Scandinavian Tours

10 daagse Hotel Tour

Algemeen:

Motorreis Zuid-Noorwegen incl. halfpension met op de boot Scandinavisch buffet.

 

Heen met  de ferry Kiel-Göteborg en terug met Göteborg-Kiel.

 

Vertrek dagelijks tussen 15 mei en 25 september-2022

 

In het prachtige Noorwegen hebben wij een 10-daagse tocht uitgezet die u laat kennismaken met veel van wat Noorwegen te bieden heeft.

 

Hoogtepunten op deze tocht zijn:  Bohuslän, Telemark, Lysebotn, Hardangervidda, Jostedal, Jotunheimen, Rondane.

Accomodatie:

Alle overnachtingen zijn geregeld in middenklasse hotels in 2 persoonskamer, incl. bad of douche en toilet, basis Half-pension. Met op de ferry, binnenhut accomodatie en een uitgebreid diner buffet.

Inclusief - Exclusief:

Inclusief:

 

  • 7 Overnachtingen in hotels, op basis van half-pension.
  • Route ingetekend op kaart (eventueel ook op GPS-Garmin)
  • Overtocht Kiel - Göteborg met Stena - Line, op basis van half-pension
  • Overtocht Göteborg - Kiel met Stena - Line, op basis van half-pension

 

Exclusief:

 

  • tol, binnenlandse ferry's
  • Reis- en/of annuleringsverzekeringen( is mee te boeken via het boekings-formulier, vraag eerst naar de prijs)

Betalings voorwaarden:

Bij het tot stand komen van de overeenkomst dient een aanbetaling van 30% van de totale overeengekomen reissom te worden voldaan.

Het restant van de reissom moet uiterlijk zes weken voor de dag van vertrek in het bezit zijn van Scandinavian Tours BV.

Indien de overeenkomst binnen 6 weken voor de dag van vertrek tot stand komt, moet terstond de gehele reissom worden voldaan.

Prijs informatie:

Aantal personen Aantal motoren Periode Prijs
2 1 15/05-25/09-2022 p.p. € 1698
2 2 15/05-25/09-2022 p.p. € 1782
1 1 15/05-25/09-2022 p.p. € 2185

Reisprogramma:

Dag1:
Dag1

± 500km
Vanuit Nederland vertrekt u naar Kiel. Hier scheept u om ± 17.00 uur in op een van de luxe schepen van Stena-Line voor de overtocht naar Göteborg.Vertrek v/d boot om 18.45 uur. Op de boot zijn verschillende eetgelegenheden en is er veel vermaak. 's Avonds is er vaak live muziek.

Dag2:
Dag2

± 332km
Al varende langs de zweedse scherenkust komt u om ± 9.00 aan in Göteborg. Het betere bochtenwerk gaat beginnen. Via een prachtige route rijdt u door Bohuslän met o.a. de rotstekeningen bij Tanum en diverse havenplaatsjes naar Moss voor de oversteek over het Oslo fjord naar Horten. Overnachting in Åsgårdstrand.

Dag3:
Dag3

± 292km
Vandaag door de mooie provincie Telemark langs Notodden, bekend om zijn jaarlijkse blues festival. Langs het Tinn meer en Rjukan met Gaustatoppen en Krosso banen waar u nog even naar boven kunt met een kabelbaan en een prachtig uitzicht hebt over het dal. Verder gaat het ri Rauland nabij het Totakmeer voor de overnachting.

Dag4:
Dag4

± 277km
Superdag vandaag, via het Setesdal met prachtig bochtenwerk omhoog naar Sulskard en hier naar beneden met een van de mooiste wegen en uitzichten van Noorwegen, de weg naar Lysebotn. Aan het eind van de dag wacht het hotel nabij Stavanger.

Dag5:
Dag5

± 242km
Ook weer veel stuurwerk deze dag en prachtige panorama's, de route gaat vandaag door het Ryfylkegebied en Sauda met de Svandalsfossen. Overnachting in Sauda of Røldal.

Dag6:
Dag6

± 343km
Via oude route bij Røldal over de bergen naar Odda. Hier verder over het Hardangerfjord en rijdend over de Vikafjell naar het Sognefjord. De dag eindigt aan nabij de Jostedals Gletsjer in Jostedal.

Dag7:
Dag7

± 268km
Deze dag gaat het via de Jotunheimen naar Lom waar u de staafkerk nog kan bewonderen. Via de Grimsdalen in het Rondane park komt in de middag in Folldal of Savalen voor de overnachting.

Dag8:
Dag8

± 307km
Via de turistweg naar Atna. Met onderweg Strømbuplassen en prachtige vergezichten. Door de mooie provincie Hedmark bereik je via de plaatsen Rena en Elverum Finnskogen waar wordt overnacht nabij Grue of Arvika.

(Finnskogen is een gedeelte van Noorwegen waar in de 17e eeuw een groep Finnen zich vestigde als arbeiders in de houtindustrie.)

Dag9:
Dag9

± 387km

Van het Finnskogen gebied langs de vesting stad Kongsvinger. De zweedsegrens bij Charlottenberg komt in zicht. Door het Zweedse landschap en langs het Glasskogen natuurreservaat ri Uddevalla. Langs Lilla Edet (keukenrollen en wc-papier fabriek) naar Kungälv met Bohus vesting. Laatste stukje naar Göteborg. Hier is nog tijd om een terras te pakken alvorens er wordt ingescheept om ± 17.00 uur op de ferry naar Kiel. Vertrek van de boot is 18.45 uur. Met het prachtige uitzicht op Göteborg verlaat u Zweden.

Dag10:
Dag10

± ??km
Om ± 9.15 uur arriveert u in de haven van Kiel in  Duitsland. Nu rest u alleen nog de rit naar huis.


Het kaartje is slechts ter indicatie.
© 2008 - 2022 Scandinavian Tours - Alle rechten voorbehouden