Scandinavian Tours

14 dgn Z-West Noorwegen

Algemeen:

Op veler verzoek een 14 daagse motorreis Zuid-West Noorwegen incl. halfpension met op de boot uitgebreid Scandinavisch buffet.

 

Heen met de ferry Hirtshals-Kristiansand en terug met Göteborg-Kiel. Vertrek dagelijks tussen 15 mei en 25 september 2022. Na aankomst in Kristiansand blijft u in de stad. De volgende dagen genieten van de mooiste wegen van Noorwegen. Hoogtepunten op deze tocht zijn: RyfylkeHardangervidda, SognefjordGaularfjellet, Rondane

Accommodatie:

Alle overnachtingen zijn geregeld in middenklasse hotels in 2 persoonskamer, incl. bad of douche en toilet, basis Half-pension.

Met op de ferry Göteborg-Kiel een uitgebreid diner en ontbijt buffet.

Inclusief - Exclusief:

Inclusief:

• 12 Overnachtingen in hotels, op basis van half-pension.

• Route ingetekend op kaart (eventueel ook op GPS-Garmin)

• Overtocht Hirtshals - Kristiansand met FjordLine of ColorLine. (dagvaart)

• Overtocht Göteborg - Kiel met Stena - Line, op basis van half-pension.

• Garage wordt voor u geregeld in Kristiansand, zelf afrekenen.

 

Exclusief:

• tol, binnenlandse ferry's

• Reis- en/of annuleringsverzekeringen( is mee te boeken via het boekings-formulier, vraag eerst naar de prijs)

Betalings-voorwaarden:

Bij het tot stand komen van de overeenkomst dient een aanbetaling van 30% van de totale overeengekomen reissom te worden voldaan. Het restant van de reissom moet uiterlijk zes weken voor de dag van vertrek in het bezit zijn van Scandinavian Tours BV. Indien de overeenkomst binnen 6 weken voor de dag van vertrek tot stand komt, moet terstond de gehele reissom worden voldaan.

Info:

Om de heenreis en terugreis aangenaam te maken kunt u een extra overnachting nemen. Wij hebben verschillende mogelijkheden om onderweg een "stop over" hotel te nemen. Kosten op basis van een 2 persoonskamer LO, ± 58 euro p.p. per nacht.

Prijs informatie:

Aantal personen Aantal motoren Periode Prijs
2 1 15/05-25/09-2022 p.p. € 2010
2 2 15/05-25/09-2022 p.p. € 2104

Reisprogramma:

Dag1:
Dag1

± 600km, vanuit Nederland vertrekt u naar Silberstedt in Duitsland. U kunt de route nemen over Wirschhafen(hier gaat u over de Elbe rivier met een pontje), de andere route is over Bremen en Hamburg door de Elbe tunnel. De laatste route gaat wat sneller, maar hier heb je meer verkeer en rij je over de snelweg. Aan het einde van de dag kom je in Silberstedt voor een heerlijke ontspannen overnachting in Hotel & Restaurant Schimmelreiter.

Dag2:
Dag2

± 399km, door het deense landschap naar Hirtshals. Hier om ± 16.00 uur inschepen voor de overtocht met Fjordline naar Kristiansand. Aankomst 19.15 uur. Nu nog een klein ritje naar het hotel in Kristiansand met een parking voor je motor.

Dag3:
Dag3

± 299km, mooie route naar Bygeland met onderweg de mogelijkheid om tamme elanden te zien in "Elgtun", verder via Rysstad over de Suleskar weg naar Lysebotn (ja, de weg met 27 haarspeldbochten). Overnachting in Byrkjedal.

Dag4:
Dag4

± 208km, u kunt vandaag eerst de Månafossen gaan bezoeken, verder via de oversteek Høle-Oanes. Door het mooie Ryfylke gebied naar Sand voor de overnachting aan de oever van de Sandsfjorden.

