Scandinavian Tours

14 daagse Hotel tour

Algemeen:

14-daagse motorreis Zweden / Noorwegen incl. halfpension met op de boot Scandinavisch buffet.

 

Vertrek dagelijks tussen 15 mei en 25 september 2022

 

Mooi opbouwende tour waar er genoeg tijd is om onderweg eens te stoppen om e.a te bezichtigen. Hoogtepunten op deze tocht zijn: Kinnekule, Finskogen, Rondane, Sognefjord, Hardangervidda, Prekestolen en de 27 haarspeld-bochten naar Lysebotn.

Accommodatie:

Alle overnachtingen zijn geregeld in middenklasse hotels in 2 persoonskamer, incl. bad of douche en toilet, op basis van half-pension.

Op de ferry overnacht u in een twee-persoons binnenhut accomodatie.

 

Op de ferry Kiel-Göteborg en Göteborg-Kiel een uitgebreid diner buffet.

Inclusief - Exclusief:

Inclusief:

 

  • 11 Overnachtingen in hotels, op basis van half-pension.
  • Route ingetekend op kaart (eventueel ook op GPS-Garmin)
  • Overtocht Kiel - Göteborg met Stena - Line, op basis van half-pension
  • Overtocht Göteborg - Kiel met Stena - Line, op basis van half-pension

 

Exclusief:

 

  • tol, binnenlandse ferry's
  • Reis- en/of annuleringsverzekeringen( is mee te boeken via het boekings-formulier, vraag eerst naar de prijs)

Betalings voorwaarden:

Bij het tot stand komen van de overeenkomst dient een aanbetaling van 30% van de totale overeengekomen reissom te worden voldaan.

Het restant van de reissom moet uiterlijk zes weken voor de dag van vertrek in het bezit zijn van Scandinavian Tours BV.

Indien de overeenkomst binnen 6 weken voor de dag van vertrek tot stand komt, moet terstond de gehele reissom worden voldaan.

Prijs informatie:

Aantal personen Aantal motoren Periode Prijs
2 1 15/05-25/09-2022 p.p. € 1992
2 2 15/05-25/09-2022 p.p. € 2138

Reisprogramma:

Dag1:
Dag1

± 400km
Vanuit Nederland vertrekt u naar Kiel. Hier scheept u in op een van de luxe schepen van Stena-Line voor de overtocht naar Göteborg. Op de boot zijn verschillende eetgelegenheden en is er veel vermaak. 's Avonds is er vaak live muziek. Het inschepen begint om 17.00 uur en de boot vertrekt om 18.45 uur.

Dag2:
Dag2

± 325km
Al varende langs de zweedse scherenkust komt u om ± 9.15 aan in Göteborg. Het betere bochtenwerk gaat beginnen. Via een prachtige route rijdt u tussen de grote meren Vänern en Vättern via het Kinnekule gebied met passage Götakanal bij Sjötorp naar Tiveden voor de overnachting.

Dag3:
Dag3

± 341km
Via het Klaralvendal van zuid naar noord-Varmland door Finskogen naar de wintersportplaats Trysil, waar wordt overnacht. Rafting, bever- en eland safari's zijn leuk om hier in de avonduren te doen.

Dag4:
Dag4

± 220km
Langs de rivier de Trysilelva rijdt u langs mooie wegen naar Åkerströmmen, op weg no: 3 passeert u bij Bellingmo een v/d grootste Canyons van Noorwegen. Overnacht wordt er in Savalen voor 2 nachten.

Dag5:
Dag5

Deze dag kunt u de omgeving bekijken en mogelijk een bezoek brengen aan de mijn in Folldal of Rorös.

Dag6:
Dag6

± 268km
Door de Grimsdalen (onverhard), Rondane nationalpark, gaat het verder via Jotunheimen naar de gletsjer Jostedalsbreen waar wordt overnacht aan de voet v/d gletsjer voor 2 nachten.

Dag7:
Dag7

Vandaag kunt u vanuit het hotel de Jostedalsbreen en Nigardsbreen gletsjer bezoeken. Ook kun je op de naburige rivier gaan raften, dit kan op verschillende niveaus.

Dag8:
Dag8

± 300km
Langs en over het Sognefjord rijdt u via prachtige route langs de fruitgaarden van Noorwegen. Nabij Norheimsund met een leuke dorpskern aan het water wordt er overnacht.

Dag9:
Dag9

± 256km
Deze dag langs Låtefossen en is er tijd om eventueel de Prekestolen te bezoeken en te genieten van het prachtige uitzicht van het Lysefjord. Via de oversteek Oanes-Hole bereikt u het hotel in Byrkjedal.

Dag10:
Dag10

± 277km
Een dag om niet snel te vergeten: via de Oygardstol komt u via 27 haarspeldbochten in Lysebotn. Door het Setesdal rijdt u verder door de provincie Telemark. Overnacht wordt er nabij het Totakmeer voor 2 nachten.

Dag11:
Dag11

Deze dag volop de gelegenheid om te relaxen. Een mooie rondreis is voorzien, en vanuit het hotel kunt u diverse wandelingen maken.

Dag12:
Dag12

± 281km
Via een leuke route langs Rjukan waar het Vemork museum kan worden bezocht, verder langs het Tinn meer naar Horten , de overnachting is aan het Oslofjord in Åsgård.

Dag13:
Dag13

± 289km
De laatste dag in Noorwegen/Zweden. De dag begint met de oversteek van Horten naar Moss. Via een leuke route door Bohuslän kom je via Tanum, bekend van de rotsgravures, in de middag aan in Göteborg. Hier is nog tijd genoeg om een terras te pakken alvorens er wordt ingescheept om 17.00 uur op de ferry naar Kiel. Vertrek van de boot is 18.45 uur. Met het prachtige uitzicht op Göteborg verlaat u Zweden.

Dag14:
Dag14

± ????km
Om ± 9.15 uur arriveert u in de haven van Kiel. Nu rest u alleen nog de rit naar huis.


Het kaartje is slechts ter indicatie.
© 2008 - 2022 Scandinavian Tours - Alle rechten voorbehouden