Scandinavian Tours

9 daagse reis Sormland

Algemeen:

 

Een 9- daagse motorreis door de provincie Sörmland met overnachtingen op mooie plaatsen in het Mälaren gebied aan de zuid-kant van Stockholm.

 

Heen met  de ferry Kiel-Göteborg en terug met Göteborg-Kiel

 

Vertrek dagelijks tussen 15 mei en 25 september 2022.

 

Hoogtepunten op deze tocht zijn: Vättern, OmbergGöta kanal, Öster Malma, Hjo.

Accomodatie:

5 overnachtingen zijn geregeld in middenklasse hotels in 2 persoonskamer, incl. bad of douche en toilet, basis Half-pension. 1 overnachting in een B&B. Op de ferry een uitgebreid scandinavisch diner buffet incl. drinken.

Inclusief - Exclusief:

Inclusief:

 

  • 5 Overnachtingen in hotels, op basis van half-pension.
  • 1 overnachting in B&B, op basis LO.
  • Route ingetekend op kaart (eventueel ook op GPS-Garmin)
  • Overtocht Kiel - Göteborg met Stena - Line, op basis van half-pension
  • Overtocht Göteborg - Kiel met Stena - Line, op basis van half-pension

 

Exclusief:

 

  • tol, binnenlandse ferry's
  • Reis- en/of annuleringsverzekeringen( is mee te boeken via het boekings-formulier, vraag eerst naar de prijs)

Betalings voorwaarden:

Bij het tot stand komen van de overeenkomst dient een aanbetaling van 30% van de totale overeengekomen reissom te worden voldaan.

Het restant van de reissom moet uiterlijk zes weken voor de dag van vertrek in het bezit zijn van Scandinavian Tours BV.

Indien de overeenkomst binnen 6 weken voor de dag van vertrek tot stand komt, moet terstond de gehele reissom worden voldaan.

Info:

Mocht u een dag langer nabij Stockholm willen verblijven dan is dat mogelijk.

Prijs informatie:

Aantal personen Aantal motoren Periode Prijs
2 1 15/05-25/09-2022 p.p. € 1212
2 2 15/05-25/09-2022 p.p. € 1344

Reisprogramma:

Dag1:
Dag1

± 400km


Aanrij route naar Kiel in Duitsland, u wordt om 17.00 uur verwacht op de Schwedenkai waar ingescheept wordt op de ferry Kiel - Göteborg. Op het schip zijn o.a. bioscoop, taxfree shop, casino en diverse restaurants, zodat u zich hier niet zal vervelen. Afvaart om 18.45 uur. Aankomst de volgende dag in Göteborg om ± 9.15 uur.

Dag2:
Dag2

± 324km

Na het uitgebreide ontbijt lekker op weg. Buiten Göteborg gaat het via mooie route naar Lake Vättern, de route gaat langs Huskvarna waar de mogelijkheid is om het motormuseum te bezoeken. Bij Borensberg is het tijd om de sluizen te gaan bekijken van het Göta kanal. Overnacht wordt er aan het kanaal.

Dag3:
Dag3

± 214km

Een dag waar vele indrukken worden opgedaan. Door het mooie zweedse landschap naar Strängnäs in het Mälaren gebied.

Overnachting in Strängnäs.

 

Dag4:
Dag4

± 158km

Leuke dag vandaag, u hebt de mogelijkheid om via de kleine weggetjes naar u overnachtings adres te rijden.

Ook kunt u deze dag gebruiken voor een bezoek aan Stockholm. U laat de motor dan staan bij het Hotel en gaat met de trein naar Stockholm. In de middag wanneer u weer terug bent rijdt u de kleine afstand naar het overnachtings adres in Öster Malma, rechtstreeks in ± 60km.

 

Dag5:
Dag5

± 155km

Lekker toeren over de kleine weggetjes.Onderweg kun je een bezoek brengen aan de glasblazerij van Ebba von Wachenfeldt in Skeppsta en Skottvångs Gruva. Via het mooi stadje Trosa kom je langs het natuurgebied Stendörren op het overnachtings adres nabij Oxelösund.

 

Dag6:
Dag6

± 274km

Weer zo'n lekkere tourdag met veel ruimte om hier en daar te stopppen en om eventueel te zwemmen in een van de vele meertjes. Aan het eind v/d middag komt u aan in Tranås aan het Sommenmeer voor de overnachting. De mooie omgeving nodigt uit voor een ritje of wandeling in de avond.

Dag7:
Dag7

± 248km

U rijdt Tranås uit via mooie slingerwegen naar de oevers van het Vätternmeer. Via de turistweg naar Hästholmen voor de route over en door het natuurreservaat de"Omberg". Verder naar Motala, hier heb je een passage van het Götakanaal en het befaamde motormuseum. Via Tiveden nationalpark naar Karlsborg, hier weer een passage van het Götakanal. De dag eindigt nabij het plaatje Hjo. 

Dag8:
Dag8

± 204km

Lekker door het mooie zweedse landschap tuft u vandaag terug naar Göteborg. In Göteborg is nog tijd genoeg om een terrasje te pakken en/of een bezoek te brengen aan het maritiem museum. Tegen 17.00 uur kunt u inschepen op de ferry die vertrekt om 18.45 uur voor de oversteek naar Kiel. Aankomst de volgende morgen.

Dag9:
Dag9

± 400km

Aankomst Kiel om 9.15 uur. Rest nog de laatste kilometers naar huis.


Het kaartje is slechts ter indicatie.
© 2008 - 2022 Scandinavian Tours - Alle rechten voorbehouden