Scandinavian Tours

16 daagse Noordkaap Hotel

Algemeen:

Ook in 2022 een 16 daagse motorreis naar de Noordkaap, met een rustdag op de Vesterålen.

Scandinavian Tours heeft voor u een fantastische reis uitgezet.

Via Duitsland, Zweden, Finland en Noorwegen rijdt u naar de beroemde Noordkaap.  

 

Via het glooiende landschap van Zweden rijdt u via Finland naar het bergachtige Noorwegen. Gemiddeld zult u zo n 373 km per dag rijden.

Info:

U kunt een keuze maken voor een  rustdag op de Noordkaap of op de Vesterålen. Op de Vesterålen kunt u een walvissafari gaan maken vanuit Stø.

 

Accomodatie:

Alle overnachtingen zijn geregeld in middenklasse hotels in 2 persoonskamer, incl. bad of douche en toilet, op basis van half-pension.

Op de ferry overnacht u in een twee-persoons binnenhut accomodatie.

 

Op de ferry Kiel-Göteborg en Göteborg-Kiel een uitgebreid diner buffet.

Inclusief - Exclusief:

Inclusief: 

 

  • 12 Overnachtingen in hotels, op basis van Half-pension
  • 1 overnachting in Sørkjosen op basis van Logies en ontbijt.
  • Route ingetekend op kaart (eventueel ook op GPS-Garmin)
  • Reservering Moskenes / Bodø
  • Overtocht Kiel - Göteborg met Stena - Line + ontbijt en diner buffet
  • Overtocht Göteborg - Kiel met Stena - Line + ontbijt en diner buffet

 

 

 

Exclusief:

 

  • Ferry Gryllefjord / Andenes en Moskenes / Bodø
  • tol, binnenlandse ferry's
  • Reis- en / of annuleringsverzekeringen (bij te boeken in boekingsformulier)

Betalings voorwaarden:

Bij het tot stand komen van de overeenkomst dient een aanbetaling van 30% van de totale overeengekomen reissom te worden voldaan.

Het restant van de reissom moet uiterlijk zes weken voor de dag van vertrek in het bezit zijn van Scandinavian Tours BV.

Indien de overeenkomst binnen 6 weken voor de dag van vertrek tot stand komt, moet terstond de gehele reissom worden voldaan.

Extra Info:

De terugreis met de ferry kan ook met de nieuwe verbinding Kristiansand-Eemshaven.

 

Dag 15 wordt dan 224km.

 

Vertrek vanuit Kristansand om 15.00 uur, aankomst de volgende dag om 9.00 uur in Eemshaven-Groningen.

 

Informeer naar de mogelijkheden.

Prijs informatie:

Aantal personen Aantal motoren Periode Prijs
2 1 15/05-25/09-2022 p.p. € 2577
2 2 15/05-25/09-2022 p.p. € 2708
1 1 15/05-25/09-2022 p.p. € 3396

Reisprogramma:

Dag1:
Dag1

± 500km
Vanuit Nederland vertrek je naar Kiel. Hier scheep je om 17.00 uur in op één van de luxe ferry's van Stena Line voor de overtocht naar Göteborg. vertrek 18.45 uur. Op de boot zijn verschillende eetgelegenheden en is er veel vermaak. 's Avonds is er vaak live muziek.

Dag2:
Dag2

± 474km
Langs de Göta älv rijdt u naar Trollhättan waar een kijkje genomen kan worden bij de watervallen en het sluizencomplex. Het Vänernmeer met zijn mooie vergezichten. U doorkruist de provincies Dalsland en Värmland met zijn onmetelijke wouden en rijke historie voor wat betreft de oude mijngebieden, bij het Siljanmeer aangekomen wordt overnacht in Mora.

Dag3:
Dag3

± 532km
Deze dag voert u door de provincie Dalarna, bekend van de handgesneden houten paardjes. De kans om hier een eland tegen te komen is groot. In de middag rijd u door de provincie Jämtland. Overnachting in Vilhelmina, met in het hotel een heerlijke jacuzzi en sauna.