Dag5:
Dag5

± 229km, pontjes dag, vanaf het hotel eerst een stukje terug, via een nieuwe route naar Ropeid, hier langs prachtige route naar Skånevik voor een oversteek over het fjord. Langs het bekende Rosendal naar de volgende pont, ditmaal over het Hardangerfjord. Vele bochtige weggetjes maken deze dag een belevenis. In Tørvikbygd is het nog een klein stukje naar het Hotel in Norheimsund.

Dag6:
Dag6

± 327km, over het Eidfjord naar Ulvik, hier via de oude route naar Granvin. Op de Vikafjell kan het nog frisjes zijn, bij het afdalen voelt u de warmte van het Sognefjord. Oversteek hier bij Vangsnes. Bij de Gloppenfjorden komt het eind van de dag in zicht. Overnachting in Nordfjordeid aan het Fjord.

Dag7:
Dag7

± 183km, dagtocht vanuit het hotel rij je constant langs de oevers van diverse fjorden. U kunt de dag ook benutten voor het verkennen van de weg naar Torheim ± 40km. 

Dag8:
Dag8

± 208km, rustige toerdag, langs het Hornindalsvatnet ri Stranda voor de oversteek over het Storfjord. In Andalsnes of Molde is de overnachting.

Dag9:
Dag9

± 322km, superdag vandaag. Eerst 32km lekker toeren, dan op de veerboot naar Molde. Hier via mooie slingerwegen ri Atlantic road. Neem de tijd om hier lekker te fotograveren en te genieten van de prachtige vergezichten. Langs de Fannefjorden en de Langfjorden komt u aan het eind v/d dag weer in het hotel in Andalsnes of Molde.

Dag10:
Dag10

± 312km, na het ontbijt rijdt u Andalsnes uit en zit u gelijk op de route voor de klim naar de Trollstigen. U bent op tijd en heeft geen last van overig vakantie verkeer, volop genieten dus. Via Geiranger, waar even gestopt kan worden voor een blik op één van de groote cruise schepen die hier vaak liggen. Verder naar "Dalsnibba" een uitzichtpunt op ± 1476 meter. Langs Grotli met zijn stroomversnellingen naar Lom, hier misschien een stop voor de middag lunch en een bezoek aan de Stavkirk aldaar. De rit gaat verder naar het Rondane Nationalpark, U overnacht in Venabu bovenop de fjell.

Dag11:
Dag11

± 224km, rondrit vanuit het hotel. Eerste stop vandaag is bij een oud zaagwerk. Verder naar het mijnstadje Folldal, hier heb je de mogelijkheid met een treintje de mijn in te rijden. Verder via de Grimsdalen naar Dovre, onderweg oude zomerboerderijen. Mooie route voor de avontuurlijke motorrijder. Via Otta door de Gudbrandsdalen en Vinstra terug naar het hotel.

Dag12:
Dag12

± 318km, afdalen naar Atna met leuk kerkje in Solia. Door bebost gebied via Akrestrømmen naar Trysil, hier nog even stilstaan bij het skigebied. De dag eindigt in Långberget in Zweden, dit voormalig trainings centrum voor "schoonspringers" ligt op een hele mooie plek in de bossen van noord-Värmland. Na het rijden heeft u hier de mogelijkheid te zwemmen in het 3 meter diepe zwembad met een fantastisch uitzicht over Värmland. 's avond de  mogelijkheid om op elandsafari te gaan, de uitgelezen plek hiervoor.

Dag13:
Dag13

± 414km, laatste dag in Scandinavië door Finskogen naar het grootse meer van Zweden, het Vänern.

Aan het eind v/d middag aankomst in Göteborg.

Hier inschepen voor de overtocht naar Kiel, vertrek boot om 18.45 uur. Aankomst de volgende morgen om 9.15 uur.

Dag14:
Dag14

± 500km, Om ± 9.15 uur arriveert u in de haven van Kiel in Duitsland. Nu rest u alleen nog de rit naar huis.


Het kaartje is slechts ter indicatie.
© 2008 - 2022 Scandinavian Tours - Alle rechten voorbehouden