Scandinavian Tours

12 daagse Hytter Atlantic

Algemeen:

Motorreis in het prachtige Noorwegen.

 

Wij hebben een 12-daagse "Hytter Tour" tocht uitgezet. De route is hetzelfde als bij de Hotel-Tour alleen wordt er nu in "Hytter"overnacht. Hiermee wordt de reis direct een stuk aantrekkelijker. 

Heen met  de ferry Kiel-Göteborg en terug met Göteborg-Kiel.

Vertrek elke dag van 15 mei t/m 25 september 2022.

Hoogtepunten op deze tocht zijn: Bohuslän, Telemark, Atlantic roadLysebotn, Hardangervidda, Jostedal, Jotunheimen, Trollstigen, Rondane.

Accomodatie:

Alle overnachtingen zijn geregeld in eenvoudige "Hytter", op basis van logies. Op de ferry is het ontbijt inbegrepen. Voor de overnachting in de "Hytter" dient u zelf een slaapzak mee te nemen.

Inclusief-Exclusief:

Inclusief:

 

  • 9 Overnachtingen in eenvoudige "Hytter", op basis van logies.
  • Route ingetekend op kaart (eventueel ook op GPS-Garmin)
  • Overtocht Kiel - Göteborg met Stena - Line, op basis van logies-ontbijt.
  • Overtocht Göteborg - Kiel met Stena - Line, op basis van logies-ontbijt.

 

 

 

Exclusief:

 

  • tol, binnenlandse ferry's
  • Reis- en/of annuleringsverzekeringen( is mee te boeken via het boekings-formulier, vraag eerst naar de prijs)

Betalings voorwaarden:

Bij het tot stand komen van de overeenkomst dient een aanbetaling van 30% van de totale overeengekomen reissom te worden voldaan.

Het restant van de reissom moet uiterlijk zes weken voor de dag van vertrek in het bezit zijn van Scandinavian Tours BV.

Indien de overeenkomst binnen 6 weken voor de dag van vertrek tot stand komt, moet terstond de gehele reissom worden voldaan.

Prijs informatie:

Aantal personen Aantal motoren Periode Prijs
2 1 15/05-25/09-2022 p.p. € 991
2 2 15/05-25/09-2022 p.p. € 1159

Reisprogramma:

Dag1:
Dag1

± 500km
Vanuit Nederland vertrekt u naar Kiel. Hier scheept u om ± 17.00 uur in op een van de luxe schepen van Stena-Line voor de overtocht naar Göteborg.Vertrek v/d boot om 18.45 uur. Op de boot zijn verschillende eetgelegenheden en is er veel vermaak. 's Avonds is er vaak live muziek.

Dag2:
Dag2

± 378km

Het is 9.15 uur en u rijdt van de boot Göteborg in. Door een bosrijke omgeving rij je deze dag naar Kirkenaer in het noorse Finskogen.

Dag3:
Dag3

± 211km

Mooi rit vandaag, door het Finnskogen gebied naar het Klarälvendal. Voor de rust en het uitzicht een stop in "Langberget". In de middag komt u aan in Trysil voor de overnachting. Te ondernemen activiteiten hier zijn elandsafari, beversafari, klim naar de Trysil Fjellet.

Dag4:
Dag4

± 219km Langs de Trisilelva door de provincie Hedmark naar Engerdal. Wilde rivieren en canyons maken deze dag tot een interesante dag. De dag eindigt nabij het plaatsje Grimsbu. Verblijf hier voor 2 nachten.

Dag5:
Dag5

± ??km Leuke dag vandaag. Je hebt de mogelijkheid om te gaan wandelen. Vanaf het huisje lopen er diverse paden de bergen in. Ook kun je een bezoek brengen aan de mijn in Folldal, je gaat hier met een treintje 600 meter de berg in, een leuke ervaring. Wanneer je toch lekker wilt motorrijden dan hebben wij voor deze dag diverse routes in de omgeving. Ook kun je muskusossen spotten.

Dag6:
Dag6

± 273km Vanaf Grimsbu gaat het ri Hjerkinn, u bevind zich ondertussen in Dovrefjell nationalpark en de kans om hier muskusossen te spotten is hier groot. Langs de Skigebieden van Oppdal gaat de weg langs de Langfjorden naar Andalsnes voor de overnachting aan de voet v/d Trollstigen. Verblijf hier voor 2 nachten.

Dag7:
Dag7

± 311km Superdag vandaag. Eerst 32km lekker toeren, dan op de veerboot over het Langfjord. Hier via mooi slingerwegen ri Atlantic road, neem de tijd om hier lekker te fotograveren en te genieten van de prachtige vergezichten. Langs de Fannefjorden en de Langfjorden komt u aan het eind v/d dag weer bij het huisje in Andalsnes.

Dag8:
Dag8

± 269km Na het oppakken van de motor rij je Andalsnes uit en begint de Trollstigen "klim" Neem ook hiervoor rustig de tijd en geniet van de mooie uitzichten. Bij het Norddalsfjord ga je met het pontje van Linge naar Eidsdal. Over de "Adelaarsweg" met prachtig uitzicht over het Geirangerfjord rij je door Geiranger waar het de moeite waard is om even te stoppen. Na Geiranger wederom een lekkere klim naar de afslag voor de weg naar Dalsnibba. Dit is een overharde weg van ± 5km. Boven gekomen ben je op een hoogte van 1476 meter met bij helder weer een prachtig uitzicht. Na de Dalsnibba gaat de route verder ri Lom, hier kun je in het centrum de oude stavkirk bezoeken. De dag eindigt in Skjolden.

Dag9:
Dag9

± 251km De dag begint met een rit via de oevers van het het Sognefjord naar Kaupanger, hier met het pontje naar Fodnes. Dan gelijk de de oude route van Leardal naar Aurland, met vele bochten en prachtige vergezichten over het fjord. Via Flam bekend van de Flambaan naar Kvanndal, hier met het pontje over het Hardangerfjord naar Utne. U bevind zich hier in de fruitstreek van Noorwegen en al rijdend zie je de hellingen met kersen, appels en peren. Nabij Utne wordt er overnacht aan het Hardangerfjord.

Dag10:
Dag10

± 296km. Via de turistvei no: 550 naar Jondal, hier kun je het zomerskicentrum boven op de Folgafonna gletsjer bezoeken. Verder via het Maurangerfjord onder de gletsjer door naar Odda. Nabij Odda even een stop bij de Latefossen. Over de Hauklifjell met ijs en sneeuwmeren door de provincie Telemark ri Bø voor de overnachting.

Dag11:
Dag11

± 431km Laatste dag in Noorwegen. Door de mooie provincie Telemark rijdt u vandaag naar Horten voor de korte overtsteek naar Moss. De dag wordt afgemaakt met een mooie route door Bohuslån. Aan het eind v/d middag komt u in Göteborg aan waar tegen 17.00 uur ingescheept kan worden voor de overtocht naar Kiel. Vertrek van de boot om 18.45 uur.

 

Dag12:
Dag12

± ????km
Om ± 9.15 uur arriveert u in de haven van Kiel. Nu rest u alleen nog de rit naar huis.


Het kaartje is slechts ter indicatie.
© 2008 - 2021 Scandinavian Tours - Alle rechten voorbehouden