Scandinavian Tours

13 daagse Atlantic Road

Algemeen:

Motorreis Zuid-Noorwegen incl. halfpension met op de boot Scandinavisch buffet.

Heen met  de ferry Kiel-Göteborg en terug met Göteborg-Kiel.

Vertrek dagelijks tussen 15 mei en 25 september-2022

 

Een 13-daagse tocht met alle "Highlights" van zuid-Noorwegen. Hoogtepunten op deze tocht zijn: Bohuslän, Telemark, Atlantic road, Hardangervidda, Jostedal, Jotunheimen, Trollstigen, Rondane.

Accommodatie:

Alle overnachtingen zijn geregeld in middenklasse hotels in 2 persoonskamer, incl. bad of douche en toilet, basis Half-pension. Met op de ferry, binnenhut accomodatie en een uitgebreid diner buffet.

Inclusief - Exclusief:

Inclusief:

 

  • 10 overnachtingen in hotels, op basis van half-pension.
  • Route ingetekend op kaart (eventueel ook op GPS-Garmin)
  • Overtocht Kiel - Göteborg met Stena - Line, op basis van half-pension
  • Overtocht Göteborg - Kiel met Stena - Line, op basis van half-pension

 

Exclusief:

 

  • tol, binnenlandse ferry's
  • Reis- en/of annuleringsverzekeringen( is mee te boeken via het boekings-formulier, vraag eerst naar de prijs)

Betalings voorwaarden:

Bij het tot stand komen van de overeenkomst dient een aanbetaling van 30% van de totale overeengekomen reissom te worden voldaan.

Het restant van de reissom moet uiterlijk zes weken voor de dag van vertrek in het bezit zijn van Scandinavian Tours BV.

Indien de overeenkomst binnen 6 weken voor de dag van vertrek tot stand komt, moet terstond de gehele reissom worden voldaan.

Ervaringen:

Prijs informatie:

Aantal personen Aantal motoren Periode Prijs
2 1 15/05-25/09-2022 p.p. € 1860
2 2 15/05-25/09-2022 p.p. € 1990
1 1 15/05-25/09-2022 p.p. € 2569

Reisprogramma:

Dag1:
Dag1

± 500km
Vanuit Nederland vertrekt u naar Kiel. Hier scheept u om ± 17.00 uur in op een van de luxe schepen van Stena-Line voor de overtocht naar Göteborg.Vertrek v/d boot om 18.45 uur. Op de boot zijn verschillende eetgelegenheden en is er veel vermaak. 's Avonds is er vaak live muziek.

Dag2:
Dag2

± 280km

Het is 9.15 uur en u rijdt van de boot in Göteborg. Door een bosrijke omgeving rij je deze dag naar Arvika nabij Glaskogen natuurreservaat, in de avond misschien een wandeling om een eland te spotten of even lekker met een kano weg.

Dag3:
Dag3

± 324km

Mooi rit vandaag, door het Finnskogen gebied naar het Klarälvendal. Voor de rust en het uitzicht een stop in "Langberget". In de middag komt u aan in Trysil voor de overnachting. Te ondernemen activiteiten hier zijn elandsafari, beversafari, klim naar de Trysil Fjellet.

Dag4:
Dag4

± 212km Langs de Trysilelva door de provincie Hedmark naar Engerdal. Wilde rivieren en canyons maken deze dag tot een interesante dag. De dag eindigt in Savalen. Verblijf hier voor 2 nachten.

Dag5:
Dag5

± ??km Leuke dag vandaag. Je hebt de mogelijkheid om te gaan wandelen. Vanaf het hotel lopen er diverse paden de bergen in. Ook kun je een bezoek brengen aan de mijn in Folldal, je gaat hier met een treintje 600 meter de berg in, een leuke ervaring. Wanneer je toch lekker wilt motorrijden dan hebben wij voor deze dag diverse routes in de omgeving.

Dag6:
Dag6

± 273km Vanaf Savalen gaat het ri Oppdal, u bevind zich ondertussen in Dovrefjell nationalpark en de kans om hier muskusossen te spotten is hier groot. Langs de Skigebieden van Oppdal gaat de weg langs de Langfjorden naar Andalsnes voor de overnachting aan de voet v/d Trollstigen. Verblijf hier voor 2 nachten.

Dag7:
Dag7

± 306km Superdag vandaag. Eerst 32km lekker toeren, dan op de veerboot naar Molde. Hier via mooi slingerwegen ri Atlantic road, neem de tijd om hier lekker te fotograveren en te genieten van de prachtige vergezichten. Langs de Fannefjorden en de Langfjorden komt u aan het eind v/d dag weer in het hotel in Andalsnes.

Dag8:
Dag8

± 219km Na het oppakken van de motor rij je Andalsnes uit en begint de Trollstigen "klim" Neem ook hiervoor rustig de tijd en geniet van de mooie uitzichten. Bij het Norddalsfjord ga je met het pontje van Linge naar Eidsdal. Over de "Adelaarsweg" met prachtig uitzicht over het Geirangerfjord rij je door Geiranger waar het de moeite waard is om even te stoppen. Na Geiranger wederom een lekkere klim naar de afslag voor de weg naar Dalsnibba. De weg is in de zomer van 2013 helemaal verhard. Boven gekomen ben je op een hoogte van 1476 meter met bij helder weer een prachtig uitzicht. Na de Dalsnibba gaat de route verder over de "Gamla" Strynvegen (± 27km onverhard) De dag eindigt in Hornindal.

Dag9:
Dag9

± 225km Van Hornindal over het Utfjord, verder om de Gloppenfjorden met veel bochtenwerk ri Sogndal voor de overnachting in Dragsvik nabij het Sognefjord.

Dag10:
Dag10

± 292km De dag begint met een oversteek van Dragsvik naar Vangsnes. Verder over de Vikafjell naar Vinje en Voss, in Kvanndal met het pontje over het Hardangerfjord naar Utne. U bevind zich hier in de fruitstreek van Noorwegen en al rijdend zie je de hellingen met kersen, appels en peren. Via Jondal weer met het pontje naar de overkant, in Gjermundshamn wederom op de pont. Door het mooie Maurangerfjord en bij Odda de Låtefossen, een donderende waterval pal aan de weg. Via mooie berwegen naar Røldal voor de overnachting.

Dag11:
Dag11

± 320km, Verder via de Hauklifjell met zelfs in de zomer nog sneeuw en ijs. Door de mooie provincie Telemark met een bezoek aan het Telemarkkanaal naar Åsgård, hier is ook de overnachting.

Dag12:
Dag12

± 303km, Laatste dag in Noorwegen, via het pontje Horten-Moss over het Oslofjord. Verder door Bohuslan met in Tanum de rotsgravures uit de steentijd. Aan het eind van de middag aankomst in Göteborg. U kunt hier om ± 17.00 uur inschepen op de ferry naar Kiel, vertek om 18.45 uur.

Dag13:
Dag13

± ????km
O ± 9.15 uur arriveert u in de haven van Kiel. Nu rest u alleen nog de rit naar huis.


Het kaartje is slechts ter indicatie.
© 2008 - 2022 Scandinavian Tours - Alle rechten voorbehouden