Dag4:
Dag4

± 371km
Vandaag de steppen van midden Zweden. U passeerd de poolcircel, een mooie gelegenheid om e.a. even op de plaat vast te leggen. In de middag komt u aan in Jokkmokk waar het Sami museum bezocht kan worden. Overnachting in Jokkmokk.

Dag5:
Dag5

± 364km
Een kijkje in Porjus deze dag. Hier transformeren ze elektriciteit uit water. Kijk goed uit voor wandelende rendieren je ziet ze hier veelvuldig. Via prachtige omgeving rijd u Finland binnen. Overnachting in Enontekio.

Dag6:
Dag6

± 448km
Via gigantische moerasgebieden rijd u langs Karasjok en Lakselv, verder langs het Porsangerfjord. Door de Noordkaap tunnel bereikt u tenslotte het eiland Magerøya waar wordt overnacht. 's Avonds naar de Noordkaap.

Dag7:
Dag7

± 382km
Langs het Porsangerfjord terug, vandaag rijd u de hele dag over hoogvlaktes, langs en door fjorden met adembenemende uitzichten. Overnachting in Sørkjosen

Dag8:
Dag8

± 425km
Verder zuidwaarts door mooi valleien met hoge bergen in Balsfjord.Via Gratangen en het pontje Refsnes-Flesnes bereik je het overnachtingsadres in Sortland op de Vesterålen.

Dag9:
Dag9

± ??km
Rustdag, heerlijk op je gemak de Vesterålen verkennen en eventueel een Walvissafari meemaken vauit Stø.

Dag10:
Dag10

± 315km
Deze morgen kijken in Borg bij de Viking nederzetting. Na de middag de overtocht Moskenes naar Bodø. Bij Saltstraumen waar bij de overgang van eb naar vloed gigantisch veel water verzet wordt is het tijd voor een kiekje. Langs een prachtige route komt u in Rognan waar overnacht wordt aan het fjord.

Dag11:
Dag11

± 504km
Passage Poolcircel met mogelijkheid tot bezoek aan het Polarcentrum. Verder via een mooie route door Nord- en SørTrøndelag. Uw hotel is deze avond in het gezellige stadje Levanger.

Dag12:
Dag12

± 374km
Een echte "stuurdag", kleine weggetjes. Deze dag 1 maal met een ferry het fjord over.

Overnachting in Åndalsnes

Dag13:
Dag13

± 357km
Eerst Trollstigen dan via Geiranger naar Dalsnibba, deze berg met een geweldig uitzicht over het Geirangerfjord mag u niet missen. Verder langs ijsmeren en prachtig natuurschoon en het hooggebergte Jotunheimen. Overnachting omgeving Jostedal.

Dag14:
Dag14

± 438km
De dag begint met een mooi rit langs het Sognefjord. Aan het Hardangerfjord is er wederom een oversteek naar Utne, met de Folgafonna gletjer nabij kom je in Odda. Even buiten Odda de Latefossen waterval en verder over de hoogvlakte via de "oude"route naar Røldal. Nu nog het laatste stuk langs het Totak meer voor de laatste overnachting in Noorwegen.

Dag15:
Dag15

± 446km
De laatste dag in Noorwegen/Zweden. Door de provincie Telemark naar Horten voor de overtocht over het Oslo fjord naar Moss Via een leuke route door Bohuslän kom je via Tanum, bekend van de rotsgravures, aan het eind van de middag aan in Göteborg om ingescheept te worden op de ferry naar Kiel. Vertrek van de boot is 18.45 uur. Met het prachtige uitzicht op Göteborg verlaat u Zweden.

Dag16:
Dag16

± 500km, Aankomst in Kiel om ± 9.15 uur, er volgt nog een lekker ritje naar huis.

 


Het kaartje is slechts ter indicatie.
© 2008 - 2022 Scandinavian Tours - Alle rechten voorbehouden