Scandinavian Tours

17 daagse Lofoten

Algemeen:

Motorreis Noorwegen-Lofoten, incl. halfpension met op de boot Scandinavisch buffet.

 

Heen met de ferry Kiel-Göteborg en terug met Kristiansand-Hirtshals.

Vertrek dagelijks tussen 15 mei en 25 september-2022

 

Een 17-daagse tocht met alle "Highlights" van zuid en midden Noorwegen + Lofoten. Hoogtepunten op deze tocht zijn: Bohuslän, Telemark, Atlantic road, Lysebotn, Hardangervidda, Jostedal, Jotunheimen, Trollstigen, Rondane, Helgeland, Lofoten.

Inclusief-Exclusief:

Inclusief:

  • 15 Overnachtingen in hotels, op basis van half-pension.
  • Route ingetekend op kaart (eventueel ook op GPS-Garmin Base Camp)
  • Overtocht Kiel - Göteborg met Stena-Line, op basis van half-pension
  • Overtocht Kristiansand - Hirtshals met Fjord-line of Color-Line

 

Exclusief:

  • oversteek Bødo-Moskeness en Lødingen-Bognes(Bødo-Moskeness wordt wel voor u geboekt)
  • Reis- en/of annuleringsverzekeringen( is mee te boeken via het boekings-formulier, vraag eerst naar de prijs)

Accommodatie:

Alle overnachtingen zijn geregeld in middenklasse hotels in 2 persoonskamer, incl. bad of douche en toilet, basis Half-pension. Op de ferry overnacht u in een twee-persoons binnenhut accomodatie.

Betalings voorwaarden:

Bij het tot stand komen van de overeenkomst dient een aanbetaling van 30% van de totale overeengekomen reissom te worden voldaan. Het restant van de reissom moet uiterlijk zes weken voor de dag van vertrek in het bezit zijn van Scandinavian Tours BV. Indien de overeenkomst binnen 6 weken voor de dag van vertrek tot stand komt, moet terstond de gehele reissom worden voldaan.

Info:

Deze reis kunt u ook uitbreiden met 1 of 2 dagen extra op de Lofoten of Vesterålen. 

Prijs informatie:

Aantal personen Aantal motoren Periode Prijs
2 1 15/05-25/09-2022 p.p. € 2452
2 2 15/05-25/09-2022 p.p. € 2607
1 1 15/05-25/09-2022 p.p. € 3084

Reisprogramma:

Dag1:
Dag1

± 500km, Vanuit Nederland vertrekt u naar Kiel. Hier scheept u om ± 17.00 uur in op een van de luxe schepen van Stena-Line voor de overtocht naar Göteborg.Vertrek v/d boot om 18.45 uur. Op de boot zijn verschillende eetgelegenheden en is er veel vermaak. 's Avonds is er vaak live muziek.

Dag2:
Dag2

± 378km, Het is 9.15 uur en u rijdt van de boot in Göteborg. Door een bosrijke omgeving rij je deze dag naar Kirkenaer in het noorse Finskogen.

Dag3:
Dag3

± 307km, Langs de Glomma door de provincie Hedmark naar Elverum. Wilde rivieren en canyons maken deze dag tot een interesante dag. De dag eindigt in het plaatsje Folldal, bekend om zijn koperwinning.

Dag4:
Dag4

± 335km, Via een mooie route ri Røros een oud mijnstadje waar je even kunt stoppen voor een foto en wat koffie alvorens verder te gaan naar de eindbestemming. U overnacht in het plaatsje Levanger een gezellig plaatsje met 's avonds vele uitgaans mogelijkheden.

Dag5:
Dag5

± 300km, Langs het Trondheimfjord en Steinkjer via RV17 (de kustweg naar Bødo) naar de oversteek naar Vennesund. De route gaat hier verder langs de atlantische kust voor de overnachting in Brønnøysund.

Dag6:
Dag6

± 190km, Lekker toeren voor de kust van Helgeland met prachtige uitzichten over de oceaan. Ook vandaag een drietal pontjes om de weg te kunnen vervolgen. Overnachting in Mo I Rana.

Dag7:
Dag7

± 381km, Mooie dag vandaag, passage van de poolcircel, Svartisen gletsjer en de grootste maalstroom ter wereld "Saltstraumen". in de middag de overtocht Bødo Moskeness. Overnachting in Lekness op de Lofoten voor 2 nachten.

Dag8:
Dag8

± 194km, Verkennen van de Lofoten, met plaatsen als Å, Borg en Ballstad. De overnachting in Leknes.

Dag9:
Dag9

± 277km, Vertrek van de Lofoten naar "vaste wal". Verder over de Lofoten naar de korte oversteek van Fiskebol naar Melbu. In Stokmarknes kun je nog even afstappen voor een bezoekje aan het Hurtigruten museum. Verder via Sortland naar Lødingen voor de oversteek naar Bognes. Nog ongeveer ± 46km bent u bij de overnachting in Innhavet.

Dag10:
Dag10

± 294km, De E6 af via Fauske en passage van de Poolcircel op de Saltfjell. De dag eindigt in Mo I Rana.

Dag11:
Dag11

± 404km, Verder via een mooie route door Nord- en Sør Trøndelag. Uw hotel is deze avond in het gezellige stadje Levanger.

Dag12:
Dag12

± 364km, vandaag rond het Trondheimfjord ri Kristiansund, eerst een tunnel en daarna de "Atlantic road", de dag eindigt in Molde in het "glazen" Scandic Hotel.

Dag13:
Dag13

± 385km, Wederom een superdag vandaag. Na Andalsnes begint de bekende "Trollstigen" en de "Adelaarsweg"ri Geiranger. In Geiranger is het tijd voor de lunch. Na Geiranger de klim naar de  Dalsnibba en rijdt u langs de Jotunheimen naar het Sognefjord. Overnachting nabij het fjord in Sogndal of Jostedal.

Dag14:
Dag14

± 312km, Wederom veel "highlights" vandaag. Eerst langs het Sognefjord voor de oversteek van Hella-Vangsnes. Verder over de Vika Fjell naar de Hardanger streek, bekend van de fruitgaarden en de stalletjes langs de weg. Bij Odda is het even tijd om de Latefossen vast te leggen en rij je verder via de oude route naar Røldal. In de middag kom je aan in het plaatsje Sand waar wordt overnacht.

Dag15:
Dag15

± 317km, Door het Ryfylke gebied naar Oanes voor de oversteek naar Hole.Verder via Byrkjedal en Suleskardvei naar Bygeland voor de overnachting, mogelijkheid hier om elanden te zien.

Dag16:
Dag16

± 400km, Deze morgen na het ontbijt rustig naar Kristiansand, om 12.30 inschepen en vertrek om 13.30 met Fjord Line naar Hirtshals. Aankomst hier om 15.45. In de na middag rij je ri Silkeborg voor de overnachting.

Dag17:
Dag17

± 625km, Laatste rit naar huis.

Op verzoek hebben hebben wij onderweg nog een mooie overnachting mocht de afstand u te ver zijn.


Het kaartje is slechts ter indicatie.
© 2008 - 2022 Scandinavian Tours - Alle rechten voorbehouden