Scandinavian Tours

13 daagse de-Fjorden

Algemeen:

Motorreis Noorse Fjorden. Overtocht met de ferry Hirtshals-Kristiansand v.v. Vertrek dagelijks tussen 20 mei en 23 september-2018 Voor motorrijders zijn de Fjorden de mooiste gebieden om langs te rijden. Hier vind je de beste paswegen, met adembenemend mooie uitzichten. Je rijdt langs indrukwekkende en onbekende fjorden en watervallen, wisselend van glooiende stuurwegen langs de vele fjorden, tot grillige bergwegen.

Accommodatie:

Alle overnachtingen zijn geregeld in middenklasse hotels in 2 persoonskamer, incl. bad of douche en toilet.

Inclusief - Exclusief:

Inclusief:

  • 10 Overnachtingen in hotels, op basis van half-pension.
  • 2 Overnachtingen in hotels, op basis van logies+ontbijt in Trondheim.
  • Route ingetekend op kaart (eventueel ook op GPS-Garmin) Overtocht Hirtshals-Kristiansand met Fjord of Color-Line v.v.

 

Exclusief:

  • tol, binnenlandse ferry's
  • Reis- en/of annuleringsverzekeringen( is mee te boeken via het boekings-formulier, vraag eerst naar de prijs)

Betalings voorwaarden:

Bij het tot stand komen van de overeenkomst dient een aanbetaling van 30% van de totale overeengekomen reissom te worden voldaan. Het restant van de reissom moet uiterlijk zes weken voor de dag van vertrek in het bezit zijn van Scandinavian Tours BV. Indien de overeenkomst binnen 6 weken voor de dag van vertrek tot stand komt, moet terstond de gehele reissom worden voldaan.

Info:

Om de lange thuisreis vanaf Aalborg toch aangenaam te maken kunt u een extra overnachting nemen. In het centrum van Hollenstedt, nabij Hamburg, vindt u ons gezellige hotel. Kosten op basis van een 2 persoonskamer LO, ± 55 euro p.p.

Prijs informatie:

Aantal personen Aantal motoren Periode Prijs
2 1 20/05-23/09-2018 p.p. € 1562
2 2 20/05-23/09-2018 p.p. € 1612

Reisprogramma:

Dag1:
Dag1

± 750km Vanuit Nederland vertrekt u naar Silkeborg in Denemarken. Om te ontspannen kunt u gebruik maken van het inpandige zwembad.

Dag2:
Dag2

± 187km, na het ontbijt op weg naar Hirtshals om in te schepen op de ColorLine voor de overtocht naar Kristiansand, aankomst hier om 15.30 uur. Via een mooie route naar Byrkjedal voor de overnachting. 

Dag3:
Dag3

± 227km of ±155km, Superdag vandaag, via mooie route naar de afslag naar Lysebotn. De weg met de 27 haarspeldbochten. Beneden aangekomen ga je om 12.00 uur met de ferry over het Lysefjord en vaar je onder de Preikestolen door naar Forsand. Hier verder naar Sand voor de overnachting. Je hebt ook de mogelijkheid vandaag een andere route te nemen. Je rijdt vanaf het hotel rechtstreeks naar de parking voor de Preikestolen en begint hier aan de pittige wandeling naar het plateau met fantastisch uitzicht. Na de wandeling nog een ritje van ± 100km naar het hotel.

Dag4:
Dag4

± 207km, heerlijke route die u langs Røldal en via de Låtefossen naar Odda voert. Langs het Maurangerfjord kom je bij de oversteek over het Hardangerfjord bij Årsnes. Verder langs de oevers van het Hardangerfjord naar Norheimsund voor de overnachting. 

Dag5:
Dag5

± 323km, Van Norheimsund rij je deze morgen eerst naar Bergen voor een kijkje aan de oude handelskade. De route gaat via de oversteek bij het Sognefjord verder naar Nordfjordeid.

Dag6:
Dag6

±375km, fijne tourdag, via Hellesylt en Stranda naar de oversteek over het Geirangerfjord. In Vestnes neemt u de veer naar Molde. De Atlantic road komt in zicht. Neem hier de tijd om te genieten van de apart aangelegde wegen en betonwerken. De dag eindigt in Åndalsnes voor de overnachting.

Dag7:
Dag7

±294km, mooie rit langs de Langfjorden, in de middag komt aan in Trondheim. Laat u verrassen door de oude handelshuizen en het gezellige centrum nabij het hotel. Het verblijf is hier voor 2 nachten. U kunt de volgende dag Trondheim gaan verkennen of een mooie rondrit gaan maken over het eiland Hitra.

Dag9:
Dag9

±269km, u rijdt Trondheim uit en gaat via een stukje E6 naar Hommelvik, hier via mooi landwegen door het Stugudal. Na de middag passeerd u Røros, een oud mijnstadje. Zeker de moeite waard om hier even een pauze nemen en te genieten van de indrukken van het plaatsje. Verder naar Savalen voor de overnachting. 

Dag10:
Dag10

±334km, via Folldal door het Rondane nationalpark naar Vagamo, hier door het Jotunheimen nationalpark, via de hoogvlakte bij Beitostølen naar Fagernes voor de overnachting.

Dag11:
Dag11

±260km, via Gol en Rødberg ri Hardanger. Over de Imingfjell naar Rjukan, hier kun je met de Krossobanen naar een mooi uitzichtspunt. De dag eindigt op de fjell nabij Rauland.

Dag12:
Dag12

±258km, laatste dag in Noorwegen. Via mooi bochtige route door de provincie Telemark naar Dalen, Rystad en Bygland. Probeer tegen 14.00 in Kristansand te zijn op in te schepen voor de overtocht naar Hirtshals. Vertrek van de boot is 15.00 uur, aankomst om 17.15uur. Nu nog ±71km naar het hotel in Aalborg.

Dag13:
Dag13

± ?? laatste rit naar huis of een nog bij te boeken "stop over Hotel" om de terugreis te onderbreken.


Het kaartje is slechts ter indicatie.
© 2008 - 2018 Scandinavian Tours - Alle rechten voorbehouden