheep je om 17.00 uur in op één van de luxe ferry's van Stena Line voor de overtocht naar Göteborg. Op de boot zijn verschillende eetgelegenheden en is er veel vermaak. 's Avonds is er vaak live muziek.

Dag2:
Dag2

± 486km,

Je rijdt naar het eerste hotel in Trysil.Vanaf Uddevalla in Zweden ga je van de E6 via mooie landwegen naar de wintersportplaats Trysil. 's avonds is er de mogelijkheid om nabij het hotel mee te gaan met een bever of eland safari.

Dag3:
Dag3

± 409km, mooie route langs Femunden en het mijnstadje Røros. Via Trondheim met zijn mooie "bryggen" naar Levanger, een levendig stadje met mooie terasjes en gelegen aan het Trondheimfjord.Overnachting nabij het park. 

Dag4:
Dag4

± 377km, eerst nog een stukje E6, daarna via kustweg RV17 en diverse pontjes naar Sandnessjoen, Hier wordt overnacht aan het water met een mooi uitzicht.

Dag5:
Dag5

± 324km, wederom een aantal pontjes en passage van de poolcircel. Bij Saltstraumen even stilstaan bij de grootste maalstroom ter wereld. U overnacht hier ook. 's avonds nog de mogelijkheid te gaan kijken als de maalstroom op volle sterkte is.

Dag6:
Dag6

± 374km, verder naar het hoge noorden, via Narvik met het Krigsminne Museum dat volledig in het teken van de militaire operaties en de ondergrondse strijd tijdens de Tweede Wereldoorlog staat. Verder via "Riksgränsen"naar Björkliden voor de overnachting met uitzicht op Lapporten.

Dag7:
Dag7

± 428km, door Finmark naar Kiruna, met zijn ijzerertsmijn. Nabij Karesuando over de river de Könkämä naar Finland. U rijdt langs de zanderige rivier oever naar Enontekio, een dorp met ± 2000 inwoners en ± 20.000 rendieren. In de middag passeer je de Noorse grens en rij je Kautokeino binnen voor de overnachting aldaar.

Dag8:
Dag8

± 430km, vandaag via Karasjokk, hier even een stop bij het Sapmi park, verder naar Lakselv en het Porsangerfjord. Aan het eind van het Porsanger duikt u de tunnel in die u op het "eiland" Magerøya brengt en waar de overnachting is in het vissersplaatsje Honningsvåg. 's avond tegen 22.30 rij je de laatste kilometers naar de Noordkaap, bij helder weer heb je hier een fantastisch schouwspel v/d natuur.

Dag9:
Dag9

± 384km, na het uitgebreide ontbijt buffet de "terug" reis. Langs fjorden en over hoogvlaktes naar het Reisafjord met overnachting in Sørkjosen. Mocht u 's avond nog een ritje willen maken dan is een rit door het Reisadal aan te bevelen, heen en terug ± 100km.

Dag10:
Dag10

± 310km, stuk E6 met grote fjorden, bij Målselv slaat u af naar het eiland Senja. In Gryllefjord gaat u op de ferry en zie je misschien nog wel walvissen, ± 1,4 uur later kom je aan in Andenes. Hier wordt overnacht.

Dag11:
Dag11

± ????, Walvissafari vanuit Andenes. Een belevenis die u nooit weer vergeet. De safari vangt aan met een rondleiding in het wetenschappelijk centrum van het whalecenter op Andenes, aansluitend gaat u naar de boot en gaat u op zoek naar de walvissen.

Dag12:
Dag12

± 286km, via Andøya en de Vesterålen naar de Lofoten. Prachtige route met achter elke bocht weer een ander plaatje. Prachtige stranden die u vaak tijdens een stop helemaal voor u alleen hebt. Nabij de overnachtingsplaats in Leknes komt u langs Borg, hier staat een levensecht nagebouwde reconstructie van een viking nederzetting vanwaar men op "strooptocht"ging.

Dag13:
Dag13

± 167km, vanaf het hotel naar de boot is het ± 60km. Op de weg ernaar toe is er voldoende gelegenheid het laatste stuk van de Lofoten te ontdekken, bijvoorbeeld Reine en Å. Om 13.00 inschepen voor de overtocht van Moskenes naar Bodø. Aankomst om ± 17.30 uur dan nog een ritje naar Saltstraumen of Lønsdal.

Dag14:
Dag14

± 454km, prepareer je goed voor deze stevige dag. Passage poolcircel op de hoogvlakte, aan het eind v/d middag aankomst bij het hotel in Snåsa.

Dag15:
Dag15

± 177km, heerlijk ritje naar Trondheim, je komt hier vlak voor de middag aan. 's Middags heb je de tijd om Trondheim te gaan verkennen. Het hotel staat dicht bij het oude centrum.

Dag16:
Dag16

± 330km, je verlaat het stedelijk gebied en rijdt richting kust. In de middag rij je de Atlantic-road. De overnachting is in Molde of Andalsnes aan de voet van de Trollstigen.(dit is voor de volgende dag)

Dag17:
Dag17

± 319km, wat wil je nog meer, na het ontbijt gelijk de Trollstigen. Je bent lekker op tijd en hebt weinig hinder van ander verkeer. Langs Geiranger naar de Dalsnibba (uitzichtpunt op ± 1400meter), de route naar boven is helemaal verhard. Verder ri Stryn en de Innvikfjorden naar het Sognefjord. Overnachting hier op een mooie plek aan het fjord.

Dag18:
Dag18

± 180km, lekker aan het fjord genieten of een mooie rondrit naar het Jostedal of naar Urnes rond het Lusterfjord.

Dag19:
Dag19

± 328km, over de Vikafjell naar Voss. Intussen bent u aangekomen bij de fruitstreek van Noorwegen aan het Hardanger.Hier met het pontje van Kvanndal naar Utne, vervolg via Odda en Låtefossen naar Haukeligrend. Langs het Totak meer naar Rauland, hier wordt ook overnacht.

Dag20:
Dag20

± 446km, laatste dag in Noorwegen, via de provincie Telemark naar Göteborg voor de overtocht naar Kiel.

Dag21:
Dag21

± 500km, Aankomst in Kiel om ± 9.15 uur, er volgt nog een lekker ritje naar huis.


Het kaartje is slechts ter indicatie.
© 2008 - 2022 Scandinavian Tours - Alle rechten voorbehouden